Коремът вече си личи, ДЕКЕМВРИйче в него спи. - ТЕМА 10 (2023)

• 52 719
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Привет на всички . Днес бях на преглед в 25+2 гс съм . Бебето е 750 грама . Как ви се струва ? Шийката каза , че ми е цяла , обаче плацентата ми е много ниска , каза че е точно до шийката,  и че трябва да се следя за прокървяване. Каза също , че щом ще съм секцио няма проблем , но трябва да се следи . Иначе най вероятно сега ми се е смъкнала , защото на миналия преглед в 22гс си ми беше високо , на какво може да се дължи това?

# 586
Здравейте и от мен, днес бях на тонове, при моята лекарка започват от 28 гс, а аз съм в 28+1, относно болница моята докторка е в СофияМед и за сега ако всичко е наред живот и здраве мисля там.
За секцио или нормално се чудя и аз заради ПА, според док няма проблем за нормално въпреки ПА, та ще видим 😅

# 587
Бих избрала естествено, немедикаментозно, недирижирано раждане, каквито вече съм имала две. Без окситоцин, без епидурална упойка, без епизиотомия, без дирижиране на напъните, с контакт кожа-в-кожа веднага след раждането, със спонтанно раждане на плацентата, с отложено клампиране на пъпната връв, поставяне на бебето на гърда още в първите минути. Създадени сме за такова раждане, и освен при сериозни медицински съображения, секциото е излишен риск за мен. Информирайте се, дами, живеем във век на информация. В България за съжаление на секциото му се прави страхотна реклама, поради което процентът на секцио надхвърля 50%, при препоръки на СЗО да не надвишава 15%... Сами си вадете изводите доколко това е хубаво и нормално. А реалността е, че рискът от усложнения при секцио е по-висок от този при естествено раждане, дори и при предишно раждане секцио, рискът от ресекцио е по-висок от рискът от VBAC. Секциото не е лека рутинна операцийка. Изключвам случаите, в които по медицински причини е наложително, въпреки че в България и с това се спекулира до безобразие. И всичко е маркетинг, поради простата причина, че лекарите взимат повече пари по Здравна каса ако извършат секцио. Помислете си добре, четете, и вземете информиран избор за раждането си. 😊

# 588
На мен ми се иска да родя естествено, но най-много ми се иска да сме живи и здрави и двете на финала ...
Първо детенце ще ми е и двата варианта ме плашат изключително и колкото повече наближава, толкова повече ме е страх ....ясно е, че е страх от неизвестното, но на моменти ми е трудно да се справя ...а това, че още не знам къде и при кой лекар ще раждам допринася за паниката

# 589
Tsvetkova, и аз нямам избор на лекарски екип. В Германия може да присъства обаче и акушерката, която ме следи паралелно с гинеколога. Гледам да не го мисля като цяло раждането, защото освен да се притеснявам, няма как да повлияя така положително на процеса. 🙂 Иначе имам пълно доверие, че ако лекарите преценят за секцио, това ще е най-доброто. За момента не е ставало въобще въпрос за това, а и тук секциото е по медицински причини, а не маркетинг проект. Затова си права, Жирафче, но все пак всяка жена си знае прага на болка или знае как евентуално ще й повлияе психически целият процес. Аз не мисля да се правя на майка-героиня, така че ако има възможност чрез упойка да се намали болката при естественото раждане, бих се възползвала. Или не дай си, Боже, да започна да изпадам в несвяст, бих променила решението си. 🫣🙄

# 590
Да се включа и аз в темата за раждането. Не съм решила и мисля,че ще остава това на АГ. Изпитвам страх и от двете,никога не съм имала операция, пък за естественото от упойката, болката. Абе като цяло и от двете ме е страх много, но някакси ще трябва да излезе човечето. Нямам нагласа и за това съм си казала каквото стане, само да сме здрави на края. Всеки има право на избор и се чувства по различен начин, важното е да сме спокойни. Flowers Four Leaf Clover При всички ни ще мине добре и януари ще споделяме други сладки моменти Simple Smile Relieved

# 591
  • София
Aз съм минала през спешно секцио, т.е усетила съм и двете горе/долу. Сега бях много навита за VBAC, ама се натрупаха фактори, та се оставям в преценката на АГ, както трябва така ще е... Тя има много добра преценка и излишни рискове не поема, знам че подкрепя естественото много и за да го каже че е възможно отново секцио, значи има притеснения. Нищо не е на всяка цена Simple Smile

