В момента чета...86

• 60 930
  • 757
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив

Прочетох "Светлина в руините" - Крис Боджелиън, много добре написана история.
Сблъскваме се бегло /доколкото бегло може да се използва за този период/ с ужасите на Втората световна война, със семейство потъпкало разбиранията си и след това превърнали се в заложници в собствения си дом, да видиш и подушиш смъртта на най-скъпите ти същества, запечатала се завинига пред погледа ти и белязала те доживот. Немец, който да ти стане симпатичен и да го харесаш /може би и тогава е имало такива, които просто е трябвало да бъдат там и да изпълняват, но не са били жестоки в същността си/. Любов, обречена от неизвестността и развоя на събитията. Вярата, спомените, надеждата...
И силата на желанието за мъст...
Войната убива и физически и психически - всички са губещи, а оцелелите трябва да живеят носейки и помнейки това минало.

# 526
  • София
След Повелителят на мухите ( наглед една лека и детска история, която обаче те кара да замръзваш от скритите послания и изводите, които трябва да си направиш след прочетеното), започнах Гийом Мюсо - И след това.... Много увлекателно започва...

# 527
  • София
Прочетох "Грехът на Малтица". Ами не мога да се погодя нещо с авторката и по-скоро със стила и. Хронологията е много объркана, започва нещо, изведнъж друго, връща се на старото. Иначе към края стана по-интересна, но финалът не ми допадна. Оценка 2.5/5.

Продължавам с "Когато животът ти изпрати хипопотам".

# 528
“И след това…” ми остава любимата книга на Мюсо. Някак ме изненада финалът.

Последна редакция: пт, 27 окт 2023, 13:29 от mariposa333

# 529
Как ме подсетихте за любимия мосю Мюсо ... две книги съм си каширала за черни дни и скоро, надявам се скоро ...
Обаче сега буксувам с "Водовъртеж" на Ирсата. Много ми е скучна и постоянно заспивам. ДНК ми хареса, ама в тази едно и също мелят и никакво действие, отчайващо е.

# 530
  • София
Аз пък точно с Мосю не успях да се спогодя....А Ирса ми е една от любимките. Simple Smile
Почти привършвам "Симфония на времето". Доста е мудна в началото, има излишни описания и подробности, но е увлекателна.

# 531
Приключих с ,, Империя на желанието '' . Отначало ми беше адски тъпа и досадна. Често ми идваше да удуша главната ако беше пред мен . Струваше ми се малко малоумна , но после стана малко по интересно .' Сега започнах ,, Моята вина'' на Мерседес Рон .

# 532
  • София
Приключих снощи с "Падане" - последната книга на Ирса Сигурдардотир.
Божеее, просто няма такъв автор, който така стремглаво да надгражда и с всеки свой роман да става все по-добър!
Изключително заплетен е и този трилър, малко и с привкус на "студени досиета" и пълен с драматични обрати буквално до последната страница! С право е определян като най-добрият роман на Ирса до момента.
Браво на тази жена! Никога не ме е разочаровала!

Скоро идва декември - номинационният ни месец Simple Smile
Подготвайте списъците Blush

# 533
Хепи, препоръчваш ли все пак преди “Падане” да се прочетат и другите книги на Ирса Сигурдардотир, все още нищо не съм чела от нейните книги, а отдавна ми е в полезрението?
За списъка за номинации- тази година освен една книга не бих се осмелила друга да предложа.
Скрит текст:
“Махалото на Фуко” на Умберто Еко.

# 534
  • София
Да, добре е да се четат последователно.
Случаите във всяка книга са ризлични, но героите са едни и същи и има развитие в отношенията им.

# 535
Приключих Проектът Аве Мария и започнах Буденброкови.
Фантастиката определено не ми е по вкуса, но Проектът ми хареса. Има доста научна информация в книгата.

# 536
  • София
А аз започнах "Вятърът знае името ми"...
Четох много негативи коментари за правописните грешки в изданието и наблюдавам под лупа. До сега (30+ страници) открих само една пропусната запетая...
Възможно ли е да съм закупила допечатка, където грешките са били вече коригирани?
Продължавам да следя ...кат' орел Joy

# 537
  • Mostly in my mind
Правописни грешки чак ли? Confused

# 538
Аз писах за грешки. Кога видях първата, не мога да кажа, но след няколко поредни започнах да записвам от 115 стр. Не само правописни. Оказаха се 10.

# 539
Аз пък идвам да изкажа възхищението си от Алена Морнщайнова и "Тихи години". Невероятен разказвач е тази жена! "Хана" беше прекрасна, но намирам "Тихи години" за още по-добра... по-въздействаща, повече моя. Много бих искала да преведат още от творчеството на авторката, за мен е майстор в изграждането на образи и атмосфера.
Вярно, че наближава номинационният месец, уж имах някакви идеи какво да номинирам, но последните 3-4 прочетени книги ми объркаха плановете. 😁

Започвам "Не тук и не сега".

Последна редакция: нд, 29 окт 2023, 17:48 от Bили

Общи условия

Активация на акаунт