Нашите second hand находки- тема 48

• 81 659
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Аз ходих до новата Мания.Нищо не ми е ясно,нищо не ми хареса отгоре,отгоре.Има и чисто нови,скъпи неща с етикет.Не забелязах падащи цени.Може би цяла седмица ще ги подхвърлят.Разочарована съм.

# 586
Леле, какви са тези различни цветове? Защо са толкова? Това не е ли адски объркващо? Защо не са 2 цвята, или най-много 3?

Ако тръгна да пазарувам така, ще ме заболи главата, и изобщо би ми скапало целия кеф на пазаруването-нещо, което би трябвало да е разтоварващо.

Последна редакция: ср, 15 ное 2023, 06:52 от Анонимен

# 587
  • София
И аз минах вчера през новата Мания, имах път натам. На 2 етажа - долния етаж е с нови неща с етикети с цени, горния етаж са ВУ. Много нови якета и обувки/маратонки имаше. А на втория етаж видях зелено кожено яке, изкуствена кожа, с много белеща се на места кожа - за какво изобщо го продават, та то е директно за боклука...
Тези хиляда цени и цветове са голяма обърквация, да. Има някакви електронни теглилки, на които да мериш колко ти излиза даден артикул. Гледах една жена как се мъчи, не можа да намери откъде се вкарва цената според цвета, и аз не разбрах откъде. Харесах си само 2-3 зимни дебели якета от тези с етикет, но цените им бяха по 385 и 285 лв. И това са намалени цени. От 700 и колко лева намалено на 385 лв. На всичките нови зимни якета бяха наслагали такива цени. Не, мерси.
Гуменки с цветя на Адидас бяха 120 лв, в момента в Ремикс ги има същите за 60 лв, пак нови с етикети.
С приятелка си поръчахме дълги якета пуфъри от Ремикс на Minimum за по 40 и няколко лева якето, тоя ден имаше и код за 15 % намаление. Моделът е уголемен-  си го дават на сайта на марката, взехме по-малки номера, дано да сме уцелили. Има ги още в Ремикс, черни, тъмно зелени и кафеви. Има и други модели на тази марка.

Последна редакция: ср, 15 ное 2023, 12:34 от Vesika

# 588
Тези Минимум дълги якета с пух ли са? Не пише, но май не, щом и в сайта им не е упоменато.

# 589
  • София
Не. Пухът не е гаранция, че ще топли повече якето (хубавите пухени якета трябва да са минимум 70 % пух, а останалите %  пера). Имам 3 зимни пухени, но в най-големия студ слагам якето на Навахо, което не е с пух. Но е ветро и водо-изолиращо, като фурна е. Ако си в район, където през зимата има силен вятър, ти трябва якето да е и ветроизолиращо. С сайта на Минимум в описанието на якето пише, че е олекотено и дишащо, ветро и водо изолиращо.
Скрит текст:
Flawly 9543 is a long puffer jacket isolated with dupont™, which keeps the body warm but is still leight and breathable. The jackets outer shell is made of 100% recycled polyester and it is both wind- and water repellent. It has a regular fit and features zipper and button closure, storm cuffs, two pockets and a big adjustable hood. The model is 176 cm tall and wears a size 36. демек С размер.
 Аз поръчах ХС, а съм почти колкото манекенката. Дългите пуфъри по принцип са уголемени. На Навахо пак ХС взех, мога и 2 пуловера да сложа и има още място.

Последна редакция: ср, 15 ное 2023, 13:26 от Vesika

# 590
80лв/кг за дрехи втора употреба излиза  по-скъпо от редовните цени на магазините за бърза мода. Истински винтидж артикули ли продават, че да оправдаят такъв етикет?

# 591
Аз пък друго си мисля.
Ще си купиш ново яке за няколко стотин лева; ще си купиш нови ботуши за няколко стотин лева, от Мания или от ремикс. А като се водят 2-ра ръка магазини, това значи ли, че са застраховани от рекламации?

Последна редакция: ср, 15 ное 2023, 14:23 от Анонимен

# 592
Днес пък на Опълченска в Манията имаше в дрехите с магнит дамска шушлякова парка на Only отзад скъсана на две места и шита с игла на ръка, като бодовете бяха през 0,5-1см. Grinning Безумно.... хем дефектно, хем искат 50-60лв. на кг. за нея. Излагат се.

Аз видях нещо подобно в ремикс - Палто или шлифер, които на снимката видимо бях цепнати по шева, а нямаше описан дефект.

Една позната ми каза, че служителите имат норма колко дрехи да наснимат за деня (да облекат манекените, снимат и да ги съблекат). Нормално е да има много пропуски при снимките/описанието.

Отделно, че дори дрехи, които се получават с етикет, от толкова въргаляне и размятане, някои не изглеждат като нови.

# 593
Хей, здравейте! Отдавна не бях писала тук, но просто родих вече и нямах възможността да обикалям малко. Мъничкото човече вече е на 15 дни и бързо го оставих за мъничко на таткото да отида до хумана и съм много доволна! Днес всичко е на 3,50 и взех за по-голямото ми дете няколко дрешки, едно бебешко одеяло и една блуза за мен, която да нося в по слаби времена хаха.

Суитчър mayoral, блуза carter's, блуза la chic и два чифта дънки.
Снимки на блузката и одеялцето нямам, а вече се и перат Simple Smile

# 594
  • Варна

Минавам да се похваля с това ленено сакенце за 8 лв 😍

# 595
Нахлувам в темата и аз . Разглеждането на Ремикс ми е като сутрешна рутина . Последно си взех тези боти на Steve Madden и това яке на Dreimaster . По повод якето някой има ли такава марка . Дали топли ? На пипане не е от най - дебелите , на знам ли .

# 596
Мислех да продам някои от дрехите си на Ремикс, но във формата за поръчване на плика ми искат ЕГН. Ами,   нямам желание да им го дам.

На кои други сайтове мога да продам дрехи и обувки?

# 597
Искат ЕГН ли??

Задължително ли е да де въведе? Защото пе вярвам по закон да имат право да търсят ЕГН за нещо такова.

# 598
Искат ЕГН ли??

Задължително ли е да де въведе? Защото не вярвам по закон да имат право да търсят ЕГН за нещо такова.

Да, задължително е. С червена звездичка е прозорчето за ЕГН и под него пише:
"ЗАЩО Е НЕОБХОДИМО ДА ПРЕДОСТАВИТЕ ЕГН?
Когато ни изпращате продукти, Вие ги предоставяте за продажба. Съгласно данъчното законодателство, Вашият ЕГН е необходим за изпълнение на задълженията на Remix за документиране и отчитане."

Ако артикулът се продаде до 15 лв.- на продавача изплащат само 10%.
Ако се продаде от 15,00 лв. - 29,99 лв.- на продавача изплащат 25% и т.н.

# 599
  • Пловдив
Мислех да продам някои от дрехите си на Ремикс, но във формата за поръчване на плика ми искат ЕГН. Ами,   нямам желание да им го дам.

На кои други сайтове мога да продам дрехи и обувки?

Аз не се сещам за сайт,но има много FB групи.

Общи условия

Активация на акаунт