С какво ви дразнят свекървите? – 149

• 34 366
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
Най-важното за Карина накрая е да има щастливо семейство. Не да затрие свекърва си. Моля това да не се забравя.
А ако излезе от вкъщи, понеже свекървата е дошла, ние не знаем какво ще произлезе от тия циркове. Аз не бих правила подобна стъпка, ако не съм се запътила директно към развода.
С хитрост се побеждават свекървите, а не с военна тръба и бой.

# 676
  • София
Цитат
Karina сама се товари, като дава ухо на разни клюкарки. С тяхното разчистване трябва и да почне.

Цитат
Първо, абсолютно е възможно да доукрасяват, или да я провокират на такива разговори и после да ти ги предават за да ви гледат сеира. Ако наистина бяха загрижени за тебе щяха да ти спестяват тия простотии.

Второ - просто приеми, че тя не те харесва, или по-вероятно, че не би харесала никоя. Какво значение има нейното глупаво мнение? Синът и те е харесал, заедно сте, нейното мнение и предупреждения са без значение.
Цитат
Кой близък твой приятел ще вярва на свекърва ти, а не на теб?

Цитат
Хората, които считаш за близки би трябвало да те защитят, да не се съгласят с нея, или да откажат да участват в разговори против тебе, нали така. А не да ти се обаждат да те информират за поредната и изцепка. Иначе просто подклаждат огъня.

Цитирам всичко това, защото съм напълно съгласна.

Освен това – тя никак не е длъжна да те харесва. Нито ти си длъжна да я харесваш. Въпросът е защо приемаш да общуваш с нея? Да си се вижда със сина си както, когато и където те решат. Въобще не е нужно ти да се виждаш или да се чуваш с нея.

# 677
  • Варна
В2022, като излизаш от вкъщи не е речено да блъскаш врати. Всяко нещо се прави с хладна глава, премерено и преднамерено. Бавно и методично. Има си начини за всичко. Имах златна свекърва и свекър дето се опитваше да мъти водата - е, след някое и друго време, не сварваше да се хвали. Вече не са между живите, де, мир на праха им.

# 678
Карина, винаги имам едно наум за оплакванията в тази тема, но дори половината от казаното да е вярно - закъсняла си даже. Няма да минава от теб, направо я разкъсваш. Много "над нещата" мога да бъда, ама и много лошо да удрям. Тя може да се оплаква от каквото си ще, на когото си ще. Но да разнася истории за вас не може - следващия път, когато някой ти разкаже какви ги е ръсила, на семейно събиране в присъствието на девер/зълва/свекър предупреждаваш, че ще си дириш правата по всички възможни начини. Да се сещат какво значи. И оттам насетне, ако влезе в къщата ти, щото я пуснал мъжа ти, ти излизаш.
Това е началото, има и още начини. Мъжът ти в случая, не е оказвал подкрепа, вероятно ще трябва и с него да се бориш.

(съгласна съм за вестоносците, но само "Дърво без корен" е непростимо)

Съветваш я да си търси правата по съдебен ред и да подаде жалба срещу свекърва си ли? Ами синът и как ще реагира? И това е все едно да трепеш с топ врабче - хем няма да го улучиш, хем ще нанесеш може би непоправими разрушения.

Нейната цел е да има щастливо семейство, а не да затвори устата на една дива и проста жена. Второто е невъзможно, защото винаги ще има сеирджии, които да и влизат в тона и после да разнасят махленските истории, просто хората са такива.

Карина, вдигни си главата високо и все едно я няма. Някаква муха ти жужи там, нахална. Не вдигаш телефона, не разговаряш с нея, да се оправя сина и. Всички момичета тука са си решили проблема с игнор, а не с конфронтация.

# 679
...Рамона, мъжът ти не вижда нищо лошо с гостуването, понеже на него не му пречи. Тази битка си е твоя и за съжаление, ще си сама в нея. Казвам ти го от опит, не че мъжът ми не ме подкрепя и не налага граници, просто с такива хора оправия няма. Вече ми минават мисли за развод, само да се отърва от нея честно! И ще съжалявам, защото мъжът ми не е виновен, че има такава майка, но и аз имам един живот и няма тя да ми го отрови. Сега ще ми скочат колко Не съм права, но не я издържам вече.[/b]
Карина, мъжът ти те разбира, казваш, но в резултат бракът ти е ад заради свекървата.
Ами говори с него и направете така, че ти да НЕ виждаш и да НЕ чуваш тази жена.
Просто, ясно.
Никой не печели от ситуацията в момента.
Не казвам, че тогава щастието ще е пълно, защото все по някакви канали ще научаваш за простотиите на свекървата - освен ако наистина не запушиш тези канали.
Не ти пиша теоретично, а от личен горчив опит, след години старание да се разбираме и пълни простотии в отговор.

Тя няма да спре.  Ти трябва да спреш, това е.

