Осмокласници - 2023/2024 - Тема 1

• 65 934
  • 816
  •   1
Отговори
# 165
  • Някъде там...
Честито на Ели! Забавно е при вас отново Simple Smile
Успех и приятелства в 35-то!

# 166
  • Sofia
Честито, Aila, да ви е на късмет и да нямате поводи за съжаление за стъпката в последния момент. Френски и руски ли избрахте?

# 167
  • София
Честито, Aila, да ви е на късмет и да нямате поводи за съжаление за стъпката в последния момент. Френски и руски ли избрахте?
Мерси!
Френски да и то езикова паралелка, болднат е нейният избор в скритият текст, в 18-то беше природни науки. РЕ не искахме, но нямахме избор. Аз още леко съжалявам за 18-то, но накрая се надявам да е доволна Ели, все пак и двата пъти беше нейн избор и желание.
Честно казано си отдъхнах днес като видях класирането, не че имах големи съмнения за приема, но теоретично имаше все пак риск. Доколкото виждам е можела в която и да е от паралелките в 35-то да влезе, тъй като е с най-висок бал от кандидатстващите, но тя НЕ не искаше и сме писали през цялото време само паралелки с ФЕ.

Последна редакция: ср, 23 авг 2023, 13:36 от Aila

# 168
Ели да се чувства добре в последното избрано и вярвам, че няма да съжалява.

# 169
  • София
Fortuna favet fortibus!! Момче е влязло в Испанската с бал 402.5.

Разкошно. А момиче с 462 не успя …

# 170
  • София
Fortuna favet fortibus!! Момче е влязло в Испанската с бал 402.5.

Разкошно. А момиче с 462 не успя …
Аз затова се зарадвах, че в 35-то на директорското реално са зарязали квотите и бяха обявили прием за паралелка с квоти, без значение вече какъв е пола на децата. Това, за което говорехме и по-рано и което прилагат АК след първо класиране, явно тук е възможно чак на директорското.

# 171
  • София
Айла, Марулка, честито и браво за смелостта! Дано девойките да се чувстват прекрасно в желаните училища!

# 172
Айла, много се радвам за вас! Честито! С тази вашата смелост може да се пробвате след 8 клас и във Френската, ако има някое освободено място! Много успехи желая!

# 173
Има 3 свободни места за 133то РЕ/АЕ и е много изкусително. Балът и е 370, реално стигаше, за да влезе на 4то класиране, но не обичам рисковете и така и не опитахме. Сега обаче много се замисляме и..не знам. Simple Smile

# 174
  • София
Има 3 свободни места за 133то РЕ/АЕ и е много изкусително. Балът и е 370, реално стигаше, за да влезе на 4то класиране, но не обичам рисковете и така и не опитахме. Сега обаче много се замисляме и..не знам. Simple Smile
Три места не е никак малко, супер звучи.
А откъде ще се отпишете? Има ли опция да се върнете там?
В 18-то петото класиране е чак септември и аз бях спокойна, че ще може в краен случай да се върне там, макар да очаквах да няма проблем с влизането в 35-то.
Ако искате да рискувате моят съвет е да видите кои училища все още не са имали класиране за да имате и резервен вариант. В 18-то примерно ще има места.

Герани
Цитат
Айла, много се радвам за вас! Честито! С тази вашата смелост може да се пробвате след 8 клас и във Френската, ако има някое освободено място! Много успехи желая!
При нас не беше особено смело, тъй като балът и беше достатъчен за там и беше по-скоро промяна на желанията.
Тъкмо вчера гледах и аз, че във ФЕГ има едно свободно място за девети клас обявено сега, така че догодина по същото време, ако е така може да пробваме. Тогава нищо не се рискува и просто трябва да се съберат документи с хорариума и успеха от осми клас и да се кандидатства. Единственото е, че ако детето си е свикнало с класа и си го харесва изобщо не му е до местене след една цяла година. Но пък като гледам как си сменя желанията Ели като един типичен тийн от женски пол, знае ли се Simple Smile

# 175
[
Тъкмо вчера гледах и аз, че във ФЕГ има едно свободно място за девети клас обявено сега, така че догодина по същото време, ако е така може да пробваме. Тогава нищо не се рискува и просто трябва да се съберат документи с хорариума и успеха от осми клас и да се кандидатства. Единственото е, че ако детето си е свикнало с класа и си го харесва изобщо не му е до местене след една цяла година. Но пък като гледам как си сменя желанията Ели като един типичен тийн от женски пол, знае ли се Simple Smile
[/quote]

Може ли да споделиш къде обявяват свободните места? За някои училища ги виждам, но за ФЕГ не съм намирала.

# 176
  • София
Може ли да споделиш къде обявяват свободните места? За някои училища ги виждам, но за ФЕГ не съм намирала.

Съжалявам, явно съм се заблудила и нещо друго или старо съм гледала. Така че си права, няма.

# 177

Съжалявам, явно съм се заблудила и нещо друго или старо съм гледала. Така че си права, няма.

Тази информация е динамична и е нормално да се променя, но аз въобще на сайта им не виждам нищо в секцията "свободни места" и затова ми беше интересно дали освен задължението да се обявяват на сайтовете на училищата свободните места, се обявяват някъде и на сайта на руо софия в по-структуриран формат.  Говоря за след 8ми клас.

# 178
  • Пловдив
Мисля че са задължени да ги обявят в сайта на съответното си РУО.

# 179
  • София
На този линк има връзка към страниците със свободните места на всички училища. Колко често се обновява там информацията е вече друг въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт