Осмокласници - 2023/2024 - Тема 1

• 65 631
  • 816
  •   1
Отговори
# 465
  • София, Манастирски ливади
Добре е детето да има и свой профил. Учителите изпращат съобщения до учениците, които родителите не получават.

# 466
Някой с дете във II АЕГ, което и преди е било в Школо, да се появи в новото училище?
Вчера на РС казаха, че ако имаме регистрация за съответното дете щяло да стане автоматично, но при мен той просто изчезна, а нямам заредена нова учебна година.

Още стои старото училище.

За социалното подпомагане трябва ли ни копие на акта за раждане?

# 467
  • София
Някой с дете във II АЕГ, което и преди е било в Школо, да се появи в новото училище?
Вчера на РС казаха, че ако имаме регистрация за съответното дете щяло да стане автоматично, но при мен той просто изчезна, а нямам заредена нова учебна година.

За социалното подпомагане трябва ли ни копие на акта за раждане?

Не

# 468
  • София
За Школо и на нас ни казаха, че малко по-натам ще се обновят профилите, но останах с впечатление, че за детето ще трябва нов? Не ми стана ясно.

И при нас ще са с хромбук, даже някои учители силно настояваха да не се купуват учебници. А как ще учат вкъщи, като хромбукът ще стоял в училище, не си представям.

# 469
Нали след 15.09 социалните щяха автоматично да получават информация за записаните деца? Сега ми казаха, че ще трябва да нося бележка, а аз изчаквах, за да си спестя излизането в работно време.
То вече от другата седмица и детето може да я вземе, ама не виждам причина да не могат да си получат информацията по служебен път.

# 470
Доколкото ми обясниха вчера, ако не дадете бележката, ще изплатят сумата по-късно.

# 471
Директора каза, че бележки НЯМА да издават и той няма да подпише, защото подписва с неговия електронен подпис списъка на записаните ученици, както и ежемесечните стравки за присъствие... Социално подпомагане получават (имат достъп, могат да направят справка по дете) нужната информация и "както зам министъра каза..."
Подадох електронно през egov.bg с ПИК на НАП, прие ми без прикачане на документи, ще видим как ще мине и дали нещо ще ми искат.

# 472
При нас бележките бяха поставени на чиновете заедно с Хромбук и учебниците.

# 473
  • София
И при нас ще са с хромбук, даже някои учители силно настояваха да не се купуват учебници. А как ще учат вкъщи, като хромбукът ще стоял в училище, не си представям.

В училище ли ще го зареждат? На нас вчера ни казаха да им напомняме редовно да си го зареждат вкъщи, за да не се окажат без батерия в час.

# 474
  • София
Влязох в Школо и ме втресе. Излезе ми училището, в което беше записан след 2-ро класиране. А ние участвахме на 5-то и го приеха в желаното училище. Май ще имам проблеми.
Звъннете в училището да ги подсетите да го "отпишат" от Школо. Важното е в новото да го активират. Иначе е имало случаи да виждам в класа на някое от децата, дете преместило си на друго място, да си остава в Школо за цялата следваща учебна година. Или в новото не са били към Школо, или не пречи. За второто не съм сигурна обаче дали е възможно.
При нас РС мина на 07.09. - дадоха бележки за еднократната помощ. Доколкото аз разбрах е както пише Le Vert, ако сега подадем с бележка до 15.10. ще изплатят сумата. Ако е без бележка, ще се изчака някакво синхронизиране със списъците на приетите и изплащането ще е чак след 15.10.
При нас бележките бяха поставени на чиновете заедно с Хромбук и учебниците.
Във 2ра АЕГ всички учебници купувате общо през гимназията ли?

# 475
В Втора английска, при записването ни казаха да платим за всички учебници. Чак по - късно разбрах, че можело да се откаже закупуването на учебниците без тези по английски и да си ги търсиш от друго място за закупуване.

Относно устройствата, на нас ни казаха да ги зареждат вкъщи и да ги носят всеки ден на училище.

Иначе класът е силен - четирима с името Александър и по двама с имената Борис, Габриела и Симона. Simple Smile

# 476
  • София
При нас натъртиха, че щели да ги взимат от библиотеката и да ги връщат там, не знам, трудно ми е да си представя организацията, че и зареждането...

Дадоха някакви бележки за старото училище да занесем, но не разбрах има ли срок?

# 477
Тук виждам как Дидева прихва от смях. /Простете, че ползвам поста Ви - това е доста отживяла практика - да се информира старото училище, че ученикът е записан другаде./
Дадоха някакви бележки за старото училище да занесем, но не разбрах има ли срок?

# 478
  • София
Хубаво е, че развеселявам хората Simple Smile, и все пак - трябва ли да се носи?

# 479
Не, МОН притежава силата да ги осведоми Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт