Край на брака...или опит за спасяването му ОТНОВО

• 7 954
  • 137
  •   1
Отговори
# 90
Авторката не вярвам да се появи, но не разбрах кое в ситуацията не я устройва точно?

# 91
Авторката не вярвам да се появи, но не разбрах кое в ситуацията не я устройва точно?

Че докато се опрашват качествено с новия опрашител, мъжът и нещо вече не го кефи да плаща масрафа. Пък новия и той не ще, та става леко сложно

# 92
Ехааа, какви цветни коментари и то от жени.
Ето я авторката! Сегаа, с мъжа ми не съм от финансов интерес, не е заможен, абсолютно нормален средностатистически мъж. Аз винаги съм работила, освен когато бях по майчинство. Сега изкарвам пари, но не достатъчно, за да успея да издържам мен и детето самостоятелно. Зависима съм финансово от мъжа си, но това не ме задържа при него. Още имам останала любов към него, макар и избледняла. Относно любовника, казах, че не желая връзка. Ходила съм един път на море за уикенда, а срещите ми се случват един път седмично, след като сложа малката да спи. Майка ми ми идва на гости и я гледа. Изкара се някакво развяване на байряка нон стоп и темата се прехвърли в друга посока - детето. Детето нито е свидетел на скандали, нито е лишено от пълното ни внимание. Събота и неделя си ги прекарваме с детето като нормално семейство. Дилемата ми е дали има смисъл да дам шанс да се оправят нещата, или просто щом са стигнали до такъв момент е време да си кажем чао. Семеен тип човек съм, това с любовника е ново и за мен и не съм си представяла в тази светлина определено. Но някакси след всичко, което направих и дадох, се чувствам неоценена и изчерпана емоционално. От което идва и желанието ми при евентуална раздяла, да не задълбавам е нова връзка.

# 93
  • София
Играй си тогава на семейство, щом и двамата го искате и уикендите сте образцово семейство.

# 94
А какъв е проблемът и мъжа ти да си намери една любовница за като заспи детето,а уикендите да сте си семейство?

# 95
Значи всичко е точно.

# 96
Авторката твърди, че по принцип би искала да е семейна, но явно чувства този брак изчерпан.
А пък става ясно, че заради финансите ще трябва да удовлетвори молбата на мъжа си. Вероятно той е осигурил жилището, а тя може да не иска да се връща на работа.

Обаче не отговаря на въпроса “Как са се запознали?” И “Защо са се оженили?” “Имали ли са връзки преди това?” За да се разбере какъв опит имат и какви са им бил намеренията преди да се оженят.
Започва да звучи като че са се оженили без особено дълбоко чувство и мисъл, ами за инстаграм снимките.

# 97
Щом си изчерпана емоционално към мъжа си, ще ти става все о-трудно да намираш стимули в ежедневието да си с този човек. Колкото и да се натискаш и да си даваш рационални и прагматични обяснения защо си и да си с него, ако не си напълно ок с отношенията ви, това ще избие и дори ще те отврати. Защото да си семейство с някого си изисква стабилни усилия и най-вече истински чувства – уважение, грижа, обич, да затвориш очи понякога за неговите недостатъци или дразнещото. Ако липсва спойката всичко това става канско усилие. И ще ескалира.

# 98
Доста мръснишки история, единият плаща, другият клати. Накрая всички неудовлетворени.

# 99
Какво пък ѝ е толкова мръснишко на историята, те поне са си признали и двамата, че остават заедно само заради удобството, защото отворените връзки са това, за разлика от изневеряващите си тайно. Нататък как ще продължават ще зависи от това какво точно иска авторката, защото ако е с нагласи да се върне любовта, няма да стане. Но и никой не може да ѝ гарантира, че сама ще ѝ е по-добре или ще срещне друг с когото всичко ще е цветя и рози.

# 100
  • София
Какво пък ѝ е толкова мръснишко на историята, те поне са си признали и двамата, че остават заедно само заради удобството, защото отворените връзки са това, за разлика от изневеряващите си тайно. Нататък как ще продължават ще зависи от това какво точно иска авторката, защото ако е с нагласи да се върне любовта, няма да стане. Но и никой не може да ѝ гарантира, че сама ще ѝ е по-добре или ще срещне друг с когото всичко ще е цветя и рози.

Много точен анализ.
Авторке, аз не бих се върнала при това положение, още повече, че предложил такова нещо и сега, когато се оказало, че жена му е желана и се чувства супер така - "Аййй, не съм съгласен, прекратявай!" Определено е по-добрия вариант от тайно изневеряващите и мамещите, не е за мен, но аз  просто секс без чувства не мога да правя. Но след като така са изстинали нещата може би бих се разделила. Защото, подозирам, че прекратиш ли връзката, която все пак те удовлетворява онзи ще започне наново с предложението. Освен, ако не започне да се крие!
Между другото самото предложение за отворен брак към партньора е доста обидно. Аз, не знам как бих могла да погледна този мъж със същите очи.
Или пък да си живеете като съквартиранти, докато излезе истинският. Но това наистина няма кой да ти го гарантира!

# 101
И това ако е живот, да делиш пространство и стени с човек, който не му пука за теб ,който те тласка в чужди ръце и с който вероятно нищо не ви свързва.
Как се поправят толкова сбъркани отношения изначално?

# 102
Ами ето че се случва, какво толкова дълбаете. Не всички са съвършени като вас, стават и грешки. На хубавеца му е начукано канчето и му е дошъл малко акъл. Колкото и да се оправи този брак все е нещо, докато се осъзнаят и двамата. И ако не става и тогава кой откъде е.

# 103
Ами ето че се случва, какво толкова дълбаете. Не всички са съвършени като вас, стават и грешки. На хубавеца му е начукано канчето и му е дошъл малко акъл. Колкото и да се оправи този брак все е нещо, докато се осъзнаят и двамата. И ако не става и тогава кой откъде е.
Споделям това мнение.
В момента и двамата имат нужда един от друг, дали при мъжа е его, не е ясно. Но той е съгласен да спонсорира авторката да си прави бизнеса, тя пък така получава спокойствие, докато и се развие практиката, че няма да се хвърли на някаква заплатка за оцеляване.
На мен ми харесва замахът. Има потенциал в двойката.

# 104
добре, че идва майката, а не свекървата да гледа детето за секс паузата, че съвсем модерни щяха да са тогава..

Общи условия

Активация на акаунт