В момента чета...86

• 60 940
  • 757
  •   1
Отговори
# 495
  • София
В Тътени доста се оплюва "братската" Русия и се развенчават някои митове за "освободителите", та според мен и това е причината.

# 496
За желаещите да закупят трилогията на Цончо Родев

# 497
За желаещите да закупят трилогията на Цончо Родев

Аз ли не виждам нещо ? Това е труда на Симеон Табаков.

# 498
  • София
В Тътени доста се оплюва "братската" Русия и се развенчават някои митове за "освободителите", та според мен и това е причината.
Едва ли е това - трилогията си е издадена най-нормално 1980, добро издание с твърди корици.
Нямам обяснение защо някои автори са се чели повече, все пак достъпът до тях не е бил дефицитен. Може би подобни големи, тежки романи не са били по вкуса на хората тогава, то и сега не са. И други автори на подобни книги са така, остават в периферията - Стоян Загорчинов, Стефан Дичев, Яна Язова, Людмил Стоянов.

# 499
  • София
Яна Язова, тази клета мъченица, е била насила изтикана в периферията на литературното общество от 60-те и 70-те, бъкащото от "таланти" , предани до смърт на комунистическата власт!
Не е била издавана, отритната е била от всички. Живяла е в пълна самота...
Да не говорим и за зверското ѝ убийство в собствения ѝ апартамент, което така и не бива разкрито! Била е измъчвана, тровена и удушена.
Факт: след убийството ѝ апартаментът е заграбен от офицер-боклук от ДС!

# 500
  • "Нищо човешко не ми е чуждо, който ме надмине не е човек" Макбет
Леле не знаех тези подробности за Яна Язова, покъртително просто, но не и неочаквано за онази власт.

# 501
  • Разпиляна във въображението
Кой писател си бе присвоил част от творчеството й?

# 502
  • София
Jess!, тази статия е интересна - https://www.edna.bg/izvestni/iana-iazova-pisatelkata-na-koiato-n … krasotata-4649172

Няма по-мракобесен строй от комунистическия/социалистическия!

Имаше някой, но не помня кой.. Известно име беше.. Дали не беше Хайтов?

П.П. Да, съмненията са за Хайтов - https://www.haskovo.net/news/475206/sadat-haytov-mozhe-da-e-svil-levski-na-yazova

# 503
  • София
Яна Язова, тази клета мъченица, е била насила изтикана в периферията на литературното общество от 60-те и 70-те, бъкащото от "таланти" , предани до смърт на комунистическата власт!
Не е била издавана, отритната е била от всички. Живяла е в пълна самота...
Да не говорим и за зверското ѝ убийство в собствения ѝ апартамент, което така и не бива разкрито! Била е измъчвана, тровена и удушена.
Факт: след убийството ѝ апартаментът е заграбен от офицер-боклук от ДС!
Това къде съм го отрекла🙄, че е толкова яростен тонът? Говоря за само и единствено за трилогията ѝ, в контекста на дискусията за Цончо Родев.

# 504
  • София
yovanka, извинявай , ако си се почувствала така. Не е било към теб и нарочно..
И друг път съм споделяла, че моето семейство по бащина линия е изключително пострадало от "мероприятията на "народната" власт" и винаги припалвам от четвърт, като стане дума за зверствата на комунистите, независимо в какъв аспект.
Извинявай още веднъж ...

# 505
Николай Хайтов си е присвоявал редовно от творчества на свои колеги и ги е докладвал на ДС,това беше в увода на една книга на бг авторка,също незиздавана през комунизма,която разби мита за тази личност,мисля че в сторител започнах да я слушам,сега ще се поровя.
Добавям:книгата беше "Забравените от небето" Екатерина Томова,много силен увод!

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 13:40 от Calabria

# 506
  • София
Хайтов винаги ми е приличал на хитър селяк, а той и крадец бил! Нооо верен на Партията!
Ох, млъквам, че пак усещам как припалвам ... Joy

# 507
Хитър селски тарикат,абсолютно подкрепям👍!Просто бях отвратена,когато прочетох как заради него хора са били наказвани и са пострадали от докладите му към ДС,той ги е заплашвал и се е чувствал в правото си да присвоява творчеството им.

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 15:21 от Calabria

# 508
  • Разпиляна във въображението
Николай Хайтов си е присвоявал редовно от творчества на свои колеги и ги е докладвал на ДС,това беше в увода на една книга на бг авторка,също незиздавана през комунизма,която разби мита за тази личност,мисля че в сторител започнах да я слушам,сега ще се поровя.
Добавям:книгата беше "Забравените от небето" Екатерина Томова,много силен увод!

Благодаря!

# 509
  • София
Току що питах свекървата за Цончо Родев. Има първите две книги от трилогията, третата не я беше чувала. Аз започвам да ги чета.

Общи условия

Активация на акаунт