С какво ви дразнят свекървите? – 149

• 34 413
  • 755
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Изчетох 20+ страници, че не бях влизала няколко дни.
За свекървата с банята - аз не бих се впечатлила, веднага бих отговорила - "Като ми изпаднат милионите ще си направя тройно по-голяма баня с минибасейн!"
За онези, дето идвали - след 3тия път спирам да ги обслужвам и да им правя кафе - казвам им, че отивам в стаята да си почивам, ако искат кафе да си направят, или да си сготвят нещо. Ако искат може и чиниите да измият."
За онези с изписването - аз бих се изкефила да дойдат и като изпишат бебето да ги подмина и ни да им дам бебето, нито снимки, нито нищо. И подминавайки ще промърморя, че съм казала, че не искам никой, освен мъжа си, той е тук и си тръгваме.
Свекървата на Ганели е топ 2!
За мен първенството държи тази на Злодеида,  с опита за убийство. Може да е малко преувеличено, но е абсурдно! Да знаеш, че някой е алергичен към нещо и да му го дадеш умишлено. Даже да го ИЗЛЪЖЕШ, че не е това. В потрес съм!
Аз не бих проговорила повече на тази жена.
Вегетарианка съм. Не съм алергична и една пържола да изям вероятно няма да ми стане нищо - най много ми стане гадно или да повърна. Ама при човек с доказана алергия, който се подува и стига до болница... и ти да му дадеш мляко, че и да го излъжеш. Направо си е за съд! Съвсем сериозно говоря. Не, не, думи нямам.
Дъщеря ми също не яде месо. Никой никога не се е опитвал да си прави такива експерименти, пак казвам - дори не сме алергични. А тук, тази ѝ дава мляко и гледа как се подува и бере душа.
Безмълвна съм!

# 406
Светулчица, казано при други обстоятелства това за банята и джакузито е смешно, обаче пред непознати хора, които дори това не им беше тема за разговор, ти да коментираш на някого апартамента в тази негативна насока, без самите хора да са го посещавали някога, ми е меко казано обидно и със сигурност нарочно. Казах на ММ, който твърди, че не било обида, как би се почувствал, ако утре майка ми седне на маса и пред чужди хора каже колко е мръсно у тях, как двора е пълен с боклуци и нямат канализация?
Изобщо тук в историята не е ясно, че моето семейство е от центъра на София, а неговото от село, като от нейна страна винаги има някаква борба за това, че при тях е по-хубаво, тук в София видиш ли не можела изобщо да си представи да живее. Както хубаво казва, че апартамента ни е малък (отново в центъра), така и си я представям как, ако беше по-голям да е дошла да живее с нас. Не са малко пътите, в които е казвала на ММ да сме си купели по-голям апартамент, че да си имала и тя стая, а не да спи на дивана, като идва на гости.

Последна редакция: вт, 22 авг 2023, 16:27 от Rimmona

# 407
  • при късмета
BrightT, това, че ти си толерантна към неканени роднини, не значи, че другите също трябва да са. Да омаловажаваш основанията им за това, също не е хубаво. Така са преценили хората, така правят. Важното е двамата да са на едно мнение, никой друг роднина не е важен, когато ТЕ имат да обсъждат и решават нещо. Ето и при теб няма нищо погрешно в това да приемаш роднини да идват когато си решат, никой не го осъжда и не ти казва, че не си права, нали? Ти и мъжа ти сте съгласни, значи е правилно ЗА ВАС. И възрастта не е никакво оправдание за натрисане по всяко време. Ама никакво
Аз съм дискриминираща в това отношение, признавала съм го много пъти. Единствените роднини, които може да се изсипят у нас (не, че са го правили) без уговорка са на мъжа ми брат му и семейство. Приятели могат и често се е случвало събиране у нас, абсолютно непланирано. Но родители твърдо не. Не може, запознати са и не си го е позволявала нито майка ми, нито свекър ми, въпреки, че сме в един квартал. Дискриминация, ама това е положението. Имаме ключове и от двамата, от нас има само майка. Като пътуваме ние или тя, другата минава да полива цветята и да нагледа

# 408
Rimmona връчвам ти златен медал за търпимост🎖
Живяла съм наблизо( в различни къщи) , а сега далече - предпочитам близостта.

# 409
Ще го сложа в рамка за спомен от дните, в които ми се качваха на главата и търпях. Grinning
Вече мисля, че обръщам палачинката.
Защо предпочиташ близостта?

# 410
Най- общо : когато си заобиколен с читави хора животът е по- приятен и по- лек за всички.
Нямам проблемни роднини,  освен бившите ми свекъри , но те са бивши.

# 411
Има и такива хора като BrightT, на които никой и нищо не им пречи. Познавам един такъв. Всъщност с напредване  на възрастта разбра, че има и лоши хора и че животът е кратък. Научи се да казва " не" и да реагира адекватно.

Много обичам да живея на принципа: " каквото повикало, такова се обадило" .
И в природата е така:  "на всяко действие има равно по сила и големина противодействие..."

# 412
  • при късмета
Много обичам да живея на принципа: " каквото повикало, такова се обадило" .
И в природата е така:  "на всяко действие има равно по сила и големина противодействие..."
И най-важното, обратно по посока действие

# 413
Не виждам нищо особено да е написала BrightT. Вие го изкарахте, че не поставя граници. Не прави проблем за един час неочаквано гости от роднини. Напълно нормално, уравновесено поведение. Аз повече време отделям на месец за общи събрания на входа и като идват да ми отчитат топлата вода. Не съм се скарала с ВИК, подбирам си битките. Smiley

# 414
Аз нямам предвид неочакваните гости. Направиха ми впечатление вчерашните й възмутени постове. За родилката и чакащата да види първа бебето свекърва. Това желание на майката не е дошло от въздуха. Има и нещо друго там. Аз не мога да уважавам човек, който не ме уважава. Няма как...

