С какво ви дразнят свекървите? – 149

• 34 384
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
Само че, като приказвате, че ще си тръгнете, трябва и да го направите най-късно след второто повторение на ситуацията. Иначе олеквате в очите на мъжете си. И ако до този момент са ви слушали що-годе, сетне ставате просто мрънкало.

Казах, че ми минават мисли за развод,а не че съм заплашила мъжът си или съм поставила ултиматум.

# 631
А това с тези "нахални" свекърви, след брака ли се случва или си е било така?

Аз честно казано си мислех,че като имаме вече брак малко ще се освести и ще осъзнае,че той вече си има собствено основно семейство, което като мъж трябва да създаде. Ама не. В грешка съм била. Нищо не се променя. Даже май по-упорито настъпва.

# 632
  • Варна
Карина, споко след теб писа и друга, но съветът си е съвет, де.

Аз наскоро на моя мъж му казах: "Майка ти никога няма си тръгне от теб или да те остави... но за мен това не е сигурно!"

# 633
Само че, като приказвате, че ще си тръгнете, трябва и да го направите най-късно след второто повторение на ситуацията. Иначе олеквате в очите на мъжете си. И ако до този момент са ви слушали що-годе, сетне ставате просто мрънкало.

Аз съм напълно съгласна,че е така.

# 634
Римона, аз и преди споделих мнение,че проблемът е между теб и съпруга  ти. Свекърва ти не е права, това го признаваме всички. Но явно ТМ не вижда проблем в гостуването и най-вече не си дава сметка на теб какво ти коства. Ако сте здраво и сплотено семейство, би трябвало да помисли първо за теб, после за това  как да не обиди майка си. И това не означава, че не те обича, не държи на теб, просто тук се разминавате. За мен изходът е ти ясно и категорично да заявиш и на двамата,че това няма как да продължава по този начин.И да кажеш според теб кой е приемливият начина за тези посещения.
   Относно случката с гостуването на свекината приятелка - как може мъжът ти да позволи това и да играе по свирката на майка си, при положение, че води до дискомфорт на детенцето?! Не задавам въпрос, възмущавам се.
    Малко встрани то темата, но май ще се окаже наистина по-добре младите да поживеят отделно заедно, за да се види как се српавят със самостоятелния живот, как свекървите се справят с отделянето от синовете и тогава да се пристъпва към брак. Защото , колкото и да ги жалите и обичате тия мъже, ето че в един момент се изпокарвате заради трети лица.
   Римона, защо е било нужно вашите да проверяват за по-изгодни заеми? Доколкото съм наясно , отиваш в банката и на база доходи и други критерии системата ти отговаря.Не е като служителят да ми е съсед и да се договорим. Здрави, прави ,млади и интелигентни хора сте, това е нещо, което касае вас и  следващите 20тина години от живота ви , защо занимавате родителите ти с това?

# 635
  • Варна
Единственото, което ще си направя труда да изкоментирам за случая на Римона е, че докато тя не хване нещата в свои ръце и да се разбере очи в очи със свекървата, проблемите й няма да се решат. Мъжът й няма топки да го направи.

# 636
  • при късмета
Карина, и за теб се отнася съвета да говориш с мъжа ти от своя гледна точка и за това как на теб се отразява ситуацията. Няма друг начин. Но без скандали, просто да говориш и споделиш. Но не си права, че няма значение дали е преди или след брака/дете. Има и то огромно. Ако  преди мъжа нещо не е позволявал, а е започнал след, то тогава първо него трябва да държите отговорен за промяната в ситуацията и чак след това свекървата. Ако той я е допуснал в последствие, тогава само той да я оправя. Ако е в началото и се стиковате двамата, тогава вече е друго. Снахата ако направи компромис с нещо, което я дразни, после до някъде сама ще си е виновна

# 637
А това с тези "нахални" свекърви, след брака ли се случва или си е било така?
Да опознаеш човек не е въпрос на време, а на ситуация.
Семейството на ММ беше съвсем различно като живеехме в чужбина и той/ние помагахме, а сега като сме в България и нямаме тази възможност, вече се промениха нещата.
Само свеки, милата, се мъчи да ни помага, но не знам колко ще издържи. Моля я да се пази, защото не знам дали ще имам възможност да и помагам при нужда, но не слуша.
Ето с това ме "дразни", за да съм по темата, че се е превърнала на роб на семейството, а не е нужно, защото никой не го оценява, а и реално нямат нужда, но е по-лесно за тях. Rage

