Осмокласници - 2023/2024 - Тема 1

• 65 944
  • 816
  •   2
Отговори
# 150
Няма как да е с връзки, защото е по бал. Ако подам за 5то класиране и видя, че има класирано дете с по-нисък бал от моето, нали ще ги направя сами да си говорят. С връзки съм чувала, че се влиза на допълнително отпуснати места, които въобще не се обявяват.

# 151
  • Sofia
Аз също смятам, че е така. Но като се замисля, как изобщо някой ще разбере, че детето с въпросните инициали има еди какъв си бал, какъвто е показан в протокола... Или че комисията не изчаква всички да подадат документи и се обажда на "своите" родители , за да им каже, че няма дете с по-висок бал от техния и да тичат да кандидастват при тях. Друг вариант е да поискат от техния човек само копие на удостоверение. Варианти за манипулации има, но не искам да предизвиквам дискусия по въпроса. Много ще се радвам, ако някой тук се похвали, че детето е влязло в някое от по-желаните училища по нормалния ред.

# 152
Fortuna favet fortibus!! Момче е влязло в Испанската с бал 402.5.

# 153
Който играЙ, пИчели.

На мен само дните на школите са ми важни, но за това си знам, че ще играе търпението. В момента работим по здравия дух и тяло.

# 154
  • София/Севлиево
А не приеха ли нещо от рода на учебниците до 12 клас да са безплатни? Последните две години изобщо не съм в час покрай бебето, баткото го бяха поели свекърите и сега малкия като тръгне на ясла имам доста неща за наваксване...

# 155
  • София
От следващата учебна година.

# 156
Аз също смятам, че е така. Но като се замисля, как изобщо някой ще разбере, че детето с въпросните инициали има еди какъв си бал, какъвто е показан в протокола... Или че комисията не изчаква всички да подадат документи и се обажда на "своите" родители , за да им каже, че няма дете с по-висок бал от техния и да тичат да кандидастват при тях. Друг вариант е да поискат от техния човек само копие на удостоверение. Варианти за манипулации има, но не искам да предизвиквам дискусия по въпроса. Много ще се радвам, ако някой тук се похвали, че детето е влязло в някое от по-желаните училища по нормалния ред.
Аз не мисля, че в такава схема може да участва цялата комисия, барабар с директора…Как ще фалшифицират бал и ще го изтипосат на сайта си? Предполагам, че приетите на пето класиране също се следят от РУО - с какъв бал са приети, час на изтегляне на документи от едно училище, час на подаване…В тази връзка, не мисля и че номера с копие от дипломата ще минава.
Не знам, може би аз съм много наивна 🙄

Малко ваканционно прекъснах следенето на темата, съжалявам ако е обсъждано…За ученическа карта градски транспорт на дете 13 години какви документи са необходими?

Последна редакция: вт, 22 авг 2023, 17:05 от Always_in_love

# 157
Случайно някой да има информация за Хуманитарната гимназия във Варна на пето класиране с какъв бал е приетото дете? Няма никаква информация на сайта им за това класиране.

# 158
Малко ваканционно прекъснах следенето на темата, съжалявам ако е обсъждано…За ученическа карта градски транспорт на дете 13 години какви документи са необходими?
[/quote]

Можеш да провериш за всеки случай в Център за градска мобилност, ако става въпрос за София, но по принцип искат ученическа книжка (от тези, които издават в училище). Провери как седи въпроса за летните месеци преди 15 септември.

# 159
  • Някъде там...

За София, лична карта от предишната учебна година. Като ви издадат новата, вече с нея, еднократно се представя само, после те си имат вече информацията.

# 160
  • София
За мен копие от дипломата може да мине, ако секретарката е твой човек. Цветното копие почти няма разлика. Предполагам, че комисията не прави експертиза. Също твой човек в комисията може да каже в 16.30 примерно какъв е най-високия бал. До 17 имаш време да реагираш. /Часовете са примерни/.

# 161
Не смятам, че технически може да е класиране детето, без да де води отписано в системата. Иначе, "вътрешна информация" може да изтече, разбира се.

# 162
  • варненка от София
Марулка, честито! За кое училище се борихте?

За Геото, имаше две свободни места обявени в РУО, опитахме, стана. Наистина се успокоих, защото Строителния така и не го приех като нейно.

# 163
  • София
Спомняте ли си, че бях казала как няма да играя с Ели на трето и четвърто класиране, както направих с едната и по-голяма сестра. Не излъгах, играхме на 5-то Simple Smile
Благодаря на ruppy, която сподели тук за двете свободни места в 35-то в паралелката с квоти, но вече без квоти, аз нямаше да го видя и щяхме да пропуснем тази възможност след промяната на мнението на Ели.
Вчера отидохме с Ели и изтеглихме документите и от 18-то. Всички в директорският кабинет бяха страшно учтиви и мили, докато изтегляхме дипломата на Ели направо ми идваше да се откажа. Пожелаха ни успех, въпреки допълнителната работа, която им създадохме и казаха, че няма да сложат квоти, тъй като държат да няма дискриминация и да може децата с по-висок бал да влизат заслужено. Самото 18-то училище изглежда страхотно и определено беше огромна разликата с 35-то. Тъй като не съм ходила до него и го обиколихме цялото имах чувството, че това е изоставена сграда, която не работи. Падаща мазилка, решетки по прозорците, а вътре в коридорите точно от времето на соца без никога да е правен ремонт. Доколкото знам и имам снимки тоалетните са пооправени, но наистина контраста е огромен след 18-то.
Утре ще ходим да се запишем.
Това е списъка с всички приети на 5-то класиране в 18-то. Реално можеше да приключим на първо класиране там, но защо да не е забавно цяло лято.
Скрит текст:
35-то Пето класиране
Комисията реши:
Приема на незаетите места:
В паралелката с профил „Природни науки“ - 3550:
1. Вх. № 266/22.08.2023 г. с бал – 384,5.
В паралелката с профил „Чужди езици” НЕ, РЕ - 0388:
1. Вх. № 251/21.08.2023 г. – с бал 423,5.
В паралелката с профил „Чужди езици” НЕ, РЕ - 0389:
1. Вх. № 262/22.08.2023 г. – с бал 410,5.
2. Вх. № 250/21.08.2023 г. – с бал 399.
3. Вх. № 255/22.08.2023 г. – с бал 393.
В паралелката с профил „Чужди езици” ФЕ, РЕ - 0390:
1. Вх. № 261/22.08.2023 г. – с бал 382,5.
В паралелката с профил „Чужди езици” ФЕ, РЕ - 0392:
1. Вх. № 256/22.08.2023 г. – с бал 434.

2. Вх. № 265/22.08.2023 г. – с бал 383,5

# 164
  • София
Много се радвам, че съм помогнала със споделената информация. Много успех и страхотни гимназиални години пожелавам на девойката в 35-то! Действително училището е в лошо материално състояние ( живея на 200 м от него), но имам много добри отзиви и наблюдения от деца, които са в гимназиалния етап ( с немски) и се чувстват много добре. Това беше резервен вариант и за моя син ( с немски), но не стигнахме до този вариант.

Последна редакция: ср, 23 авг 2023, 12:12 от ruppy

Общи условия

Активация на акаунт