Коремът вече си личи, ДЕКЕМВРИйче в него спи. - ТЕМА 10 (2023)

• 53 056
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, да се отчета и аз, че бях на почивка и доста съм изпуснала и сега успях да ви изчета. Вчера бях на преглед, вече съм в 7ми месец, бебчо е 1100гр. АГ-то реши, че няма да ме праща на обременяване, нямала съм симптоми и нямало смисъл. Записах си и час за 3та фетална за 09.10. Simple Smile Simple Smile Flowers Four Leaf Clover

# 421
И аз като Хоуп имам Еутирокс на гладно сутрин и това много ми измества графика за 3 х 1 Магенрот и 2х1 Смарт хит, та последния Магнерот го взимам през нощта като ставам до тоалетна, към 1-2ч.

# 422
Здравейте и от мен след втората фетална морфология. 🙂 Бебчо върви голям - 720 г, в 24 г. с. влязох. Всичко изглежда много добре. Докторът беше много доволен. И... измери ми шийката 3,9!!!😄 АМИ не може да порасне за два дни толкова. Аз се доверявам на неговото измерване, все пак той е специалист по фина диагностика. Все пак аз пак ще си почивам и ще се пазя. Имам час за 22 септември пак при него. Помоли ме да се съглася да присъстват и други лекари, защото съм слаба, а пък въпреки това се развива голямо бебе 😄 Съгласих се, защото мисля, че всеки един човек е индивидуалност, а не част от някаква статистична извадка и лекарите трябва да прескочат закрепостенните схващания от преди, че ако си 1.70 трябва да си 70 килограма или на 38 не можеш да имаш пълноценна бременност или да родиш здраво дете. Не всяко различие трябва да бъде патология или да бъдеш насочван към психолог. 🙂
Тук публикувам снимки на възглавницата, която си взех. Ами не е мемори пяна, но е удобна и ми върши прекрасна работа засега. И не заема цялото легло🙂 Калъвката се сменя и не мирише на китайски боклук.

Последна редакция: чт, 07 сеп 2023, 19:04 от elface

# 423
Момичета, утре ще пускам стерилна урина, за да видя дали сме унищожили бактерията. Искам да си проверя и хемоглобина, защото последно беше 106. Преди да вляза в болницата ми беше 122 и затова реших да го проверя още веднъж преди да започна прием на някакъв препарат. Само ПКК ли да пусна или има още нещо, което ще покаже имам ли дефицит на желязо?
И да питам, това ли пиете на Smart Hit? Може да пиша и на докторката от ЖК, но да видя първо какъв е резултата. Blush
В понеделник бях на преглед заради издаване на болничен и д-р Ташков потвърди, че при 106 трябва да започна прием на желязо.

# 424
Момичета, утре ще пускам стерилна урина, за да видя дали сме унищожили бактерията. Искам да си проверя и хемоглобина, защото последно беше 106. Преди да вляза в болницата ми беше 122 и затова реших да го проверя още веднъж преди да започна прием на някакъв препарат. Само ПКК ли да пусна или има още нещо, което ще покаже имам ли дефицит на желязо?
И да питам, това ли пиете на Smart Hit? Може да пиша и на докторката от ЖК, но да видя първо какъв е резултата. Blush
В понеделник бях на преглед заради издаване на болничен и д-р Ташков потвърди, че при 106 трябва да започна прием на желязо.

За дефицит моя хематолог освен хемоглобин иска и тези показатели като феритина му е много важен (запасите на желязо).Те са част не от ПКК а от биохимията, хемоглобина се гледа в ПКК

# 425
  • София
Здравейте, момичета Simple Smile
Да се отчета и аз...лягам аз заехограф, доктора почва и казва "а, тука няма бебе" и аз подскачам...и той продължава да върти ехографа да търси бебето. Оказа се, че момата се е свряла някак напряко, пак застанала на криво, едва я премери Simple Smile хахаха... 830гр. в 26+6г.с. и 3.8 шийка.
Докато отивах към болницата за 30мин. спирах около 6-7 пъти с много силни спазми (контракции) и доктора ми изписа освен Магнерота 2х2, който вече пия и Диаспорал 400.  Малко в повече ми се струва количеството Магнезий, който ще приемам, но ще пробвам...поне пък за ходенето до вц може да спомогне Simple Smile
Направих и натоварване с глюкоза и ми излязоха много добри резултати, което ми свали камък от плещите. Аз години наред бях с ИР, която овладях със сваляне на много килограми. До сега съм качила 9кг. и се бях притеснила за гестационен диабет...но слава на Бога, всичко е добре Simple Smile

