В момента чета...86

• 60 925
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
С огромно удоволствие чета Буденброкови, 800 страници, има време до края. А после ще очаквам препоръки за подобни саги. Бяхме писали по-напред, но не зная как да търся в темата.

# 556
Сага за Форсайтови на Голзуърти  и Семейство Палисър на Антъни Тролъп. Последната не съм чела и от известно време я търся. Но още си спомням сериала, даван по БНТ преди няколко десетки години.

# 557
  • София
Много ми се чете хубава семейна сага. Саха за Форсайтови я имам на хартия и не ми потръгна, трябва да пробвам пак. Отбелязвам и Буденброкови.

# 558
  • София
Може би “Хрониките на Клифтън” от Джефри Арчър?

# 559
  • София
Разгледах в ГР, 7 книги 🙄, сериозен обем. Ще опитам да намеря поне част, за да видя как ще потръгне. И нея сравняват с Форсайтови… чак пък толкова ли е страхотна тази сага 🙃.

# 560
“Хрониките на Клифтън” на мен много ми хареса, всички книги взех навремето - веднага след излизането им, някои взех на английски в оригинал (за да не чакам до превода, после и на български ги взех), но… авторът ме разочарова по-късно с една друга негова книга, извън поредицата е, която сякаш по политическа поръчка е писал.

# 561
  • Пловдив
Много ми се чете хубава семейна сага. Саха за Форсайтови я имам на хартия и не ми потръгна, трябва да пробвам пак. Отбелязвам и Буденброкови.
Трилогията на Дженифър Донъли не е лоша - Чаената роза, Зимната роза и Дивата роза. Най-много ми хареса първата книга.

# 562
Препоръчаха ми тази поредица!

# 563
  • София
Няколко семейни саги и от мен:
"Ейглетиерови"
"Хана"
"Казусът Кукоцки"
"Искрено Ваш Шурик"
"Полубрат"
"Какво помни тялото"
"Силата на кучето"
"Светлина между два океана"
"Островът"
"Северът и Югът"
"Богът на дребните неща "
"Името"
"Холандската къща"
"Разплата"
"Пачинко"
"Палми в снега"
"Виолета" и другите книги на Исабел Алиенде
"Девиците от Рая" на Барбара Ууд ..разкошна книга...

...всички тях мога да определя като семейни саги..

Последна редакция: вт, 31 окт 2023, 21:45 от Happy Mijjj

# 564
  • София
Миж Полубрат я търся от години, няма я в ел.вариант, нито съм я намирала в хартиен. Чела съм страхотни ревюта за нея и ми на челно място в листа, редовно преравям по кашоните с книги за 2-5-7 лв и се надявам да изскочи все от някъде.

# 565
  • София
Мишчице, не помня ти от София ли беше, но сега проверих в каталога на Столична библиотека - имат налични 11 екземпляра от книгата Simple Smile

# 566
Следя за "Полубрат" вече няколко години, от издателството все пак ми отговориха няколко месеца след като им бях писала, че нямат наличност вече.
В русенската библиотека имат един екземпляр и не разрешават вземане, а в сайтовете за втора употреба цените са между 80 и 110лв. Не съм се отказала, че ще достигне и до мен някой ден тази книга, само дето не знам как точно ще стане. 😁

# 567
  • София
Миж мерси за инфото, срам не срам признавам си, нямам регистрация в нито една библиотека 😳.

# 568
За тази книга и в софийската библиотека бих се регистрирала, обаче нямам път към София скоро... 😁

# 569
  • София
Миж мерси за инфото, срам не срам признавам си, нямам регистрация в нито една библиотека 😳.

Аз се бях регистрирала онлайн и запазила книги пак онлайн. Когато ми се обадиха (обаждат се по телефона) да ги взема, ми издадоха карта. Много е удобно и аз съм изключително доволна и от дамите във филиал Сердика, и от наличностите.
А вчера си взех книга, която бях резервирала септември 2022г Simple Smile Чаках повече от година за нея ("Последният влак за Лондон").
Изобщо, горещо препоръчвам Столична библиотека!

Общи условия

Активация на акаунт