С какво ви дразнят свекървите? – 149

• 34 357
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
Вероника, мине не мине, изкарвай по някой комбинезон и се опитай да прелъстиш ТМ с подаръка на майка му Joy

Ма, те са страстоубийци, беее

Аааа, на баба бяха с едни дантели, едни шарки... Joy

# 571
Трупането е свързано с паметта. Видите ли, че настъпват промени по отношение на трупането, имайте го предвид.

# 572
Трупането е свързано с паметта. Видите ли, че настъпват промени по отношение на трупането, имайте го предвид.
Аз знам, че е психологически проблем. Показва, че хората не са готови да се разделят с миналото и да живеят в настоящето. Трупането на вещи им действа успокояващо. Моята свекърва и свекър са по същия начин. Целият двор и къща, са затрупани с всевъзможни боклуци…

tetka_the_best, съгласна съм с казаното. Не мисля, че мога ей така от нищото да ѝ се обадя, понеже досега не се е случвало, а и тя ми пише непрекъснато щуротии, на които отговарям с да, не и палче, като се опитвам максимално да огранича контакт, понеже дори само с ежедневно писане ме натоварва със сто и един въпроса.
От друга страна, ако допусна, че ѝ кажа така, е вероятно да дойде напук много скоро след това, защото ще знае, че с това ще ме подразни.

# 573
Ами тогава й го напиши Simple Smile  Тъкмо като е в писмен вид, няма да може да твърди, че нещо не е разбрала. Черно на бяло! Да си го чете в паузата между романите! Ако още се моташ, детето ти ще тръгне в първи клас, а вие с мъжа ти ще климате с глава и ще пращате палчета!

# 574
Аз за пореден път ще кажа, че мъжът на Римона е човекът, който трябва да постави граници и да се разбере с майка си относно гостуванията-кога, по колко дни и т.н.
Римона пише вече месеци за този проблем, мъжа уж вижда и и се извинява, но нищо не предприема. Накрая тя ще избухне, трупайки всичко, дори и дребни неща и ще стане мазало.

# 575

tetka_the_best, съгласна съм с казаното. Не мисля, че мога ей така от нищото да ѝ се обадя, понеже досега не се е случвало, а и тя ми пише непрекъснато щуротии, на които отговарям с да, не и палче, като се опитвам максимално да огранича контакт, понеже дори само с ежедневно писане ме натоварва със сто и един въпроса.
От друга страна, ако допусна, че ѝ кажа така, е вероятно да дойде напук много скоро след това, защото ще знае, че с това ще ме подразни.
Казваш на мъжа си да и се обади и учтиво, но категорично да и обясни, че моментът не е подходящ. Детето тръгва на ясла, сменя се(вероятно) целият му режим, вие трябва да се настроите също, моля, мамо, отложи пътуването! Когато е подходящо, ние сами ще те поканим. За дрехи и др. неща за ясла вече сме купили абсолютно всичко(дори и да не сте), няма смисъл, защото ще умалеят бързо.
Такъв или подобен разговор да проведе мъжът, ако е необходимо, искай да е пред теб. Много ги жалите тези мъже, сакън, да не им се наруши комфортът с някакво по-сериозно заявяване на позиция. Вече, ако на него му липсва майка му и той иска по-често тя да гостува, е друго. Тогава няма как, трябва взаимно търпение.

# 576
Не му липсва, защото идва, когато него го няма най-често и аз посрещам и търпя по цял ден.
Тя е много настоятелна и много нахална, така че не се съмнявам, въпреки че ще ѝ се каже, да си направи пак каквото е решила.
От както се е пенсионирала и е някакъв ад. Наистина скучае на село и само се чуди как да идва, ако може през седмица, най-добре… Прави намеци, че апартамента бил малък, трябвало да има стая за нея (сега спи в кухнята, на практика си е стая за нея). А когато го купувахме само нашите се занимаваха с всичко около търсенето и уреждане на кредит, тя си седеше на село спокойно, сега се сетила да дава акъл. Това, че е в центъра на София за нея нищо не значи, важното е стая за нея да имало. Изобщо нищо не се оценява. Отделно от това, много си ми е добре с тази квадратура, иначе да се е нанесла у нас сто процента.
Ще видим как ще стане, ще пиша за развръзката.

# 577
  • София
Римона, не беше ли писала преди време, че жилището е само твое? Защото преди като давах съвети да кажеш "не" на тези натрапвания, ги давах от тази тл. т.

Трябва да поровя в постовете назад да не би да бъркам.

# 578
Аз не мога да разбера защо се очаква родителите да са ангажирани в покупката на жилището на децата им и кредита за него. Освен ако не е на името на родителите.

# 579
Не е до възраст това. Моята е млада и уж по всичко личи, че е с акъла си, но се пали, когато раздавам дрехи и неща от децата си на мои приятелки. Въпреки че тя 1 нещо от тях не е купила, ние направихме грешката, че ги държим в тях, за да не заемат място вкъщи и по този начин тя виждаше. Преместих ги при нашите. Две седмици след едно наше събитие ни три сол по главите, че не сме си прибрали останалата храна, тя вечно ходи с пликовете да събира по масите, а за нас това нещо не е привично и не бих го направила. Казахме ѝ, че темата няма да се коментира повече и така сме преценили, не, след 5 дни пак звъня. Понякога имам чувството, че говорим на чужд език. Но тя просто очевидно си е стисната, прекалено стисната, и все гледа да мине метър. С бабата като са идвали вкъщи по поводи съм виждала как тъпчат бонбони по джобовете "за вкъщи" Grinning Според мен това е и причината да идваше толкова често, просто готвене без пари, изобщо никакво харчене за нищо и почивка. Ама не мина номерът.
Това пък кой е ангажиран в покупката няма значение, пак казвам - всичко си е до семейство. И на мен нашите ми плащаха ипотеката, не искаха да плащам аз и накрая със събраните от мен средства си я погасих предсрочно. Бих сторила същото за детето си от своя страна. Преди това пък баба и дядо са купили къщата на родителите ми, всички сме добре реализирани професионално и не сме лентяи.

# 580
Мое и на мъжа ми е жилището.
Не говоря да се ангажира с кредит като да даде пари, а че нашите търсиха най-изгодни условия, познати и т.н….

# 581
Ако не се лъжа написа, че ви е дала някаква сума кеш. Каквато и да е тази сума, тя се чувства добре дошла,  а на мъжа ти явно след сумата няма да му е удобно да и откаже. А явно и не желае да и откаже, колкото и да я очерняш тук и да го защитаваш него.

# 582
Колкото и да я очерням винаги ще има хора, които биха я харесали вероятно, странно защо тогава няма нито една приятелка, на която да ходи на гости, вместо да досажда у нас…

П.П. Дала е 5к, ние сме го изплатили сами, което за жилище в центъра са си доста пари.

# 583
И аз щях да питам, дали свекървата има участие в закупуването на жилището, защото ако е така , тя си се чувства почти, като вкъщи.

# 584
И аз щях да питам, дали свекървата има участие в закупуването на жилището, защото ако е така , тя си се чувства почти, като вкъщи.

То не само, ако е дала пари. Моята се чувства вкъщи, понеже си мисли, че синът й сам го изплаща и е негов. Което значи и нейн. Но с прости и елементарни хора няма как да се оправиш.

Общи условия

Активация на акаунт