Днес намерих Магнерот в една местна аптека в кв. Лагера. Ако някой има нужда, мога да купя още и да пратя Simple Smile

# 426
Здравейте,

Не съм писала повече от месец ....
Но август беше месецът на почивките Simple Smile
Аз пия желязо Смарт Хит. Хемоглобинът ми е 94. След една седмица ще го меря отново, но аз си знам, че при бременост ставам анемична. Смених няколко железни препарата - не ми помагат особено. Всички други изследвания са наред.
Иначе момчетата са добре. Бях на преглед вчера (23сед.+5дни) - 740гр./714гр. Вече изглеждам много бременна, а имам още поне три месеца (струва ми се много време ).
Бъдете здрави!

# 427
Здравейте, момичета Simple Smile
Да се отчета и аз...лягам аз заехограф, доктора почва и казва "а, тука няма бебе" и аз подскачам...и той продължава да върти ехографа да търси бебето. Оказа се, че момата се е свряла някак напряко, пак застанала на криво, едва я премери Simple Smile хахаха... 830гр. в 26+6г.с. и 3.8 шийка.
Докато отивах към болницата за 30мин. спирах около 6-7 пъти с много силни спазми (контракции) и доктора ми изписа освен Магнерота 2х2, който вече пия и Диаспорал 400.  Малко в повече ми се струва количеството Магнезий, който ще приемам, но ще пробвам...поне пък за ходенето до вц може да спомогне Simple Smile
Направих и натоварване с глюкоза и ми излязоха много добри резултати, което ми свали камък от плещите. Аз години наред бях с ИР, която овладях със сваляне на много килограми. До сега съм качила 9кг. и се бях притеснила за гестационен диабет...но слава на Бога, всичко е добре Simple Smile

Днес намерих Магнерот в една местна аптека в кв. Лагера. Ако някой има нужда, мога да купя още и да пратя Simple Smile

И моята бебка тежеше толкова в тази седмица ❤
Може ли адреса на тази аптека в Лагера да не ви занимавам да ми купувате, иначе обиколих много аптеки в София и все няма…

# 428
Браво на всички за хубавите новини! 🙂 Аз пия Tardyferon като желязо. Стомахът ми се чувства добре и засега държа нивото на хемоглобина да не пада повече, а като цяло не ям месо, така че съм доволна.

# 429
Честитки на всички със хубавите новини, дано така продължим за напред🥰

Ние вече започнахме със поголемите покупки. Днес взехме количката и скрин със маса за повиване. Знам че е можеби още рано, но не можахме да одолеем 🙈Като гледам кутиите и всички тези неща, някак всичко изглежда по реално и нямам търпение вече да дойде декември.

# 430
Summer, не е рано, щом така сте го почувствали. Мм иска също вече да купуваме количка, но още се чудим каква. Вие каква купихте? 🙂

# 431
  • София, България
rgold Магнерот вече има и в няколко аптеки Ремедиум. Виж в сайта им на Магнерот къде пише за налични, аз взех от Гео Милев и на Г.М. Димитров има.

Summer, честити покупки! Simple Smile Вече не ми се струва рано. Реално влизаме в третия триместър. Simple Smile

Браво на всички за добрите ви новини от прегледи и изследвания!

# 432
Summer, не е рано, щом така сте го почувствали. Мм иска също вече да купуваме количка, но още се чудим каква. Вие каква купихте? 🙂

Взехме Cybex Balios S Lux във светло синьо. Ето и снимка.

# 433
И ние взехме точно тази.. най много ни хареса и е супер удобна.. нямам търпение да дойде, че доставката нали е 4-5седмици..

Взехме Cybex Balios S Lux във светло синьо. Ето и снимка.

# 434
Момичета предложете столче за кола, за какво трябва да се гледа? Цените много варират- от 200 до 1200 лв 😳

Общи условия

Активация на акаунт