С какво ви дразнят свекървите? – 149

• 34 492
  • 755
  •   1
Отговори
# 285
  • София
И аз бих се радвала за сина ми, но засега при нас не се потвърждава теорията.
Иначе майки, бащи и свекъри са част от разширеното семейство, но не са основното, със сигурност. Никога не бих отишла пред родилния дом, ако са ме помолили да не го правя, никога! Трябва чавка да ми е изпила мозъка тотално. Толкова е грубо и грозно, че няма накъде.

# 286
Е,  голяма грозота да си се вълнува жената отвън. С какво пречи, на кого?
А е много красиво, сина да си работи точно този ден, планиран от поне седмици, и да иска да го изчакат да е първия видял...само на мен ли ми е смешно Simple Smile
Да не е на 3- аз първи..аз..азз
Спирам защото вече е смешно..като обобщя- не е до жена си, и се кара с майка си..извод, свекървата е нетактична натрапница...не ми се получава някак причинно следствената връзка.
На родилката като и е кисело, че таткото не е там, защо си го изкарва на някой,  който е там. Грях чудовищен да види майката и бебето.

# 287
Скоро четох за дъщерята - на моя баща трябва да е . Което  не знам, май за интелект беше.
 Като малка внучката бе мое копие, чак се заглеждаха в двете ни ,вече се променя, придобива на родителите, майка си  повече, черти. Но и аз имам от същите.
 Наше си е ,все им казвам - твое  е , не на гората.

Трудно е  да се оттеглиш  и пренастроиш ,че нищо не зависи от теб, но за разумен човек е възможно ,грешка,  друга, па нацелиш.
 Между другото  забраних на сина си нещо ,все едно не е чул. Няма полза да тътна. Вредно му беше, да помогне на човек, дето не струва ,близък.

Аз съм терсене - не искам да съм майката вече ,но и моите са на години.  Не искам да ми помагат, искам аз да помагам, ако усещате разликата. Наситих се да отговарям.

Абе оставете ги тези "деца" насаме ,сами ще ви потърсят когато сте нужни ,  а то е винаги, до гроб.

# 288
Е,  голяма грозота да си се вълнува жената отвън. С какво пречи, на кого?
А е много красиво, сина да си работи точно този ден, планиран от поне седмици, и да иска да го изчакат да е първия видял...само на мен ли ми е смешно Simple Smile
Да не е на 3- аз първи..аз..азз

Ако някпй мо се беше изсипал в болницата, щяха да хвърчат глави. И хич не ме интересува дали е майка ми, свекървата, съседката или приятелка. Исках само мъжа ми. За останалите има време. Няма да умрат от мъка, ако оставят майката и бебето първо да се опознаят.
А бащата защо не е бил не е важно. Така са решили в семейството, така са направили.

# 289
И аз съм се опитвала да обясня същото. Самият мъж е между чука и наковалнята. Каква е ползата?

# 290
Ми приемете, че някои хора не са окей да ги гледат в такова състояние - голи, кървящи, все още леко надрусани след упойката, пълни с емоции, объркване, страх... И някой ще ми идва на посещение, щото е егоист и иска да удовлетвори собствените си желания. Мерси. Няма нужда.

Последна редакция: пн, 21 авг 2023, 22:24 от Лютиче 2.0

# 291
  • при късмета
Казвате - искали да се налагат. Цял живот са държали кормилото, имали са някакво мнение за себе си и обществения си образ. Изведнъж се сблъскват с реалността пенсионерска и всичко (дори живота) започва да им се изплъзва с бясна скорост. Остава им едно последно място, на което си мислят, че имат думата - семейството. И явно не са наясно с най-новата съкратена версия на семейство.
Интересно ми е вашите майки също ли са ви само роднини. Ами ако се разведете с мъжа си - стават ли те ваше семейство отново?
Какво общо има обществения образ със семейството? На пенсионерите обществения образ никой няма да им оспорва. Имали са професия, работили са, независимо колко са били добри или лоши в нея, ако са били учители, никой няма да каже "беше некадърен счетоводител". Примерно. Семейството е друго. И ако твоето дете, вече има собствено, налагайки се, не съобразяват, че се налагат на чуждото дете. Ами, ако и неговата майка се тръшне да командори твоето? Тогава ще го приемеш ли по същия "философски" начин? Съмнявам се. Постави сина си на мястото на снахата и виж картинката от тази гледна точка. Ще му втълпяваш ли, че майката на жена му има думата само в тяхното семейство вече, защото е пенсионер? Колкото и да го дразни и да му се налага, ще го съветваш ли да го приема?

