С какво ви дразнят свекървите? – 149

• 34 289
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
  • при късмета
Пак свекървата се оправдава, виновни всички останали. Карина, че се връзвала, другите защо докладвали, не били никакви приятели. А свекървата, ако нищо не беше казала, каквито и клюкари да са, щеше ли да имат клюки за разпространение? Нямаше да имат, свекървата е първоизточника на интригата, не вестоносците. И на мен роднина на приятел да ми каже, че са в затруднение и аз ще се обадя да предложа помощ каквато мога. За мен е реагирала напълно адекватно.
Карина, разбирам, че мъжа ти е вдигнал ръце. Но той трябва да разбере, че само той може да се оправи с това положение. На твое място и аз не бих търпяла. Но и мъжа си не бих жалила толкова. Ако ще ми минават мисли за развод през главата, през неговия нос ще излезе.
А що се отнася до самата свекърва, за да не "ѝ падаш на нивото", затова тя си развява коня. Я пробвай пред хора както теб те злепоставя, да  го върнеш на момента и на място, да видим дали няма да престане с тази практика. Като изложи сама себе си вместо теб няколко пъти, ще ѝ дойде акъла. А пред сина ѝ като каже нещо точно обратното, кажи "нали точно преди 5 минути каза това и това". Ако трябва я запиши и го пусни пред нея когато отрече.
Много отдавна приятелка имаше този проблем. Техника още нямаше никой в джоба си за целта. Нейната беше същата работа, пред нея и всички останали едно, пред сина обратното и вечно онеправдана. Муньото вярваше на майка си, не на жена си. Приятелката имаше друга приятелка, която учеше журналистика и взе касетофона с който записваше интервюта. Насаме принуди свекървата да каже всичко, че нарочно я злепоставя, че лъже, че иска да ги раздели, ама така я беше вбесила, че всичко си каза. Вечерта прави скандал и на мъжа си и му казва, че се маха и той може да се гордее с факта, че мама още му бърше г..а и той не е дорасъл за семейство и ако не го е срам, да каже, че майка му е изгонила жена му. Той пак взима страната на майка си разбира се, но му пуска записа, да си знае истината и това колко е лесно майка му да го излъже, защото е муньо. Ами правеше се пред сина си на света вода ненапита до този момент.
Мъжете много, ама наистина много мразят да им се докаже, че са балами. И ако това идва от жена им, обикновено не го позволяват и се разделят. Обаче може да си сигурна, че е много по-лошо да идва от майките им. Защото освен, че изглеждат, по-скоро наистина са, а не само изглеждат баламурници, осъзнават и, че са мамини синчета, а почти няма по-голяма обида за един мъж. И до 50 да живее с мама, никога няма да го признае, толкова отричат това си "качество". Сами не могат да го приемат. Осъзнаят ли го, е преломен момент. И няма нужда да окачествяваш или него или майките им с никакви конкретни думи. Другия вариант на такава ситуация е директно да го накараш да избира да е голям човек, със свое семейство и отговорности или мамино синче до края ни живота си и друга жена да не се завърти покрай него.
Още няколко варианта има за действие, но ти най-добре си познаваш мъжа и какво ще му въздейства. Само трябва много ясно да му обясниш, че повече няма да търпиш и не трябва да забравяш, че тук си в пълното си право. Малко биха търпяли. Тиквените медали свършиха отдавна

# 691
Карина, свекърва ти разведена ли е, мъжа й изневерявал ли е?
Защото част от приказките й приличат на реваншизъм на необичана жена.
Без значение е причината, по принцип поведението й е грозно. За съжаление такива не се оправят.
Много добре разбрах мисълта ти за развод. Това е вид бягство от безсилието да се справиш със ситуацията (защото искаш да се оттървеш от свекървата, а не от мъжа си). Помага, но за кратко. След това започваш да търсиш решение само за свекървата.
Може би решението наистина е (както те посъветваха повечето тук) пълно игнориране, прекъсване на контактите, без разменени гостувания, разговори по телефона.
За съжаление ще ти потвърдя общото мнение, че познатите ви  също вредят с разнасянето напред-назад кой какво казал.
Никога не бих се обадила специално да предлагам помощ на зрели хора, които могат да я поискат, ако имат нужда и се чувстват близки.
Опитай се да се дистанцираш и да ревизираш отношенията си с вестоносците. Най-малкото е да им заявиш в прав текст, че не искаш да ти се докладва какво е казано за теб или мъжа ти.
Действа много добре.
На мен като ми започнат с репликата "Вчера видях ТМ..." прекъсвам директно с три думи "не ме интересува".

# 692
Добре де, на кое казвате оправдаване на свекървата. Май вие нямате аргументи. Всички виждаме, че свекървата на Карина е пълно куку. И какво от това. Жената е в мир със себе си, а Карина се тормози и ще развали семейството си. Тя очаква съвети как да я промени, но това няма да стане, не се случва така в живота. Има два варианта- да не и обръща внимание или да спре всякаква комуникация с нея.
А от нас потребителките какво се очаква-да публичен линч и да пребием с камъни лошата свекърва ли? Щото щом не го правим сме свекърви и сме лоши? Само бяло и черно ли има в живота, без нюанси?