# 638
Ма Ко, няма оправия, говорили сме, аз с него, той с нея, ние двамата, държи се 2седмици и почва пак. Аз разбирам, че тя му е майка и той ще отстъпва понякога. И аз имам майка, знам какво е, но не се издържа вече. Обиди, сръдни, коментари, вечната жертва, обвинения, компромиси, разправии... До кога? И защо да си го причинявам? Защо аз трябва да съм в защитна позиция постоянно? При положение, че нищо лошо не е видяла от мен, а напротив. Така не се живее.

# 639
Karina-88, как разбираш за тези "Обиди, сръдни, коментари, вечната жертва, обвинения, компромиси, разправии... "? В смисъл тя идва да ти ги изтъпани в очите или говори със сина си?

# 640
  • при късмета
Права си, Карина, няма спор. Просто мъжа ти трябва да отстъпва само по някога. А ти се дръж със свекървата, както тя с теб и го подчертавай всеки път. Нека тя е в отбранителна позиция, не ти. Започни да реве и правиш циркове за най-малкото и пред хора. Ще й мине мерак на нея

# 641
Karina-88, как разбираш за тези "Обиди, сръдни, коментари, вечната жертва, обвинения, компромиси, разправии... "? В смисъл тя идва да ти ги изтъпани в очите или говори със сина си?

Пред мен, пред чужди хора, както и дойде. Пред сина си е жертва.

# 642
Понеже е доста извън представите за нормални отношения, аз не успявам да си го представям. Тя идва, обажда ли се. Сериозно питам, да предложа стратегия, ама не знам как успява, ти как я изслушваш примерно, по какви причини...?

# 643
Понеже е доста извън представите за нормални отношения, аз не успявам да си го представям. Тя идва, обажда ли се. Сериозно питам, да предложа стратегия, ама не знам как успява, ти как я изслушваш примерно, по какви причини...?

Няколко примера ще напиша да добиеш представа.
Вижда се майката на приятел на мъжът ми, заговарят се, жената пита как сме, как е бебето и тя й казва: ами не знам, тя Карина ревнува от мен и не ме допуска до детето, а синът ми(името) е чехльо милия, а аз плача всяка вечер за внука. Което е пълна лъжа!
Пример 2: правят ми комплимент, че скоро след раждането изглеждам добре и тя се включва и казва- е чак добре не е, ама да се стяга, че сина много го заглеждат, да не стане беля....
Пример 3: обажда ми се да ме пита какви планове имаме за рд на сина й, и аз й отговарям, че той ще е в командировка и не сме планува ли нищо. Отговора й-абе той много често ходи в командировка, да не би да си има друга? И почва да ми обяснява, че едиси как си трябда да се държа, да изглеждам и че много имам да работя в/у себе си, за да го задържа.
Пример 3: оплаква се пред познати, че била много изморена, всеки уикенд ходела на село, да имала какво да коси, че да имало какво да ядем. Съответно тази моя позната, ми се обажда да ме пита дали имаме нужда от нещо, защото разбрала, че имаме нужда. Което отново е пълна лъжа, много сме добре финансово и едва онзи ден донесе една тиква за детето!
Мога още да пиша,  някои истории ме е срам да ги споделя. Когато й кажа нещо, винаги намира начин да реве, че съм я обидила, че нещо на криво съм казала, всяка моя дума се извърта. А аз съвсем директно и еднозначно й говоря. И никога не съм позволила да я обидя.

# 644
  • София
Карина, тази е напаст! Такива разхвърлям по дърветата, без да ми мине окото! Както съм търпелива и разбрана, така ме обхващат злите сили. Бих започнала да се държа точно по начина, по който се оплаква, че се държа и с нейните камъни по нейната глава!
 Не ти казвам да постъпваш така, ти си явно мнооого търпелива, но аз не бих издържала повече от две подмятания. То това е откровена злоба и заяждане!

Общи условия

Активация на акаунт