В момента чета...86

• 60 871
  • 757
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Аз завърших " Творецът на ангели" на Стефан Брайс. Шокираща история, която ми остави горчив привкус. Изследва се границата между гениалността и лудостта или липсата на такава. Брилянтен учен, гений изпреварил времето си със забележителни академични постижения гонещ успеха на всяка цена без морални устои и без каквито и да е било чисто човешки чувства ( обич, любов, привързаност)принципи, морал.
" Синдром на Аспергер", гениален в една област научна и без всякаква човещина. Роден с физически недъг следователно отхвърлен от семейството си и изпратен в приют управляван от монахини, а там обявен за дебил заради поведението си и незнанието по онова време, липсата на информация относно синдрома на Аспергер. Гледам е наравно с другите деца. По- късно пък е изпратен в интернат за момчета., където преподават монаси. В главата му е истинска религиозна каша, възприема всичко като черно и бяло без нюанси. За цел в живота си се стреми да постави Бог в малкия си джоб и започва да се съревновава с него, да се опитва да поправя грешките му, който е допуснал във бързината си. Определено нестандартно четиво, а Брайс представя гениално какви биха могли да бъдат последствията от стремежа към постигане на невъзможното и забраненото.

Култът" на Камила Лекберг и Хенрик Фексеус трудно ми започна тази книга. Бях на път да я зарежа, но някъде на около 150- 200 страница се отприщи. Преди това беше едно монотонно, протяжно четиво, прекалено описателно. В това отношение мисля можеше да се съкрати малко обема. Издържах тегавината след това бях като на състезание от Формула 1. В напрежение и любопитство. Хареса ми книгата, хубав трилър. Сега ще чакам с нетърпение и 3-та част от поредицата. Simple Smile

# 106
От български автори последното, което ми попадна като откъси беше от “Екстазис” (на Радослав Бимбалов - същевременно няколко от разказите в “Млък” прочетох и ми допаднаха също) и “Нестинарка” на Кармен Мишу, като и двата откъса много ми харесаха, особено стилово този от книгата на Мишу.
Все още чета “Зовът на кукувицата”, нещо бавно върви при мен тази книга, но съм решила все пак да не я оставям.

# 107
Нямам търпение да прочета "Култът", поръчала съм я на хартия от Швеция и чакам да ми я донесат. Simple Smile

А иначе си спомних, че бях планирала за четене новата книга на Долорес Редондо, която излезе миналата година - Esperando al diluvio, но после съм забравила за нея, та май ще е следващата книга, която ще чета.

# 108
  • София
"Зовът на Кукувицата" с мъки я довърших. "Box" също не ми хареса особено, така че и тази поредица няма да продължавам. Grinning

# 109
Sea.sea, благодаря, успокои ме така 🤗.
Чудя се едно нещо за книгата:
Скрит текст:
Това име Киара Портър много близо ми звучи до името на един герой от една друга поредица на авторката, та дали е случайно или нарочно избрано това име….

# 110
За Страйк има и сериал, в който историите са предадени в силно съкратен вид. Харесвам ги, но според мен тя прекалява с обема - криминале с над 1000 страници!!
Имам предвид Мастиленочерно сърце, другите май са малко по-кратки (но пак прекалено дълги).

Предполагам, че използва типично английски имена.

# 111
  • София
Преполовила съм "Шаман"- втора част от трилогията за лекарите от рода Коул на Ноа Гордън. Събитията се развиват в САЩ в периода на колонизацията и гражданската война. Роб Дж. Коул е лекар, продължаващ традицията на рода, а синът му с прякор Шаман ( Роб младши), е студент по медицина, въпреки глухотата си.
Романът обхваща доста голям исторически период, изобилства от детайли от бита и политиката на времето, лекарските практики, болестите с които се сблъсква Роб като лекар, епидемиите, и потресаващите условия в лазаретите по време на войната.

С нетърпение чакам превода на 8ма книга за Себастиан Бергман от поредицата на Юрт и Русенфелт.
Книгата на Гордън на български ли е? Тук преди години издадоха "Лечителят" в 2 тома. Трети няма.

# 112
Yovanka, на английски език е моята (Amazon Kindle), но предполагам, че я има преведена. В този форум ми подсказаха, че "Лекарят" е първа част от трилогия, преди това не знаех.

# 113
  • София
Yovanka, на английски език е моята (Amazon Kindle), но предполагам, че я има преведена. В този форум ми подсказаха, че "Лекарят" е първа част от трилогия, преди това не знаех.
Само "Лечителят" съм виждала на български, явно първата част от трилогията тук са я издали в две томчета и са приключили с автора.

# 114
  • София
Прочетох "Вила с басейн" на Кох.
Трудно се пише за неговите книги. 😃 Много особен стил има, но лично аз го харесвам. Книгата поставя въпроса  какво кара един лекар да пристъпи клетвата, която е положил и да направи всичко възможно пациентът му да не се излекува. Оценката ми е 4/5, защото според мен имаше някои излишни неща и финалът лично мен  не ме удволетвори.

# 115
  • Русе
Прочетох "18% Сиво" на Захари Карабашлиев. Книгата е малко странна, но определено ми хареса. Не разбрах замисъла, изреченията в пряката реч да започват с малки букви. Сетих се, че преди време бяхте обсъждали постоянното споменаване на Старбъкс и Тоблероните, явно е било в тази книга. С удоволствие бих прочела и нещо друго от автора.
Започнах "Елегантността на таралежа" на Мюриел Барбери.

# 116
  • София
Прочетох Трябва да те предам на Рута Сепетис. Чела съм още две нейни книги и тази, също като останалите, ми хареса. Не знаех много за режима на Чаушеску и книгата ме накара да потърся допълнителна информация за живота на румънците по това време. Дадох ѝ 4 от 5.

Преполових Убийството на художника на Луиз Пени. Дълго отлагах срещата с инспектор Гамаш но след мненията тук в темата започнах първата книга от поредицата. Гамаш ми стана симпатичен много бързо. Харесва ми стила на писане и е увлекателна.

# 117
Снощи довърших "Пепел в снега" на Рута Сепетис. Харесах книгата и крайната ми оценка е 4,5*. Харесва ми как пише авторката. Не бях чела книга за лагерите в Сибир, беше ми интересно! Препоръчвам!
Надявам се днес да успея да си довърша и "Правек и други времена".

# 118
  • София
Аз започнах "Стая" на Ема Донахю и едвам, едвам я влача. Но пък се събудих с красива гледка тази сутрин.
Скрит текст:

# 119
"Трябва да поговорим за Кевин"
Книга с която се сблъсках преди около 4год и не успя да ме впечатли, оставих я непрочетена(това беше първата ми зарязана и непрочетена книга).На инат я захванах за втори път! Като изключим прекалено големия обем,според мен излишно разтегнат.. историята  дава храна за размисъл и определено не съжалявам че я прочетох. Щеше ми се да има повече "срещи" ,разговори с Кевин ,исках да прочета всичко от негова гледна точка . Края наистина ме изненада, което често казано не очаквах,защото мислех че ще завърши монотонно, както си и вървеше но беше добро попадение!

Прочетох и "Убийствен ум" Майк Оумър
Много приятен трилър,за 3дни го прочетох. Държеше ме под напрежение, имах подозрения които бяха вярни но като цяло ми беше интересно как психоложката ще изгради профила на убиеца.Има още 2 книги от поредицата, може би някой ден ще стигна и до тях.

Започнах "Другата ръка" Крис Клийв.

Общи условия

Активация на акаунт