В момента чета...86

• 60 927
  • 757
  •   1
Отговори
# 540
Не ми говорете за грешки, че още ме е яд как Ориндж са оклепали изданието на "Игра на живот" на Кен Гримуд. За бележките под линия не искам да отварям дума дори.

# 541
  • в сърцето на един мъж...
Аз чета на Юси Адлер-Улсен - "Ловци на фазани", втората от Отдел Q. По тях има и филми, но реших първо да прочета книгите и после филмите. Доста добри криминалета, много увлекателни и напрегнати! В първата малко се разочаровах, че по средата вече знаех кой е злодея, но беше увлекателна до края въпреки това.

# 542
  • Чукарландия
Прочетох Снежния човек - Ю Несбьо. Обичам историите за Хари Хуле. Единствено не ми стана ясно
Скрит текст:
каква беше ролята в романа на човека, който унищожаваше плесенните гъби в апартамента на Хуле? Така и не разбрах.

Започвам Забравените в неделя - Валери Перен. 🤗

# 543
  • в сърцето на един мъж...
Прочетох Снежния човек - Ю Несбьо. Обичам историите за Хари Хуле. Единствено не ми стана ясно
Скрит текст:
каква беше ролята в романа на човека, който унищожаваше плесенните гъби в апартамента на Хуле? Така и не разбрах.

Започвам Забравените в неделя - Валери Перен. 🤗

Ако помня правилно, че съм го чела преди доста време

Скрит текст:
това беше превъплъщение на убиеца

# 544
  • Чукарландия
Дааа, вярно, благодаря Geya! 🌹

Скрит текст:
той беше в защитен костюм и действително Хари не беше видял кой е в защитния "скафандър".

# 545
Започнах ,, Моята вина '' на Мерседес Рон. Въпреки , че книгите са доста търсени на мен нещо не ми допадат . Стигнах до 50 страница и както рядко зарязвам книги ще зарежа тази и ще я оставя за друг път .
ПС : Да ви се оплача, че няма да мога да си изпълня предизвикателството в ГР за 50 книги .

# 546
Книга, която не е интересна за читателя не си заслужава да се дочита. Нямам вече в това отношение предразсъдъци, времето е ограничено, книгите, които има - много, принципът на отсяване е полезен.
А самото четене е за удоволствие и разсейване от ежедневните неволи, не е нужно да се приема като цел и състезание.

Снощи за разнообразие четох от един сборник разказ на Милан Кундера,  отдавна исках да прочета нещо от него. С този разказ обаче не успя да ме спечели, засега поне.

# 547
Да, и аз така направих с Господари на времето - прескочих накрая да видя кой е убиецът (в случая убийците) и прегледах какво става с Диего Вела (за мен тази история беше изцяло безинтересна - не знам защо трябваще да й се отделя време въобще); после прочетох една на Агата Кристи и след това започнах новата за Корморан Страйк (на английски - още я няма на български).
Още не съм напреднала много; този път е за култ.

# 548
  • София
Приключих Градът на огледалата и съвсем очаквано си получи 5-цата. Трилогията е страхотна /и доста обемна/, но аз съм фен на поредици Simple Smile Оставя теми за размисъл, от типа какво ако.... какво ако историите, които смятаме за легенди/бабини деветини са в същност съвсем истински реални случки, случвали се някога... дали ако знаехме, че са такива бихме постъпвали/живяли по различен начин...

Искам да сменя малко жанра и мисля да започна с Малки пожари навсякъде, т.к съм набелязала и сериала, но искам първо да изям книгата Simple Smile

# 549
  • София
Аз прочетох "Малки пожари навсякъде" миналата година (на английски) и останах очарована! Страхотно изграждане на образите. Сега гледам сериала, но ще го изоставя. Не само че сюжетът доста се различава от книгата, ами и главната героиня (Миа) изобщо не ми харесва как е претворена.

# 550
Той сериала си е от политкоректните, помня че десетина минути го изтраях. Книгата не съм доближавала, но четох че се различава. Ще й дам шанс щом казвате, че е ок.

# 551
Прочетох "За да живея" на Йонми Парк. Много ме впечатли. Северна Корея ми беше тъмна Индия. На момент се чудех дали чета sci-fi или автобиография. И това се случва в 21 век. Още не мога да се събера след прочетеното.

Сега започнах "Привързани" на Амир Левин и Рейчъл Хелър. Изглежда интересна , обаче трудно се съсредоточавам защото още "За да живея" ме държи. Засега има доста логика в написаното.

# 552
А аз започнах "Вятърът знае името ми"...
Четох много негативи коментари за правописните грешки в изданието и наблюдавам под лупа. До сега (30+ страници) открих само една пропусната запетая...
Възможно ли е да съм закупила допечатка, където грешките са били вече коригирани?
Продължавам да следя ...кат' орел Joy

Стана ми интересно.  Въпреки че прочетох книгата, отворих напосоки и ето: стр.17, 4 ред отдолу слабичНо, вместо слабичко. Погледни.

# 553
  • София
Слабично е и при мен Simple Smile
Да, има недогледани неща, но това не намалява удоволствието от книгата Simple Smile

# 554
Точно защото Алиенде ми е любимка, тези грешки-правописни и стилистични ме дразнят и ми "вадят очите". А по професия нямам нищо общо с литература и филология.
Интересно- дочитам Култът, два пъти повече страници, същото издателство, досега нито една грешка не съм забелязала. Явно е до преводач и редактор.

Общи условия

Активация на акаунт