В момента чета...86

• 60 956
  • 757
  •   1
Отговори
# 450
Cioccolata на Редондо на испански ли ти е? Направо грозна завист ме тресна Relaxed
И мен тъй. 😁 Трилогията Бастан много ми беше харесала, с кеф бих чела още от авторката.

# 451
Да, на испански е Редондо. Тази книга няма нищо общо с трилогията за Бастан обаче, макар че пак е интересна.

# 452
  • София
Ох,искам да я преведат Disappointed Relieved
Трилогията за Бастан ми е любима...

# 453
  • София
И филмите за Бастан са също хубави. И аз чакам превод на Редондо.

# 454
Не вярвам тази книга на Долорес Редондо да бъде преведена на български. Ако някое издателство имаше такова намерение, предполагам, че книгата вече щеше да е на пазара. Вярно, не се знае. Но мисля, че е малко вероятно.

# 455
Здравейте, дали у нас е издавана предисторията  (Trilogía del Baztán #0  La cara norte del corazón). Скоро слушах една руска влогърка, която много я беше харесала Simple Smile ("Северная сторона сердца") и потърсих, но не открих нищо на български.

# 456
Не, La cara norte del corazón също не е издадена на български. Предполагам, че издателството е изгубило интерес след трилогията.

# 457
Възмутена съм от издателство Колибри. Не за първи път. Развалиха ми удоволствието от четенето на "Вятърът знае името ми". Лош превод, граматични и печатни грешки. Почнах да ги записвам и ще им пиша. Пак. Тогава ми се извиниха. Ама поука не са си взели. Ни редактор, ни коректор.

# 458
Аз си имам нов любимец - "Детайлите" на Ия Йенберг.
Много лична, интимна изповед за един живот, изпълнен с любови, приятелства, загуби, детайли, формирали личността.
Разказ на една жена, повалена от треска, който ни въвлича в най-скътаните дълбоко спомени от детството и младостта.
Дистанциран, не особено емоционален начин на писане, характерен за скандинавските писатели, но въпреки това абсолютно влизащ под кожата на читателя и достигащ и до най-дълбоките кътчета на съзнанието на лирическата героиня.
150 страници, за 2-3 часа се изчитат, а ги изпъстрих с множество отбелязки на цитати, мисли, разсъждения. Много ми хареса!

# 459
Здравейте, дали у нас е издавана предисторията  (Trilogía del Baztán #0  La cara norte del corazón). Скоро слушах една руска влогърка, която много я беше харесала Simple Smile ("Северная сторона сердца") и потърсих, но не открих нищо на български.

Aз я четох на английски и магията на повествованието от първите три за мен определено липсваше. Трилогията много ми хареса. Изгълтах я на един дъх. Предисторията ми се стори тромава и не ме грабна. Четох я отдавна и не помня детайли, но дори се чудех как може да е част от същата поредица.

# 460
Някой има ли електронно поне първата книга за Бастан ?

# 461
Някой има ли електронно поне първата книга за Бастан ?

Coco, аз ги четох електронно, в rulit ги има и трите. Simple Smile

# 462
Някой да я има и да иска да се раздели с нея? 🤔

# 463
  • в сърцето на един мъж...
Много е жалко, защото се издават какви ли не глупости, а интересни книги - все по-рядко Sad

# 464
Много е жалко, защото се издават какви ли не глупости, а интересни книги - все по-рядко Sad

Съгласна съм. Simple Smile Нашият пазар е доста изкривен (освен че е малък).

Общи условия

Активация на акаунт