Осмокласници - 2023/2024 - Тема 1

• 65 950
  • 816
  •   1
Отговори
# 180
  • варненка от София
Айла, Марулка, честито и браво за смелостта! Дано девойките да се чувстват прекрасно в желаните училища!

Благодаря! Факт, че след това решение и избор се успокоих, както аз, така и девойката.
Айла, браво за риска, видно е, че е бил оправдан. Честито и нека Ели попадне в добра среда, това е най-важното, а за френския - поздравления, трудно, но красиво! Каката е във френската във Варна и е голяма борба, но пък й харесва, дано и Ели го хареса. Нашата мома ще с руски интензивен, тя го учи от 2ри клас до 7ми, така че има основата, сега ще преговори и задобрее, надявам се. Иначе мечтата й беше италиански, тук във Варна е само една единствена паралелка и никакъв шанс, но юли ходи на интензивен италиански всеки ден и на есен ще го продължи. Така разбра, че език не е необходимо да си в езикова ,за да го учиш, щом искаш, опции бол.
Трудно, много трудно лято беше вкъщи, колкото не разбрахме с каката как се случиха нещата по матури, прием, кандидатстване, толкова с малкото минах през всички емоции и етапи, беше ад - тя от бебе с появата си ме научи, че нещата могат да се случват по трудния начин и нещата не са такива, каквито искам и очаквам. За това се отърсвам от миналите драми и чакам нови, щото то иначе как ще виреем ?!

# 181
  • София
Май не съм се записала в новата тема. Жабче, благодаря Flowers Sunflower
Aila, Marulka_s, честито на момичетата ви! Да са техните училища! Звучите успокоени самите вие, а преди все колебания се прокрадваха.

За 91 НЕГ местата за момичета вече са 2 (а не както доскоро пишеше 1) - инфото е от сайта им. Подаването си е все така в началото на септември. Успех на решилите се за там.
Тези дни може би ще се похвали някой и за НПМГ?

# 182
Здравейте и от мен Simple Smile
Честито на всички, които имаха смелостта да участват на 4то класиране!
Аз взех бележка от училището и подадох в социалните за помощта от 300 лв.
Извадих и годишна карта за градския транспорт. Някаква женица, която изобщо не знаеше защо е там се мота само около 40 Мин, но в крайна сметка вече имаме документ за градски транспорт. 180 лв. е картата за всички линии ако някой се интересува.
Накупихме дрехи, учебниците и разни учебни помагала за да си спестим лудницата покрай 15 септември.
Щерката вече няма търпение да се запознае със съучениците си и се надява “да има и други момичета” хахаха, нещо се е стреснала от факта, че е в училище без квоти, ама съм сигурна, че всичко ще е наред Simple Smile
Чакам да обявят родителските срещи и се надявам да не сме на морето точно тогава и да се наложи да пропусна…

# 183
Нашата родителска среща е на 31.08, от 18 часа в двора на училището Simple Smile.

# 184
  • Sofia
Здравейте!
Поздравления за всички успели в класиранията!Дамасцена, как ви дадоха карта за 12 месеца? Нали трябва с ученическата карта да потвърдиш до края на октомври, че учи в даденото училище, а такива още не са издадени?
И моята дъщеря днес ходи до НТБГ и си взе бележка за социалните. По телефона ми бяха казали, че ще подават информацията през системата, но аз реших да се пробва. Подадох всичко необходимо без проблем към 17ч. Нямаше почти никой в края на работния ден.
Всичко е закупено без учебниците по испански, които ще се поръчват колективно. Готови сме за учебната година и чакаме последното море🙂

Последна редакция: пн, 28 авг 2023, 21:28 от Sashy

# 185
Аз тази седмица очаквам да се разбере с кой класен ръководител ще бъде моята девойка. После децата да си се свързват помежду си и да си сверяват номерата  кой с кого ще остане.

Последна редакция: вт, 29 авг 2023, 08:59 от рони

# 186
Ами нямаше никакъв проблем освен това, че явно не знаеше къде се намира жената на гишето 😂 Направих опашка от поне 10 човека, които хич не ме гледаха доброжелателно… макар да нямам никаква вина, че се попрепекоха на слънцето в 3 следобед.
Казаха ми догодина като я сменя тогава да занеса новата, сега старата си важи и ми дадоха годишна, платих я и не мисля, че ще има нужда да представям нова през октомври, едва ли биха я анулирали вече издадена. Не че има проблем октомври да я представи, но доколкото разбрах, чак при презареждане догодина щели да искат.

# 187
Здравейте и от мен Simple Smile
Честито на всички, които имаха смелостта да участват на 4то класиране!
Аз взех бележка от училището и подадох в социалните за помощта от 300 лв.
Извадих и годишна карта за градския транспорт. Някаква женица, която изобщо не знаеше защо е там се мота само около 40 Мин, но в крайна сметка вече имаме документ за градски транспорт. 180 лв. е картата за всички линии ако някой се интересува.
Накупихме дрехи, учебниците и разни учебни помагала за да си спестим лудницата покрай 15 септември.
Щерката вече няма търпение да се запознае със съучениците си и се надява “да има и други момичета” хахаха, нещо се е стреснала от факта, че е в училище без квоти, ама съм сигурна, че всичко ще е наред Simple Smile
Чакам да обявят родителските срещи и се надявам да не сме на морето точно тогава и да се наложи да пропусна…

А какви документи Ви искаха за картата за градски транспорт?
За София нали?

# 188
Krasivost

Да за София, ученическата карта от старото училище ми искаха.
Рони писах ти на лично

# 189
Krasivost

Рони писах ти на лично
Супер, ще идем и ние значи със старата карта Simple Smile.
Благодаря, само да издиря къде е най-близо до нас и дано попаднем на разбрана жена.

# 190
Krasivost

Рони писах ти на лично
Благодаря, само да издиря къде е най-близо до нас и дано попаднем на разбрана жена.
Само да кажа, че има и опция от кога да важи картата. Понеже до 15 септември няма да сме в София, реших да я пусна с валидност след като се върнем - от 14ти Да си знаете, че може и така Simple Smile

# 191
Krasivost

Рони писах ти на лично
Само да кажа, че има и опция от кога да важи картата. Понеже до 15 септември няма да сме в София, реших да я пусна с валидност след като се върнем - от 14ти Да си знаете, че може и така Simple Smile
Супер, благодаря!
А онлайн профил трябва ли да се прави?

# 192
Нищо не са ми казали за онлайн профил. Не съм запозната, какъв е този профил?
Допълвам
Сега погледнах, но моята още няма 14 г. и лична карта, което доколкото виждам е изискване, за да имаш регистиран онлайн профил

Последна редакция: пн, 28 авг 2023, 22:16 от Дамасцена

# 193
  • Sofia
Красивост,
Добре е да направите, за да правите онлайн зареждане на  картата, а и за информация.
Дамасцена,
За да се направи профил трябва да се каже на госпожата, която издава картата че имате желания да го направите. На мен ми се наложи да отида втори път, но сега ми е много лесно!
Профила е на мое име, но картата е преференциална за учащи.

# 194
Красивост,
Добре е да направите, за да правите онлайн зареждане на  картата, а и за информация.
Дамасцена,
За да се направи профил трябва да се каже на госпожата, която издава картата че имате желания да го направите. На мен ми се наложи да отида втори път, но сега ми е много лесно!
Профила е на мое име, но картата е преференциална за учащи.
Ще се разходя пак тогава.
Предполагам, че има вариант с такъв онлайн профил да я показва на телефона на проверяващите, ако си е забравила пластиката вкъщи…

Общи условия

Активация на акаунт