# 592
Моят съвет относно ражданията е да не бъдете предубедени и да се настройвате, че видиш ли едното е лошо, другото добро. И аз исках естествено, но съдбата не позволи и за няколко минути трябваше да се настроя, че ще се наложи секцио. Има жени, на които това им е страшна травма, така им е насадено, че ако не е естествено, едва ли не не са раждали, следват депресии и тн и тн.. много такива случаи има около мен. Важното е на финала всички да сме живи и здрави и с акълите си 😀

# 593
Може ли някоя мама с предишен опит да каже, до кога стерилизарахте шишетата?

# 594
До 6-7 месец някъде .

# 595
За раждането аз винаги съм си мислела, че ще родя нормално, както и че ще се случи много лесно при мен, докато не забременях. Нямам идея защо, но съм с много кофти настройка и предчувствие. На кантар съм да избера секциото, заради тази ми настройка, но все пак ще изчакам да видя какво ще ми кажат на феталната и АГ-то. Ще отида в 8-мия и на очен преглед, защото съм с диоптър.

# 596
  • София
По отношение на раждането, аз бях настроена за нормално в началото, но не на всяка цена. В крайна сметка имам повече показания за секцио. Бих предпочела да е със спинална упойка и да съм в съзнание. Обичам да контролирам нещата и ще трябва да се доверя на екипа доктори, за това ми е важно да са опитни. Бих предпочела да си гушна бебето веднага, но знам, че няма да мога. Важното е всичко да е наред накрая с мен и бебо.
Има много случаи на настояване на всяка цена за нормално и тръгва зле, вадят детето с форцепс примерно...имам една колежка с напълно безжизнена ръка в следствие на лошо протекло раждане с намеса с форцепс. Така че важно е да се вземе правилното решение в правилния момент от лекарите. И да имаме доверие на този, който сме избрали. Може да сме настроени за едно, а да тръгне другото.

# 597
#ЛейдиРоуз, веднъж почти изпаднах в паника, когато при малка операция искаха да ми сложат пълна упойка. Изпитвам страх от това, че няма да имам контрол над себе си при такава. От местна не се притеснявам, макар че само веднъж са ми слагали(в гърба), не болеше, но след това поне седмица нямах сила да стана от леглото. Сигурно при мен е било някаква странична реакция🙄

# 598
Здравейте, отдавна не съм се включвала. Някоя от вас да има болка под ребрата? Бях при Аг каза, че е нормално, но все пак ме изпрати на гастро да видим дали не е от жлъчката. Относно раждането аз искам секцио и се надявам всичко да си мине по план. Никога не съм одобрявала жените, които на всяка цена искат и налагат да се ражда естествено. Мисля, че всяка бъдеща майка, знае кое е най-добро за нея и детето ѝ. 😊

# 599
  • София, България
tothemoon, някъде до около третия месец го правех така по-сериозно. Когато започна да хваща всякакви неща, играчки, да стои по корем, да си слага ръцете в устата умишлено, тогава някъде започнах веднъж в седмицата да ги стерилизирам когато се сетя за още около месец-два и после спрях.

Maniesh, имам. Защото ми притиска всичко и ме рита този човек вътре. Имам чувството, че стомахът ми се е качил до сърцето Grinning

Моят съвет относно ражданията е да не бъдете предубедени и да се настройвате, че видиш ли едното е лошо, другото добро. И аз исках естествено, но съдбата не позволи и за няколко минути трябваше да се настроя, че ще се наложи секцио. Има жени, на които това им е страшна травма, така им е насадено, че ако не е естествено, едва ли не не са раждали, следват депресии и тн и тн.. много такива случаи има около мен. Важното е на финала всички да сме живи и здрави и с акълите си 😀

Много добре казано! И изключително много ме боли, когато се вменява вина на майка, преценила, че естественото не е нейното или че детето ѝ няма да е здраво, защото не е кърмено или не е “взело” от полезните бактерии в канала. А никой не знае тази жена как се е чувствала през цялото време и защо е взела това решение Wink
А бе дълга тема е, но се надявам никоя от вас да не чувства вина за нищо и да са ни здрави бебчетата.

Общи условия

Активация на акаунт