BrightT, на моето изписване с детето, имаше много хора. Даже останаха вкъщи след това, но аз нямах нищо против. Секцио бях, задържаха ни седмица, а аз вече бях пощуряла в тази болница. Нямах търпение да се върна в "нормално ежедневие" (макар и да няма как съвсем) и да мога да видя, чуя когото си искам, когато си поискам. Аз съм свикнала с много хора около себе си и не ми пречи. Мъжа ми си беше подготвил всичко, аз се прибрах, нахраних бебето, минах набързо през банята и седнах с гостите, той остана дежурен по будене на бебе. Но напълно разбирам жените, които искат точно обратното. Имат право да го искат. Щом има уговорка никой в болницата, значи трябва да им зачетат решението. Защото и това незачитане е толкова обидно. Ако свекървата се беше съобразила с тяхното решение, нямаше да обидят и нея с изгонването, нали? Не им е хрумнало на момента, предупредили са. Според мен тя е първоизточника на редицата от обидно отношение.
А това, което аз не разбирам от толкова години в тази тема е, как и за най-най ужасната свекърва винаги се намира оправдание или се правят опити да се обясни как го е направила от добро сърце или с най-добри помисли. Да, ама пътя към ада е ослан с добри намерения

# 292
Това е твоят случай. Твоят избор е да имаш посетители. И няма нищо нередно някоя друга дама да не иска. Приоритетни са майката, бебето и желанията на майката, защото тя е в уязвимата позиция. Бабата си е приоритет у тях и в други ситуации.

# 293
Не разбиарте само едно - като не те искат не се натрапваш.

# 294
Добре де, свекървата е дзвер. Синът с държавен вестник ли да се откаже от нея? Тя си вирее другаде, живее си живота и не пречи, когато я няма.

Единственият проблем на Римона е, че свекървата идва често в дома й. Как на другите жени не се случва това? Да разпита, да разбере и да действа.

# 295
То щото много ще го "видят" това бебе за 5мин, цялото повито. И ако не е първа свекървата света свърши нали? И нали за уважение говорим-тя не може да уважи моето мнение, а аз съм длъжна да уважавам нейното. Някак не е справедливо. Или аз щото съм снахата, трябва всички да ми се качат на главата, на всички прищявки го угодя, иначе съм лоша. Ами хубаво, лоша съм. Душевният ми мир и спокойствие са ми  по-важни. И семейното щастие също!

# 296
Добре де, свекървата е дзвер. Синът с държавен вестник ли да се откаже от нея? Тя си вирее другаде, живее си живота и не пречи, когато я няма.

Единственият проблем на Римона е, че свекървата идва често в дома й. Как на другите жени не се случва това? Да разпита, да разбере и да действа.
Няма как съвсем да не идва, като у тях ходим рядко, но вече ще идва само когато ММ си е вкъщи, защото поведението ѝ пред него е доста по-различно от това, на което аз съм свидетел, когато сме сами с детето.

# 297
  • при късмета

О, случва се и на други, то да беше само Римона. Имаше в темата еедна свекърва, дето се вдигаше от друг град всяка божа събота да прави мекици у младите. Това, че никой не ги яде, че не могат да отидат някъде другаде за уикенда, включително и у нейните родители, свекървата изобщо не го забелязваше. Идваше, дори когато са казали, че няма да ги има и казваше, че ги чака на вратата и ще чака докато е нужно. В този казус, обаче мъжа беше виновен, аз нямаше да го изтрая и 5 минути.
Ако свекървите вирееха другаде, темата нямаше да съществува или да има казуси по изключение. Тя е навъртяла най-много издания в целия форум, защото обикновено свекървите искат да вирея у семейството на сина

BrightT, наистина ли продължаваш да не виждаш и грам вина у бабата? Само младите са виновни, така ли? Пак да те питам, щеше ли изобщо да я има тази драма, ако тя се беше съобразила с тях и не беше отишла? Ситуацията е възникнала изцяло от нейни решения и действия. Ми може и да не е хубаво, ама тя си е виновна. Аз съм на страната на тези, които изговорили и изяснили всичко с всички и не са се съобразили с тяхното решение. А единствено родилка има право да определя кой да ходи в болницата и кой не. Абсолютно никой друг, включително и бащата

# 298
Вини не търся..големи хора са, да се оправят.Но ничие унижение не ми е повод за ликуване.
Не ми са случвали подобни свекървенски драми, имала съм стотици нелепи предложения, включително и от майка ми. Казвам не, защо не ви слушат не знам. Но просто отказвам, не дудна с дни, не обвинявам, и не ми пука.
Ми мир с гонене и обиждане не става..повярвай.  И това с тези драми по раждания, то са 9 месеца, не си ли говорите преди това, а се изненадвате на деня.

# 299
Ако всички хора разбираха от дума, тая тема нямаше да я има Grinning

Общи условия

Активация на акаунт