С какво ви дразнят свекървите? – 149

• 34 382
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
Аз не мога да си представя, че ако съм нежелана някъде, ще ходя да стоя. Няма да ми е приятно и на мен, като виждам негодувание в домакините. Да, може да ми е мъчно за детето ми, за внуците ми, но щом не ме желае, ще се съобразя да не ходя. И ще преглъщсм разказите на (вероятно) щастливите баби, след посещение при внуците си, как едва си тръгнали, защото "не ги пускали децата", ще си поплаквам тайно, но няма да тръгвам да вися и преча на детето си, не мога да си представя това.
Но същевременно, когато бях младо момиче, много се влияех и от отношенията в семейството на евентуалния партньор. Ако съм свидетел на патологично подчинение на син, на нездраво" командорене", на неумение да се слагат граници в която и да е посока, много бих се замислила дали си струва обвързването. Една от най - големите грешки, които жените правят, е че очакват да моделира партньорите си, трудна работа.

# 646
  • София
Карина, защо въобще се занимаваш с клюкари и защо вдигаш на свекърва ти?

# 647
Търпелив съм и не съм свикнала да общувам с такива хора. На мен ми е най-лесно да й отвърна, но защо? Да й падам на нивото? Не мерси. Най-любимото ми изказване е, че съм дърво без корен, понеже съм осиновена. Пак пред наши близки.
И в конфликти съм влизала с нея, които после пак са на мой гръб.

# 648
1. Как разбираш какво е говорила с майката на приятеля? Тя ли идва да ти снася такива новини? Отрежи я.
2. Чувала съм и по-големи хитове, аз много се смея и забавлявам и НИКОГА не си ги слагам на сърце.
3. Моята свекърва често ми е обяснявала, че другия й син "не е такъв", разбирай не се заглежда никога по жени, но виж - моят е по живота и нищо се не знае Simple Smile Също повод за много големи майтапи от моя страна и  нищо друго. Веднъж й обясних само, че вече съм взела грешния мъж и няма как да ги сменя Simple Smile А мъжа ми го базикам редовно какъв е според майка си и доста се забавляваме.
4. Казваш - Свекървата ми е възрастна, вече не знае какво говори, милата Simple Smile Иначе е една душичка Simple Smile

Ама аз си представях някакви хоръри. Това са лесни за решаване проблеми. Де факто много снахи имат подобни, просто не се втелясват.

# 649
1. Как разбираш какво е говорила с майката на приятеля? Тя ли идва да ти снася такива новини? Отрежи я.
2. Чувала съм и по-големи хитове, аз много се смея и забавлявам и НИКОГА не си ги слагам на сърце.
3. Моята свекърва често ми е обяснявала, че другия й син "не е такъв", разбирай не се заглежда никога по жени, но виж - моят е по живота и нищо се не знае Simple Smile Също повод за много големи майтапи от моя страна и  нищо друго. Веднъж й обясних само, че вече съм взела грешния мъж и няма как да ги сменя Simple Smile А мъжа ми го базикам редовно какъв е според майка си и доста се забавляваме.
4. Казваш - Свекървата ми е възрастна, вече не знае какво говори, милата Simple Smile Иначе е една душичка Simple Smile

Ама аз си представях някакви хоръри. Това са лесни за решаване проблеми. Де факто много снахи имат подобни, просто не се втелясват.

За теб не е хорър, но за мен това поведение не е нормално. Има много неща за разказване. В моето семейство никога не съм виждала подобно нещо. И мъжът ми е приет, и да не беше, никой нямаше да се държи по подобен начин с него.
Миленака, не й вдигам, това са стари неща. Но няма как никога да не я виждам или да я изключва напълно. А тя чака единствено възможност.

# 650
Карина, ама и опасни познати имаш. Ревала свъкървата пред майка на приятел на мъжа ти и чрез тази сложна верига веднага разговорът става твое достояние. Казала свекървата на някого си, че няма какво да ядете, той веднага да вдигне телефона, хайде, холан, че е за помощ. Като ти снесе някой какво казала/направила, отговори, че това са ваши отношения. А на свекърва си директно и кажи, реве, не реве, че ти не се чувстваш приятно.Така и кажи"Ти като ги говориш тези неща мислиш ли как се чувствам. Обиждаш ме и не ми е приятно".

# 651
Успокой се. Например това какво е надрънкала на майката на приятел на мъжа ти. Запис ли имаш? Как знаеш какво е? Майката на приятеля трябва да е голяма кукувица, за да ви го разказва? Кой е виновен Simple Smile

# 652
Карина, ама и опасни познати имаш. Ревала свъкървата пред майка на приятел на мъжа ти и чрез тази сложна верига веднага разговорът става твое достояние. Казала свекървата на някого си, че няма какво да ядете, той веднага да вдигне телефона, хайде, холан, че е за помощ. Като ти снесе някой какво казала/направила, отговори, че това са ваши отношения. А на свекърва си директно и кажи, реве, не реве, че ти не се чувстваш приятно.Така и кажи"Ти като ги говориш тези неща мислиш ли как се чувствам. Обиждаш ме и не ми е приятно".