# 693
  • при късмета
Добре де, на кое казвате оправдаване на свекървата. Май вие нямате аргументи. Всички виждаме, че свекървата на Карина е пълно куку. И какво от това. Жената е в мир със себе си, а Карина се тормози и ще развали семейството си. Тя очаква съвети как да я промени, но това няма да стане, не се случва така в живота. Има два варианта- да не и обръща внимание или да спре всякаква комуникация с нея.
А от нас потребителките какво се очаква-да публичен линч и да пребием с камъни лошата свекърва ли? Щото щом не го правим сме свекърви и сме лоши? Само бяло и черно ли има в живота, без нюанси?
Оправдаване на свекървата е всеки опит да се обяснява как другите са виновни, че дават информация и са клюкари. Това прави другите по-виновни от свекървата, следователно Е оправдаване.
И не, Карина не иска да промени свекървата, наясно е, че няма да се случи, не подценявай интелигентността ѝ. Карина иска само да няма допир с нея, не да я променя. Това е което не ѝ се получава и се налага по един или друг начин или повод свекърва ѝ да напомня за себе си

Защо е трито?

# 694
  • Варна
Има и теория. На мъжа си така ще кажеш, така ще направиш, че те мъжете не обичат това и онова... Да, ама не, не са по един калъп правени. Ако някой е мунчо, как ли па ще се притесни като му го кажеш.  Някога го казах и продължавам да си стоя на мнението (в общия случай, сега ако е тръгнала да ме стреля...), сам си водиш битките. Ако аз имам проблем със свекър/свекърва/чинка/тетка, аз ще си водя битките. То съпружието, ще не ще, ще се окаже замесено.

# 695
  • София
Не, не е оправдаване.

Свекървата е вредна. Комуникацията с нея трябва да се прекрати.
Клюкарите разпространяват вредата на свекървата. Комуникацията с тях трябва да се прекрати.
Това накратко.

# 696
  • при късмета
Има и теория. На мъжа си така ще кажеш, така ще направиш, че те мъжете не обичат това и онова... Да, ама не, не са по един калъп правени. Ако някой е мунчо, как ли па ще се притесни като му го кажеш.  Някога го казах и продължавам да си стоя на мнението (в общия случай, сега ако е тръгнала да ме стреля...), сам си водиш битките. Ако аз имам проблем със свекър/свекърва/чинка/тетка, аз ще си водя битките. То съпружието, ще не ще, ще се окаже замесено.
За това казах, че тя най-добре си познава мъжа и най-добре знае кой от всички варианти ще сработи. Но мъжа й трябва да има дейно участие в решаването на проблема, не просто да се окаже замесен

# 697
Ами като иска да прекрати комуникацията! От нея зависи, а не от нас! И решаването на проблема и на двете потребителки и в техните ръце и тези на мъжете им!
Римона обаче обедини няколко неми в една- оплакването от свекървата, кой да избере апартамента,  столицата срещу провинцията и кой е по-добър кулинар от двете. Евала на мацката, но ако е истина това, което пише, основния и проблем е със скъпия и липсата на ясна комуникация между двамата.

# 698
  • Варна
Еми... основна разлика във виждането ни - моите битки ги водя сама. Просто няма как син и снаха да гледат по един и същ начин на действията на свекървата, както и дъщеря и зет на тези на тъщата.
Истината е, че едно и също се плюнчи през цялото време. Всеки от неговия си опит говори и няма как да дадем чак толкова различен съвет, още по-малко да се съгласим с коренно различно виждане.

# 699
  • при късмета
Не зависи само от снахата, мъжа е пряко свързан. Тя иначе съвсем лесно би забранила и избегнала вижания и гостувания. Де да ставаше така.
При Карина и Римона обаче има особеност, че вече е станало статукво, проблема не се заформя сега. И това е важно за решението на проблема.
Иначе, аз ако имам проблем с родител на мъжа ми, при първия сблъсък изобщо не бих си мълчала и съм напълно способна да го сложа на място. Но ако мъжа ми вземе да оправдава родителя си, ще знам, че основния ми проблем е с него и там бих се фокусирала, не у свекър/ва

# 700
  • София
Не зависи само от снахата, мъжа е пряко свързан. Тя иначе съвсем лесно би забранила и избегнала вижания и гостувания. Де да ставаше така.
...
Става. Направих го без проблем със свекъра ми.

# 701
  • гр.Пловдив
Явно са много интересни Карина и Римона ....а моето мнение от пост 558 никой не го е отразил..интересна ми е темата ,но се акцентира само на определени потребители и недоумявам защо се игнорират другите?
Явно има степенуване по интереси ...,а не е правилно..да чета за драмите на Римона 5стр....?!

# 702
Внимавай какво си пожелаваш, сега ще те разкостят и теб 🤣🤣

# 703
  • София
Карина, предложенията за решение на проблема ти, наричаш "разкостване"? Целта ти не е ли да го решиш, а не да си каканижеш едно и също?

# 704
Карина, предложенията за решение на проблема ти, наричаш "разкостване"? Целта ти не е ли да го решиш, а не да си каканижеш едно и също?

Просто се пошегувах Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт