С какво ви дразнят свекървите? – 149

• 34 473
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
Кажи на мъжа си, той да говори с тях .Да е примерно веднъж седмично, че не е удобно да е по 3 часа...

# 181
  • Варна
Не може ли да обърнете нещата и вие да ходите у тях на гости за да виждат бебето? За вас ще е неудобно разкарването, но пък ще можете вие да определяте колко често да ги посещавате и колко да стоите. Плюс това друг ще прави кафета, ще слага и раздига.

# 182
Учудвам се как някои майки забравят какво е отглеждане на бебе?! Нормално е да искат да се виждат с внучето, но да се заседяват с часове нещо не ми се вижда ок. Предложи им да го изведат на разходка , за да изчистиш или сготвиш. Може да ги оставиш с бебето , че ти е свършило кафето и нямаш с какво да ги почерпиш...

Последна редакция: сб, 19 авг 2023, 21:48 от ccvet

# 183
  • София
Кажи на мъжа си, той да говори с тях .Да е примерно веднъж седмично, че не е удобно да е по 3 часа...

Или като ти се обадят, просто да им кажеш, че не е удобно и да го отложите за друг път.

# 184
Замислих се защо става така, да дразнят посещения и  а да реша, че заедно бяхме и ...се спрях. Защото заедно всеки си знае задачите, надниква,  ама кафе не иска. Кафе като пример ,почерпка някаква.
 С малки бебета си има умора,   рутина  и изненади а явно не се усещат че прекаляват. Ще им мине като проходи и  се търчи, оставиш  им го  и на гърба си усетят, че не е играчка. Бебетата привличат като магнит, ама да се порадваш и  чао. Другото е работа.
  И пак добре ,че не сте заедно ,че следват други неща от това.
 Допълвам ,че Миленака ме подсети. чета, напоследък ми се набиват руски сайтове във фб, та чета една, същото като  у нас. Снахата намерила изход - идва свекървата ,като на Римона, да почине на гости дълго, ама тя  с по-големи деца жената. Та в командировка си пожелала, за дните в гости на свекървата , имало как явно.   Връща се и мъжа ужасен. Втори път пък при мама отишла ,че е зле нещо. Нищо и нямало де на мама. Починала си там,  пък ужасът се повторили  свекървата намалила гостуването. То и  тук такива съвети има. Излез  и ги остави , но с баш бебе не става за дълго, да усетят.
 Много са гостоприемни синовете ,защото не те посрещат.
 Ама много мило бе се измъкнала рускинята, тъкмо няма да ви мисля ,мама ще готви любимото ти ястие,  и децата няма да мисля, какъв късмет имам.

Последна редакция: сб, 19 авг 2023, 19:00 от Бор_яна

# 185
Значи относно излизането на разходка ми отказва няколко пъти вече. Попринцип знае, че навън не давам много да го гушка и да го учи на ръце. Излиза с мен два, три пъти, но спря. Друго, което се случи на едно такова излизане се прибраха с мен и пак се застояха доста. Близо цял ден прекара с мен тогава, мъжа ми след този случай направи забележка.
Сами да ги пращам на разходка, не позволявам. Иначе често искат да ми го вземат с тях. Не ми харесва, че доста настоява да му давам вода. Много пъти обяснявам, че кърмено бебе няма нужда от вода. Тя ми спори, че така отгледала децата си. Ако го дам знам, че ще започне да му дава вода, което не е хубаво и все пак е решение на майката, а не на бабата.
Моите родители са далеч за щастие и досега са виждали два пъти малкия. Всеки път казват не искаме да ви притесняваме.... Не мога да разбера как те са толкова разбрани.

# 186
Времето е хубаво, организирай срещите навън, по време на разходката. Виждате се за час-два максимум в парка или някое кафене, после се извиняваш, че се прибираш да кърмиш и готово.
Както ги научиш.

