С какво ви дразнят свекървите? – 149

• 34 375
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
5000 лв. за теб може да е нищо, за свекървата може да е огромна сума. Ако е нищо, защо не сте си осигурили финансирането сами?
Защото е едно родителите да помогат, макар и малко, според вашите думи, а вие да го смятате за даденост, а друго сами да се справите и тогава да имате претенции.

Не съм свекърва, снаха съм и не смятам, че сте права. С блага дума ще постигнете повече, отколкото с хленчене. Но то е въпрос и на такт.

# 616
  • при късмета
Боряна, намесата в случая е довличането когато й скимне, за колкото й скимне. Ако го правеха и двата чифта родители, щеше да е обичайно и нямаше да го коментираме. Това явно е само от страна на свекървата. 
А ако и нейните родители занимаваха зетя със себе си за по седмица всеки месец, то отдавна да е разкарал и собствената си майка

# 617
Съгласна съм, че 5 хил. лв. биха били много пари за свекървата. Но е смешно да говорим за каквото и да е било финансиране в центъра на София. Освен това ние не знаем как са дадени, може сама да е поискала да помогне, колкото може, това означва ли, че не са се финансирали сами и са длъжни да я приемат, когато ѝ скимне? Не. Да се намеси синът или кани вашите при теб всеки месец по няколко пъти.

# 618
  • София
Какво ви става с тия пари и сметки, бе, хора Simple Smile Не 5, ами 50х да беше дала, целия апартамент да беше купила, това няма абсолютно никакво значение и отношение към казуса.
Жената е нахална, натрапчива и невъзпитана и няма обстоятелство, което да оправдава поведението й. Айде стига сте търсили оправдания.

# 619
Никой никъде не я оправдава. Да не и дава право, даже и хич да не е дала пари пак може да идва и да досажда. И да това не е ок, дразнещо е, селско е т.н.
НО Римона пише тук от месеци едно и също, дават  се съвети и тя явно още не е говорила за това с мъжа си. Е какво се очаква от нас, да плюем по свекървата и да и решим ние проблема ли?

# 620
  • София
Олеле, 5К за жилище в центъра на София е.....някаква хилядна част от процента. Пригответе се да й върнете парите, ако започне да го играе обидена.
Ясна е работата, скучае, що пък да не дойде НА София и НА мола, после да има какво да говори пред съседките

# 621
Който имал-дал. Нали затова са родителите, да помагат когато искат и могат или аз нещо се бъркам? Това, че в дала 5к не й дава никакви права, но ще го натяква до гроб. Рамона, мъжът ти не вижда нищо лошо с гостуването, понеже на него не му пречи. Тази битка си е твоя и за съжаление, ще си сама в нея. Казвам ти го от опит, не че мъжът ми не ме подкрепя и не налага граници, просто с такива хора оправия няма. Вече ми минават мисли за развод, само да се отърва от нея честно! И ще съжалявам, защото мъжът ми не е виновен, че има такава майка, но и аз имам един живот и няма тя да ми го отрови. Сега ще ми скочат колко Не съм права, но не я издържам вече.

# 622
Разбирам те, Карина. Който и да ти скочи, не ти е в обувките, а отдалеч лесно се съди.

Cuckoo, нямаме проблем да ги върнем, когато ги поиска, нейни са.

# 623
  • При семейството си
Никой не правя на глупак. Под мое имам предвид, че не е на свекървата. Ти го разбираш като да е само мое, обаче аз съм в брак, което е ясно от ден първи.
Странна формулировка, мое, защото не е на свекървата, не наше, защото съм в брак.

# 624
Карина, аз подкрепям поста ти на 100%. Дано го прочетат повече момичета преди да са създали семейство. Да се огледат добре в семейството на мъжа, да преценят какво могат да преглътнат и какво не. Защото след това често плащат с много нерви.

# 625
  • Плевен
Имай предвид върнете ли парите на свеки,връщате и на родителите ти.Така е честно,поне според мен.Трудно е постигането на баланс с авторитарни доминиращи личности.Момичетата напред в темата са и дали много добри съвети.Дерзай!

# 626
Здравейте!
Многоо ми е познато всичко, за което споделяте тук. Аз наскоро на моя мъж му казах: "Майка ти никога няма си тръгне от теб или да те остави... но за мен това не е сигурно!" Точно заради ситуация с гостуването и вкъщи, което щеше да е за 3-4 дни, после изведнъж стана 10 дни... А сега си намери повод след един месец пак да идва ама само за една вечер. То на нея пътя до нас и е 3 часа в едната посока. Викам на мъжа ми "Ти вярваш ли,че ще е само за една вечер?" .Така била казала. Стига глупости.. колкото предното беше за 3-4 дни. И разбира се използвах това да си представи,че моята майка ей така си ни гостува, когато и скимне. Моята нямала проблем със самотата. Еми да си я вземем тогава вкъщи твоята и така да си живеем, че да не е сама маминка. А в периода, в който е вкъщи няма да разправям за всички своеволия и коментари, сигурно ви е пределно ясно... А да подчертая,че все още нямаме дете.

# 627
А това с тези "нахални" свекърви, след брака ли се случва или си е било така?

# 628
А това с тези "нахални" свекърви, след брака ли се случва или си е било така?

Какво значение има? Или да ги избираме по майките мъжете си? Че те повечето ергени ще си останат, ако включим и това в критериите.

# 629
  • Варна
Само че, като приказвате, че ще си тръгнете, трябва и да го направите най-късно след второто повторение на ситуацията. Иначе олеквате в очите на мъжете си. И ако до този момент са ви слушали що-годе, сетне ставате просто мрънкало.

Общи условия

Активация на акаунт