С какво ви дразнят свекървите? – 149

• 34 373
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
Не си била там и на кого всъщност вярваш какво е казала? На някаква случайна жена, която не ти е никаква?

# 661
Прага на поносимост у всекиго е различен... Карина, искрено ти съчувствам! Това е директно незачитане и неуважение на твоята личност и роля в живота на мъжа ти и детето ви! Така го разбирам аз. Нормално е да ти минават мисли за развод! Аз също не бих могла да съм толкова над нещата и да кажа просто "Ами да си говори каквото иска..." Може би наистина в твоя случай е най-добре да си много рязка, категорична, груба ако щеш и да я държите възможно най-далеч. Най-вече ти самата далеч от нея. Макар че знам, че е много трудно да се пречупиш, ако не си такъв човек, още повече,че си израстнала в много по-спокойна среда и всичко това ти е крайно непознато като поведение.
И колкото по-малко знае за теб, за вас, за вашето ежедневие и всичко свързано със семейството ви, толкова по-добре. То това се отнася за всеки извън основното семейство. 
За жалост обаче наистина няма как да се подобрят нещата без намесата на мъжа. Познавам семейство, в което мъжа не говори с майка си около половин година заради подобно поведение от нейна страна към жена му... И в интерес на истината след това тя продължава да се държи така. Но е друго да знаеш, че имаш неговата подкрепа. Тогава нещата са много по-лесни.
От сърце ти желая спокойни дни!

# 662
Karina сама се товари, като дава ухо на разни клюкарки. С тяхното разчистване трябва и да почне.

# 663
Ирис, съгласна съм, но няма как да не се засягам от чутото нали? Все пак тя го е казала нали? И не съм го заслужила. А и достатъчно съм чула от казано в прав текст, така че...

Първо, абсолютно е възможно да доукрасяват, или да я провокират на такива разговори и после да ти ги предават за да ви гледат сеира. Ако наистина бяха загрижени за тебе щяха да ти спестяват тия простотии.

Второ - просто приеми, че тя не те харесва, или по-вероятно, че не би харесала никоя. Какво значение има нейното глупаво мнение? Синът и те е харесал, заедно сте, нейното мнение и предупреждения са без значение.

Последна редакция: вт, 29 авг 2023, 15:21 от Iris04

# 664
Karina сама се товари, като дава ухо на разни клюкарки. С тяхното разчистване трябва и да почне.

Не е така. Ако на теб не ти пука как те представят пред  твои близки приятели, на мен ми пука. Няма как да не ми пука. И се хвана за вестоносеца, но не е той виновния.
Обидите в прав текст, зад гърба, лошото отношение пак ли от мен да мине? А не, няма да стане.

# 665
Карина, всички тези жени трябва да бъдат ограничени - като информация, която стига до тях, но също и като възможност да ти сипват "а пък знаеш ли какво каза тя за теб".

# 666
Кой близък твой приятел ще вярва на свекърва ти, а не на теб? Вестоносеца на такива новини е винаги виновен. Защото вижда, че кълвеш яко и иска да гледа сеир. Извинявай, това не е ама никакво приятелство, нито съчувствие.

Знаеш ли колко ще се притесня, ако ще утре свекървата да се обади на всичките ми роднини и приятели и да каже каквото и да е? Никак. Не че ще ми се случи. Но ако стане - те на кого мислиш, че ще вярват Simple Smile

# 667
Ама кой какво казал, пък кой какво разбрал и как препредал... Хората с махленска психика разнасят клюки,така лекуват своите дефицити.

# 668
Кой близък твой приятел ще вярва на свекърва ти, а не на теб? Вестоносеца на такива новини е винаги виновен. Защото вижда, че кълвеш яко и иска да гледа сеир. Извинявай, това не е ама никакво приятелство, нито съчувствие.

Добре, не ме разбра, но няма значение. Хванахте се отново за не същественото.

# 669
Точно това е същественото. Казвам ти го като жена, омъжена за втори път, с личен опит с различен тип свекърви. И видяла доста от приятелки.
Всички канали, по които идва инфо за свекървата и нейните хитове, трябва да бъдат затворени завинаги.

# 670
Хората, които считаш за близки би трябвало да те защитят, да не се съгласят с нея, или да откажат да участват в разговори против тебе, нали така. А не да ти се обаждат да те информират за поредната и изцепка. Иначе просто подклаждат огъня.

Ами това?
Пример 3: обажда ми се да ме пита какви планове имаме за рд на сина й, и аз й отговарям, че той ще е в командировка и не сме планува ли нищо. Отговора й-абе той много често ходи в командировка, да не би да си има друга? И почва да ми обяснява, че едиси как си трябда да се държа, да изглеждам и че много имам да работя в/у себе си, за да го задържа.

Защо бе Каринче,  изслушваш тия  непоносимо нахални приказки. Прекъсваш телефона и айде. Връзката лоша, нищо не чувам, чао. Ти и се подлагаш да те тероризира, докога?

# 671
Карина, тази жена заслужава да не говориш с нея. Аз бих ѝ била чертата директно, независимо, че е майка на мъжа ми. Да си общува той с нея, но аз не бих - никога и по никакъв повод. Няма празници, няма поводи. Никога.

# 672
  • Варна
Карина, винаги имам едно наум за оплакванията в тази тема, но дори половината от казаното да е вярно - закъсняла си даже. Няма да минава от теб, направо я разкъсваш. Много "над нещата" мога да бъда, ама и много лошо да удрям. Тя може да се оплаква от каквото си ще, на когото си ще. Но да разнася истории за вас не може - следващия път, когато някой ти разкаже какви ги е ръсила, на семейно събиране в присъствието на девер/зълва/свекър предупреждаваш, че ще си дириш правата по всички възможни начини. Да се сещат какво значи. И оттам насетне, ако влезе в къщата ти, щото я пуснал мъжа ти, ти излизаш.
Това е началото, има и още начини. Мъжът ти в случая, не е оказвал подкрепа, вероятно ще трябва и с него да се бориш.

(съгласна съм за вестоносците, но само "Дърво без корен" е непростимо)

# 673
Карина, винаги имам едно наум за оплакванията в тази тема, но дори половината от казаното да е вярно - закъсняла си даже. Няма да минава от теб, направо я разкъсваш. Много "над нещата" мога да бъда, ама и много лошо да удрям. Тя може да се оплаква от каквото си ще, на когото си ще. Но да разнася истории за вас не може - следващия път, когато някой ти разкаже какви ги е ръсила, на семейно събиране в присъствието на девер/зълва/свекър предупреждаваш, че ще си дириш правата по всички възможни начини. Да се сещат какво значи. И оттам насетне, ако влезе в къщата ти, щото я пуснал мъжа ти, ти излизаш.
Това е началото, има и още начини. Мъжът ти в случая, не е оказвал подкрепа, вероятно ще трябва и с него да се бориш.

Благодаря, че ме разбра!
Мъжът ми е вдигнал ръце от нея, но на мен ужасно ми омръзна.

# 674
  • Варна
Тая ти сипва помия с големия черпак, а ти мълчиш и поддържаш учтиво отношение за да "не падаш на нивото й"?!?! И това топли ли те, а? Ако да, значи в моментите, когато научаваш такива приказки, не би трябвало хич, ама хич да ти пука, защото си на по-високо от нейното ниво. А ако не, тогава стига се мисли за възвишена ами запретвай ръкави и я постави на мястото й.

Общи условия

Активация на акаунт