# 187
Като порасне малко бебето и започнеш да им го оставяш за час-два,рязко ще им секне мерака.

# 188
Ганели, а той като е поставил ултиматума, те какво са отговорили?
Съгласни са с него. Или тя се маха или той започва да работи сам . А те без него са за никаде. Така че нямат голям избор. Още повече че жената на средния брат също е в голям конфликт с нея. Малкия много не го интересува,важно е да има кинти.

# 189
Елена Георгиева - спри да правиш кафе, да поднасяш каквато и да било почерпка. Като стане време за хранене - кажи, че бебето ще яде и после ще спите двамата. Нормално е да искат да го виждат. Ако живеят в същото нас.място нищо не им пречи да поседят половин час и да си ходят.
Като звъннат да питат - направо кажи - от 11 до 12 ч е будно бебето, после се храним и спим. (примерно казвам). Така ще зададеш времеви интервал.
Имайте предвид майки, че както учите бебетата си на дневен режим, така трябва да приучите и свекърите на същото. Защото са забравили какво е, защото не се сещат понякога(или не разбират) вашия режим, а имат желание да се радват на внуците.

Скрит текст:
От гледна точка на възрастните усещането в началото е, че бебетата са собствените им деца, оставени за отглеждане на вас. Чувството за отговорност и необходимост от вземане на решения е като за собствени деца (заради дългогодишната практика и инерция като родител). Трябва време и усилия човек да възприеме, че решенията за внуците ги взема друг. Много е трудно да осъзнаеш, че довчерашния сополанко вече е баща/майка на друг такъв и да се накараш да уважаваш изборите му.
Някои баби/дядовци успяват, някои - не дотам.

# 190
2-3пъти седмично? Месечно съм съгласна, ама всяка седмица.... Или казваш директно или любезно отклоняваш поканите и ги разреждаш както на теб ти е удобно. Ако са много настоятелни, казваш не ми е добре днес и толкова. Аз дори майка си не посещавам толкова често седмично, да вижда детето. За свекървата е един път месечно.

# 191
  • Варна
"Аз дори майка си не посещавам толкова често седмично, да вижда детето. За свекървата е един път месечно."

Е, тя свекървата поне си прави труда да иде на крака...
Сега сериозно - щом са дошли да видят детето, мяташ кафето и ги оставяш да се спасяват. Ти се изкъпи, сготви, легни... каквото имаш нужда. Ако идват на гости - когато ги поканите.

# 192
"Аз дори майка си не посещавам толкова често седмично, да вижда детето. За свекървата е един път месечно."

Е, тя свекървата поне си прави труда да иде на крака...
Сега сериозно - щом са дошли да видят детето, мяташ кафето и ги оставяш да се спасяват. Ти се изкъпи, сготви, легни... каквото имаш нужда. Ако идват на гости - когато ги поканите.

Написала съм го така, защото майка ми е на 74г,а аз живея във вилната зона на града и няма как да идва. Дори и да иска. И преди да ме попиташ,не няма автобуси и не шофира!

# 193
Както сте разбрали от предходния ми пост, аз съм свекърва и съм от честите посетители. Нито ме питат, нито искам, нито бих позволила да ми правят кафе или каквото и да било друго. Отишла съм тематично - да видя внука, а ще се помайвам в хола/кухнята с кафето. Как ли пък не.
Бебе на три месеца повечето време спи и е будно половин един час преди хранене. Радваш му се докато е с отворените очички и после като го сложат да спи - чао, кой от къде е.
Ако старите сами не се сещат да стоят кратко начина за мен е да не се показва гостоприемство, а да се третират по същество.
Пране, готвене, чистене в присъствие на външни лица (свекър ите са си такива, колкото и да са добри отношенията) е по-притеснително с тях, отколкото без тях.

# 194
Много се радвам, че и родители, и свекъри са в други градове. И двамата с мъжа ми щяхме да откачим някой да ни се мотае в краката няколко пъти седмично. Дори преди бебе, а какво остава с...

Общи условия

Активация на акаунт