В момента чета...86

• 60 842
  • 757
  •   1
Отговори
# 90
Защо доста време, Балкай, не ти ли е интересна?

# 91
Така се случи, не че съм го искала. Книгата си е доста интересна и ще взема втората от поредицата, просто случи в кофти период. Остананаха само 80 страници, а после ще продължа с Крис Картър. Дано Бениториал не са преустановили дейността с добавянето на тематични книгоразделители за книгите си.

# 92
Последно от тях купих “Сирак Х” за подарък и имаше разделител. Но беше преди два-три месеца.

# 93
Аз казах ли, че започнах "Сълзите на моята душа"? Даже не знам как е попаднала в четеца ми, нямам спомен някой да я препоръчвал Rolling Eyes Сигурно задари това, че е по действителен случай - за съдбата на един агент и шпионин от Северна Корея, който, по-точно която, взривява самолет на Южна Корея и за живота по романа на Оруел  , които водят там.Rolling Eyes Самата тя вижда доста сходства с 1984. Преди време бях започнала Химн на смъртта, но я оставих поради липса на време, може би се я дочета и нея. Много би трябвало да се четат и изучават такива книги, за да не се забравят вредите от тоталитарните режими, които се опитват да ни пробутат за много хубави:(

# 94
  • София
Прочетох бързо Absolvo te от Г. Бърдаров и много ми хареса. Да, има доста клишета и познати неща от други произведения, но въпреки това ме увлече. Сега започвам "Опашката", З. Карабашлиев.

# 95
  • София
Приключих със "Студен гранит". Като цяло ми хареса книгата. Финалът не беше УАУ, но ми беше ок.
За пръв път от много време изпитах частица съжаление към убиеца. Наред с основните престъпления се появяваха и други такива и общо взето винаги имаше нещо за разкриване.
Това, което много ме издразни беше как непрекъснато повтаряха колко много бонбони яде Инш. То просто нямаше сцена с него, в която да не се спомене това. Все си мислех, че може би има причина да го повтарят нонстоп, ама не-нямаше. 🤣
Оценка 4/5.
Продължавам с "Вила с басейн" на Кох.

# 96
Останали са ми 15тина % от" Правек и други времена" - дано ми остане време тия дни да я дочета.
Успоредно на хартия започнах "Пепел в снега" на Рута Сепетис - до средата съм и ми харесва. Ще си взема и последната й книга от панаира, харесва ми как пише тази жена.

# 97
Преполовила съм "Шаман"- втора част от трилогията за лекарите от рода Коул на Ноа Гордън. Събитията се развиват в САЩ в периода на колонизацията и гражданската война. Роб Дж. Коул е лекар, продължаващ традицията на рода, а синът му с прякор Шаман ( Роб младши), е студент по медицина, въпреки глухотата си.
Романът обхваща доста голям исторически период, изобилства от детайли от бита и политиката на времето, лекарските практики, болестите с които се сблъсква Роб като лекар, епидемиите, и потресаващите условия в лазаретите по време на войната.

С нетърпение чакам превода на 8ма книга за Себастиан Бергман от поредицата на Юрт и Русенфелт.

# 98
Аз чета петата книга от поредицата на Сила и Ролф Бьорлинд за Том Стилтон и Оливия Рьонинг - заглавието в оригинал е Kallbrand. У нас е издадена само първата част от тази поредица - "Прилив", май преводът дори не беше от шведски, а от английски, сигурно затова и името на авторката е дадено като Шила. А иначе по първата и втората книга има много хубав сериал (Springfloden, на английски Spring Tide). За мен това е една от най-добрите шведски криминални поредици, но явно не е породила достатъчно интерес у нас, затова е издадена само първата книга.

Нямам търпение да излезе "Холи" на Стивън Кинг, обявена е за 5 септември (на английски, но сигурно и преводът ще излезе скоро след това). Simple Smile

# 99
  • София
Нямам търпение да излезе "Холи" на Стивън Кинг, обявена е за 5 септември (на английски, но сигурно и преводът ще излезе скоро след това). Simple Smile
Би трябвало тогава да излезе и на български. Аз вече си я подарих на преодрър от сайта на издателството с 20% отстъпка.

# 100
  • в сърцето на един мъж...
Във ваканция съм и имам доста време за четене, та реших да наваксам. Прочетох новата книга на Абгарян - "Мълчанието на цвета", много ми хареса, доста увлекателна е и интересна. Историята е за едно дете, което вижда всичко в различни цветове. Прочетох две на Ларш Кеплер - "Свидетел на огъня" и "Пясъчния човек" - определено са по-добри от първата, която четох. Вече не личи толкова, че са писали двама души. Много увлекателни истории, доста смразяващи и държащи те в напрежение. Случайно попаднах на една книга "Повелителката на шампанското" - историята на шампанското "Вьов Клико". Увлекателна история и поне за мен съдържаща непознати неща. Не знаех как точно е станало известно това шампанско. Определено от всичко, което четох, "Дейзи Даркър" ми направи най-сериозно впечатление. Историята е в стил Агата Кристи, "Десет малки негърчета" Simple Smile Доста добре направена и написана, човек до последната страница почти не е сигурен кой е убиеца и кого да подозира. Прочетох и "Забравените в неделя" - типична Валери Перен, но не беше лоша историята. "Под маслиновите дървета", "Бадемово щастие" - типични леки истории за лятото. Нищо особено. Завърших с "Безмълвна смърт" на Питър Мей - очаквах малко повече, а това беше среден клас трилър.

# 101
Прочетох "Когато вярвахме в сирени". Хареса ми. Обичам такъв тип книги- семейна драма с неизвестни, които се разкриват с всяка следваща страница.

Започвам "Библиотекарката от Сен Мало".

# 102
Последно прочетох "Инсомния" на Сара Пинборо. Ами става, но бързо се превръща в монотонна и зацикля с повторения на мотиви и размисли. Поне не е написана от различни гледни точки на герои и различни времена, е, с изключение на самия край, което е малко странно авторско решение.

Покрай дискусията в другата тема за как си представяме Ния, препрочетох "Железния светилник" и "Преспанските камбани". Модерните български писатели има от кого да се учат как да развиват сюжет и характери.

Последна редакция: вт, 29 авг 2023, 01:37 от Cool_Cat

# 103
  • София
"Кажи на вълците, че съм си у дома" на Карол Рифка Брънт.
Книгата е излязла у нас 2013 г. и се чудя как съм пропуснала толкова добре написана история. Препоръчвам.

"1987.
Единственият, който истински разбира четиринайсетгодишната Джун, е вуйчо й – прочут художник, умиращ от болест, която майка й не иска да назове.
 След смъртта му й остават само любимият му руски чайник, безценен портрет и една книга със скрито между страниците послание."

# 104
  • в сърцето на един мъж...
Прочетох между престоя на летището и един полет време "Виртуални непознати" от съвсем непознат за мен автор - Сам Канинг. Оказа се много приятно, забавно и лежерно четиво. Ейда, която е публицист има объркан живот, който се опитва да оправи. В него тя се запознава с трима мъже и се налага да се справи с увлечението си към тях.

Общи условия

Активация на акаунт