Казвала съм й, тя ми отвръща, че нищо кой знае какво не е казала. И че има право да се оплаква от когото си иска

# 653
  • София
Другия вариант е тотално прекратяване на комуникацията, но като чета каква е проклетия, все ще намери начин мнението й да стигне до теб. Не знам, но в такива случаи предпочитам директен подход. Действал е при мен, въпреки че не е било към свекърва.
И въобще не намирам такова поведение за безобидно, много е обидно даже, нито пък е лесно. Все пак е майка на мъжа.

# 654
Ти не отговори на въпроса ми. Как разбираш, че майката на приятел на мъжа ти е срещнала свекървата и какво й е казала? Кой те информира?

# 655
Успокой се. Например това какво е надрънкала на майката на приятел на мъжа ти. Запис ли имаш? Как знаеш какво е? Майката на приятеля трябва да е голяма кукувица, за да ви го разказва? Кой е виновен Simple Smile

И тя, и синът й са ни близки, затова го знам. И я познават много добре.....
В2022 от майката на нашия приятел го знам, ние сме много близки. Бяхме кумуве на синът й на сватбата и семействата ни са близки.

# 656
  • София
Карина, първо ограничи сериозно контактите с клюкарите. Тези, които ти докладват такава информация, освен че са клюкари, са и недобронамерени към теб. Съвсем сериозно ограничи контактите си с тях.
Второ - не вдигай на свекърва ти. Или й прекъсвай, или я остави да си звъни. След като те плюе толкова, няма никаква нужда да я натоварваш с контакт с теб. Нека да звъни на сина си. Ако реши да те плюе пред него, надявам се, че той има акъл и няма да ти докладва.

# 657
Понеже е доста извън представите за нормални отношения, аз не успявам да си го представям. Тя идва, обажда ли се. Сериозно питам, да предложа стратегия, ама не знам как успява, ти как я изслушваш примерно, по какви причини...?

Няколко примера ще напиша да добиеш представа.
Вижда се майката на приятел на мъжът ми, заговарят се, жената пита как сме, как е бебето и тя й казва: ами не знам, тя Карина ревнува от мен и не ме допуска до детето, а синът ми(името) е чехльо милия, а аз плача всяка вечер за внука. Което е пълна лъжа!
Пример 2: правят ми комплимент, че скоро след раждането изглеждам добре и тя се включва и казва- е чак добре не е, ама да се стяга, че сина много го заглеждат, да не стане беля....
Пример 3: обажда ми се да ме пита какви планове имаме за рд на сина й, и аз й отговарям, че той ще е в командировка и не сме планува ли нищо. Отговора й-абе той много често ходи в командировка, да не би да си има друга? И почва да ми обяснява, че едиси как си трябда да се държа, да изглеждам и че много имам да работя в/у себе си, за да го задържа.
Пример 3: оплаква се пред познати, че била много изморена, всеки уикенд ходела на село, да имала какво да коси, че да имало какво да ядем. Съответно тази моя позната, ми се обажда да ме пита дали имаме нужда от нещо, защото разбрала, че имаме нужда. Което отново е пълна лъжа, много сме добре финансово и едва онзи ден донесе една тиква за детето!
Мога още да пиша,  някои истории ме е срам да ги споделя. Когато й кажа нещо, винаги намира начин да реве, че съм я обидила, че нещо на криво съм казала, всяка моя дума се извърта. А аз съвсем директно и еднозначно й говоря. И никога не съм позволила да я обидя.

Карина, извинявай, но живееш в адски клюкарска среда. Защо не се отдръпнеш от тези интриги? Майката на приятеля на мъжа ти - последният да затвори вратата - клюкарства със свекърва ти, а после ти снася, за  да те трови. Познатите ти също, дето уж много загрижени да не ви липсва нещо случайно, наливат масло в огъня. Просто спри. Те явно няма да спрат, но ти можеш да спреш да им подаваш реплики и да ги изслушваш.

Последна редакция: вт, 29 авг 2023, 15:11 от Iris04

# 658
Наистина. Ако на мен дойде някаква позната да ми каже какво й е наприказвала свекървата, ще й кажа само, че свекървата е пълнолетна и има право да каже каквото си реши. Ако все пак настоява и нещо рови, бих й казала, че е много недобронамерено и клюкарско да ми навира разговорите си с други хора. Понеже не ме интересуват Simple Smile И толкова. Ни мъжа ми, ни свекървата ще разберат, че съм чула някаква си там да говори.

# 659
Ирис, съгласна съм, но няма как да не се засягам от чутото нали? Все пак тя го е казала нали? И не съм го заслужила. А и достатъчно съм чула от казано в прав текст, така че...

Общи условия

Активация на акаунт