# 415
За границите- не мисля, че не поставях, но не ми се е налагало да се карам, че да ме чуят. Отделно минаваха през мъжа ми първо, и реално почти не трябваше аз да обяснявам кое ми е приемливо, кое не. Говоря в минало време, защото хората вече не са сред нас. Повече съм се обяснявала с майка си на тези теми, като и идваха идеи в стил- скучно ми е.
При разстояние около 800м, сме си правели кафе може би 1 път на 3 седмици. Но аз и преди брак не съм ходела през ден в нашите примерно.
Достъп до нас не са имали, връчиха ни ключ от тях, да сме си имали, ако се наложело. Не съм го ползвала.
Храна никой не ми е носил, малко завиждам честно казано. Пък да се хвърли да ми чисти или гледа бебе, ептен. Направо ми е казвано, страх ме с малко дете..и е ясна работата.
Идеята ми е, че не ми се е налагало да казвам по 5 пъти не, тогава вече не знам какво щях да правя. Отделно това, че не се дразня, споря или заяждам, не означава не се съобразявам със съвети- кърменета, храни..и дивани на раздора Simple Smile
Ами то и собствената ми майка ми заяви, че крайно не разбира, защо обзавеждам така, още като бях неомъжена. То и аз нейното не го разбирах, та мирно си се чудехме Simple Smile
Спомена се за джинса, аз пък вярвам, че за масовия случай е по лек живота с хора с подобна среда, образование, цели и тн. Изключения си има и се влюбваме в мъжа си, не в джинса му. Но ако има съвпадение е чудесно.
За възрастта, с ясното съзнание, че всички натам отиваме- ами има си изменения, не е като да е еднаква комуникацията с човек на 75-85, кой поизкукал малко, кой повече. Аз с възрастни комуникирах и това има значение. Едно е реплики с 50годишна напета свекърва, едно с над 70- която вече е над разни борби за командорене и надмощие. Уж нали хората помъдряват с времето.

# 416
Цитат на: dariVale
[/quote
Казваш - не им стигаше енергията да избират и вашия диван Stuck Out Tongue Closed Eyes
Simple Smile смееш се, но да, буквално, бяха си заети с техните си личности /в името на справедливостта, приза е за моята майка/ На диван ли съм, на земя ли..ахаа.
Така май ги изкарах егоисти, срам ме хвана.
el73
Има и нещо друго там. Аз не мога да уважавам човек, който не ме уважава. Няма как...
Ами и аз това казвам, има нещо друго, не е щот била дошла. Има си предистория. Иначе единичното действие не е проблем.

Последна редакция: ср, 23 авг 2023, 03:51 от BrightT

# 417
Цитат на: dariVale
[/quote
Казваш - не им стигаше енергията да избират и вашия диван Stuck Out Tongue Closed Eyes
Simple Smile смееш се, но да, буквално, бяха си заети с техните си личности /в името на справедливостта, приза е за моята майка/ На диван ли съм, на земя ли..ахаа.
Така май ги изкарах егоисти, срам ме хвана.
el73
Има и нещо друго там. Аз не мога да уважавам човек, който не ме уважава. Няма как...
Ами и аз това казвам, има нещо друго, не е щот била дошла. Има си предистория. Иначе единичното действие не е проблем.
Шегувам се, не се надсмивам. (най-вече с тенденцията в мненията тук). Мисля, че е било и не е било лесно с родители на възраст.

# 418
  • Варна
Лелеее, върнах се почти осем години назад... Горчилката от тогава още не се е изчистила. Включително и от коментарите тук, колко съм зла и отвратителна, защото искам след появата на чаканото с години човече, да съм си сама с него и татко му поне седмица. Само толкова.
... някак си във времето семейството явно е станало "аз, мъжа ми и децата".
Кога, как и защо стана това? Къде по пътя оставихме родителите, оставихме братя, сестри, братовчеди?
Мхм, преди около век някъде. И никой никого не е оставил по пътя. Просто моделът на Гераците отдавна е остарял.
Не мога да разбера и ми е крайно мъчно за позицията на потребителката дето се тръшкаше, че на изписването иска да са само тя и мъжа й. Ами и нейните и неговите родители половин живот чакат отрочето на собственото си дете. И ще бъдат лишени от възможността да го посрещнат  най-рано (от моя гледна точка - само за да стане както родилката е решила).
Ми твоята гледна точка е такава, но на родилката не е. Не, не го прави просто за да се наложи. Прави го защото е уплашена, уморена, иска усамотение и време да свикне с новата ситуация и човечето.
Ами мили потребителки - бъдещи и млади майки - ето ви една новина - семейството не сте само вие, докато има живи родители.
Тц, не позна. Точно само ние сме си.
И колкото е по-голямо семейството, толкова по-силна подкрепа и разнообразие има в живота ви.
Разнообразие че има, има. Виж за подкрепа - не е много сигурно.
Какво ще правите когато дъщеря ви порасне и започне да върти същите номерца като свекървата  И нея ли ще виждате един път в годината?
Ще я виждам толкова често, колкото на нея ѝ е приятно и желае. Ни повече, ни по-малко.

# 419
Аз чак сега видях мнението на тази дама Joy
Това че си написала някакви изречения и си вярваш в тях си е твоя работа .
Семейство е : мама , тати и децата . Останалата част са роднини на семейството.
Явно една жена да иска няколко дена усамотение с рожбата си е  направо грях !!! Тц тц

Общи условия

Активация на акаунт