# 680
...Рамона, мъжът ти не вижда нищо лошо с гостуването, понеже на него не му пречи. Тази битка си е твоя и за съжаление, ще си сама в нея. Казвам ти го от опит, не че мъжът ми не ме подкрепя и не налага граници, просто с такива хора оправия няма. Вече ми минават мисли за развод, само да се отърва от нея честно! И ще съжалявам, защото мъжът ми не е виновен, че има такава майка, но и аз имам един живот и няма тя да ми го отрови. Сега ще ми скочат колко Не съм права, но не я издържам вече.[/b]
Карина, мъжът ти те разбира, казваш, но в резултат бракът ти е ад заради свекървата.
Ами говори с него и направете така, че ти да НЕ виждаш и да НЕ чуваш тази жена.
Просто, ясно.
Никой не печели от ситуацията в момента.
Не казвам, че тогава щастието ще е пълно, защото все по някакви канали ще научаваш за простотиите на свекървата - освен ако наистина не запушиш тези канали.
Не ти пиша теоретично, а от личен горчив опит, след години старание да се разбираме и пълни простотии в отговор.

Тя няма да спре.  Ти трябва да спреш, това е.

О боже, как изопачаване написаното. Бракът ми не е ад. Просто споделих и съжалих.

# 681
Чакай сега, не писа ли ти, че обмисляш развод? Не наистина да прекратиш брака, а по повод тази жена? Тя не те тормози и нямаш нужда от дистанциране?
Не съм те разбрала значи, извинявай.

# 682
  • София
Ако си стигнала дотам да обмисляш развод само заради свекървата, положението е отвъд критичната точка. Как ли ще си изпусна добрия мъж заради някакви клюкари, злобари и кукундрелници?! Няма да стане, не е нормално. Но аз не държа да съм над нещата.

# 683
  • София
Хора, аз съм изумена. Не познавам ни кумовете, ни роднини на зетя и дъщеря ми (а кумът живеел в нашия квартал със семейството си).
Какви общи познати имате, та чак се обаждат на вас за нещо, което тя е казала?
Сигурно съм страшен темерут, защото не се сещам нито свеки, нито баща ми да имат контакти на наши семейни приятели/познати. Не говоря за братя и сестри и техните семейства, но все пак имаме едно поколение разлика.

Римона, явно ти се вълнуваш как изглежда в чуждите очи, което е ГОЛЯМА грешка. Даже го обърни в твоя полза - като се обади някой, ти на свой ред пространно се оплачи от нея, вкл. за обидите по твой адрес и ще й бъде предадено. Хем няма да се конфронтираш пряко, хем ще си подготвена, ако реши да ти търси сметка.

Последна редакция: вт, 29 авг 2023, 17:30 от Cuckoo

# 684
Подкрепям мненията за игнор. И хич не е трудно.

Последна редакция: ср, 30 авг 2023, 10:10 от kati_v

# 685
  • София
КаринаОт личен опит казвам, че жената е социопат от това, което чета. Моят случай беше сходен, до степен да ме пита близка приятелка на персоната - всичко наред ли е с брака ми и не ме ли бият наистина ... Интересното е, че жената, след като лекичко казах, че нямам проблем, ме разбра от половин дума и отчете, че се е подвела от казаното й. Но при други хора с по-нисък капацитет това не се случи. Но бях млада и зелена. Разбрах, че за да не се засягам, аз самата трябва да спра да искам нормални отношения, защото такива няма да имам за съжаление - отдръпнах се доколкото можах - и физически и емоционално, теглих една на хорските приказки и личните неща си ги споделям с мъж ми и децата, толкоз. за останалите - как е времето и прочие нищо незначещи приказки...Да си мислят каквото щат.
С други думи няма да постигнеш нищо, независимо как се оправдаваш и обясняваш - винаги свекитУ ще казва на черното бяло, до побъркване. Още нещо - колкото и да ти е трудно, това не е нищо лично към теб, ако беше друга жена, и тя щеше да е тероризирана, защото в случая борбата е за власт над друг човек, стигаща до патология  .. Приеми, че има такива хора. Каквото и да правиш, ще говорят без никакво значение дали е истина. Важното ти е, с твоя човек да си имаш доверие и уважение - да сте наясно какво сте един за друг и това не трябва да е достояние за никого. Това е, останалите са фонов шум. ..

# 686
Карина, хора като свекърва ти, а и като част от останалите жени, които си описала, няма да се променят при никакви обстоятелства.
Гледай си семейството, родителите, приятелите и това е. Отрежи свекървата, и никакви мисли повече за развод заради нейните простотии.

# 687
  • Варна
Не вдигаш телефона, не разговаряш с нея, да се оправя сина и.

Ама синовете в 99% от подобни случаи НЕ се оправят. Не смеят, не могат или не искат. Ей това е големият проблем.

# 688
  • София
Техен проблем, Хай.

# 689
  • Варна
Ама и на жените им.

Общи условия

Активация на акаунт