Осмокласници - 2023/2024 - Тема 1

• 66 009
  • 816
  •   1
Отговори
# 255
В Испанската ги изплащат в брой.
В Първа АЕГ също в брой, на два пъти през годината.

# 256
  • София
И в 91 НЕГ са в брой и на един път за всеки срок.

# 257
Какъв е размера на стипендята? Колко пари дават, различно ли е за всяко училище?

# 258
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Какъв е размера на стипендята? Колко пари дават, различно ли е за всяко училище?
Да, отново е различно за всяко училище.

# 259
Проекта затова е проект, за да има време да се направят промени, заради всякакви новопоявили се обстоятелства, а и по него да се "изкажат" всички заинтересовани страни Hands V

Два дни по "семейни причини" няма да преобърнат каруцата на семейните планове Simple Smile Не влагайте толкова нерви, ще трябват за мноооого други неща.

Преди години, въпреки сигналите по заповедта за графика за състезания и олимпиади, останаха съвпадащи дати за втори кръг по химия и общински кръг по БЕЛ... "няма заинтересовани и от двете" беше довода, като дори не смениха началния час... и моя седмокласник пропусна БЕЛ, сигурна съм, че не е бил само той.
А когато за една и съща дата сложиха олимпиада по физика и национално състезание по физика и "подскочиха" учителите в гимназиален етап, набързо през октомври смениха утвърдената заповед...

# 260
Въпросът е принципен. И, честно казано, защо да се налага да отсъстваш по семейни причини, да губиш учебно време и т.н., заради некадърност на МОН.
Защо за толкова години не успяха адекватно да формулират годишния график, който да бъде известен завинаги, а се налага всяка година да хвърляме боб и да гледаме на кристално кълбо до 01.09 кога ще пуснат заповедта и ще бъдат тези ваканции. Ако искаш някаква почивка на нормални цени, планирането е невъзможно.
И защо, да му се не види, се налага учениците да съобразяват ваканциите си с избори? Въпросът е риторичен.

Иначе единствено ми остава да използвам звучни епитети по отношение на МОН и всеки безмозъчен чиновник в това учреждение, чиято заплата плащаме ние.

На мен междусрочната ми е любима. Цял един ден.

# 261
Въпросът е принципен. И, честно казано, защо да се налага да отсъстваш по семейни причини, да губиш учебно време и т.н., заради некадърност на МОН.

Не знам колко години и поколения трябва да минат за да може МОН да стане някаква що годе читава институция с трезво мислещи хора.
За НВО -то през тази учебна година за първи модул времето е удължено с 15 минути. Това е 25% повече, за задачи които се решават за 20 минути.....не е истина, колко искат да свалят нивото на образованието до 7 клас.

Последна редакция: пт, 01 сеп 2023, 14:09 от Hope for Two

# 262
  • София
Ейй това за есенната ще ме убие… един път ще си направим някакви планове за нещо…
2 дни отсъстване в езикова гимназия първия срок си е малко кофти за наваксване Sad

# 263
Оффф, с тези колосални ваканции - като например любимата ми комбинация е 3 дни, от които два са събота и неделя! Scream И после нашите деца най-малко учели, най-много почивали. Това сливане на ваканция с празници и почивни дни е грозна работа ... Trollface
И наистина - въпросът е принципен, отсъствията може да не са кой-знае какво, но може и да са... Ами, поредна тъпотия за преглъщане Simple Smile
Освен това - ако родителите искат да се отиде някъде на кратка почивка или пътуване, но в същото време и да гласуват, както и ако някой родител е зает в изборна комисия, това е направо подигравка.

Последна редакция: пт, 01 сеп 2023, 16:50 от phoenix

# 264
  • София
Влизам да се похваля с прието дете на 5-то класиране..върнахме си се в нашето училище, беше си му мечта. Е няма такива нерви, и такъв зор. Дано е за добро, поне няма да има стрес в началото на учебната година.

# 265
Честито!

# 266
Влизам да се похваля с прието дете на 5-то класиране..върнахме си се в нашето училище, беше си му мечта. Е няма такива нерви, и такъв зор. Дано е за добро, поне няма да има стрес в началото на учебната година.

Честито!

35то?

# 267
  • София
Не, 133-то

# 268
Едно отделно питане, тема за бъдещите първокласници (2024/2025) ще се прави ли и с какво заглавие?

# 269
Едно отделно питане, тема за бъдещите първокласници (2024/2025) ще се прави ли и с какво заглавие?
Към момента няма такава тема.
Спокойно може да публикувате. Съвет: Не ползвайте "първокласници" в заглавието, за да не се дублира темата с тази на настоящите първокласници.
Например: Предучилищна - Набор 2017 (ако смятам годината правилно правилно)

Общи условия

Активация на акаунт