Коремът вече си личи, ДЕКЕМВРИйче в него спи. - ТЕМА 10 (2023)

• 52 796
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Ако човек е сигурен в избора си, никой не може да му внуши никаква вина. И затова най-добре минимално споделяне и обсъждане на такива лични въпроси с други хора. Това, че сте бременни или станали майки по сходно време изобщо не ви прави хора с еднакви възгледи.
Жените около мен са в двете крайности на разбиранията - едните са еко-био-органик и всичко най-ествествено на света, другите са роботизирани хора на екселските таблици. Като ми казват нещо, викам - А, да, добре, точно така и след това си правя каквото лично аз съм преценила. Та, свиркайте си и не си създавайте негативни емоции заради чужда несъобразителност. Те не го правят с лошо, просто са силно убедени в собствената си единствена правота.

# 601
  • София
И аз така - пълната ме притеснява, защото няма да имам контрол над нищо.
Нямам досега операции и не ми се е налагало.
Може да си имала такава реакция, защото си по-слабичка и не са ти я дозирали според килограмите.
За различните възгледи - хубаво е наистина всяка жена да решава за себе си и за детето си. На мен доста ми разказаха за леко и безпроблемно нормално раждане, едва ли не за час-два. Но бременност без усложнения, на около 25. Всеки опит е за себе си, а най-добре е и опитен лекар да си каже мнението. Аз затова се допитах до повече от един.
Най-добре е човек да не е стресиран и да се нагоди към възникналата ситуация. Както може при планирано секцио да тръгне по-рано нормално и да протече толкова бързо, че да няма време за друго, така може да си планирате нормално и да се наложи спешно секцио. Важно е да имаме доверен лекар и да сме сигурни, че ще има най-адекватната реакция.
За тези, които ни е първо дете е нормално да се притесняваме, все пак е нещо непреживяно и неизвестно.
По този повод, това което четох, че най-много саботира нормалното раждане и може дори да блокира родилния процес е страхът, стресът и в последствие стягане на мускулите на тазовото дъно, блокиране на отделянето на хормона окситоцин, който облекчава родилния процес. Така че при всички случаи трябва спокойствие и ако епидуралната ще спомогне за това, не виждам защо да се отказва, че да се правим на герои.
#ЛейдиРоуз, веднъж почти изпаднах в паника, когато при малка операция искаха да ми сложат пълна упойка. Изпитвам страх от това, че няма да имам контрол над себе си при такава. От местна не се притеснявам, макар че само веднъж са ми слагали(в гърба), не болеше, но след това поне седмица нямах сила да стана от леглото. Сигурно при мен е било някаква странична реакция🙄

# 602
Аз имам желание за естествено раждане, за сега няма никакви показания за обратното и се надявам така да си остане до края. Понякога си го мисля и се филмирам, как нарочно накрая бебето ще седи седалищно или нещо такова банално, заради което ще ме карат секцио..и ми става кофти Grinning Аз имам нисък праг на болка, за това естественото (макар и голям зор по време на раждане), ми се струва по-удачно, вместо постфактум възстановяването от операцията. Искам с бебето да сме веднага заедно, а не да изгубим дни, защото не мога да я обслужвам изобщо.

Мен киселините много сериозно ме подпукаха, както виждате..в 4 сутринта пиша Joy Имам доста добър прогрес със стяганията, пия много вода и много магнезий и съм изключително щастлива! Очаквайте ново включване в Неделя, с разказ “Тумбак на сватба”

Последна редакция: пт, 15 сеп 2023, 10:03 от Valerita

# 603
  • София, България
Секцио с пълна упойка май само в Бургас правят все още. И може би някой и друг по-малък град Rolling Eyes В София всички го правят със спинална.

Оле тия киселини мен ме хващат все вечер към 10-11... ама после като заспя нещата се укротяват явно. Много съм доволна, че все още нямам сериозни нощни будувания. Grin

# 604
На мен в началото естественото раждане ми се струваше много страшно като опция, но постепенно в хода на бременността започнах да го приемам и на този етап, ако не се появят противопоказания, бих опитала естествено. Но нямам фиксации нито към едното, нито към другото, ще се доверя за това, което би било най-безопасно за мен и бебето. С АГ още не сме обсъждали раждане, тепърва искам да направя и консултация с офталмолог и кардиолог.

Мен напоследък доста ме мъчат епизоди на сърцебиене, най-често след хранене, особено сутрин след закуска, без значение дали съм пила кафе. Понякога пулсът ми стига и до 130-135, на фона на кръвно 90/60. Аз по принцип винаги съм била с по-висок пулс в покой, около 90, имала съм и периоди с тахикардия, за която кардиолози не са откривали физиологичен проблем. Но сега през бременността се изостри това, може би заради по-голямото количество кръв в организма..а може и Еутирокса да допринася (преди никога не съм пила щитовидни хормони, сега се наложи). Имам записан час за кардиолог, но чак за 25.09.

# 605
Валерита, колко много вода и магнезий пиеш?
Въпреки, че АГ смята, че повишените левкоците в урината ми не са проблем... стигнахме до споразумение и от вчера пия Урогард ...като го изпия ще си пусна пак урина ...
Моят пулс също е необичайно висок напоследък 90-100, рядко е 70 ...не съм го коментирала с АГ

# 606
  • Варна
Момичета и аз да се включа по- темата с раждането Simple Smile
Това ще ми е второ раждане, надявам се да е нормално както първото.  Първо раждане преди почти 10години , какво да ви кажа ,когато влязох в по горните месеци, ме обвзе страх ,и то голям.... от това пусто нормално раждане ! Бях решила, че ще раждам секцио, защото страха е голям, НО имам ужасен страх от упойка, разрези и т.н не съм имала операция до преди това .... голям страх... Един ден си казах, моята баба е родила 9 деца всички нормално , защо пък да не мога, защо да ме е страх да родя нормално, все пак така сме устроени жените, телата ни се подготвят 9 месеца , и моята баба, която се е спаривила чудесно не с едно или две раждания ,а цели девет ! И така започнах сама, да боря страха от нормално раждане, така си казвах и бях решила ,че ще се справя. Бях решила също ,че пари за екип няма да давам, казах си по добре за малкия ,като се роди.  И мога да кажа ,момичета ,че когато отидох да раждам, бях спокойна, много спокойна! Това беше тайната , че трябва просто да сме спокойни ,да не се шашкаме ,че всичко ще бъде наред ! Сега толкова години по-късно,честно казано пак го има страха ,и може би ако можех щях да си избера лекар, но тук извън Бг мисля няма такава опция. Независимо дали е първо ,второ или 9то раждане, този страх ще го има, но няма нищо страшно момичета,  аз след като родих ,казах ,че мога още 10 да родя .... по скоро след това ми беше по трудно и дисконфортно .... но всичко минава и си забравя.

# 607
Темата за раждането, също толкова деликатна и въпрос на личен избор, както и кърменето Blush Който както го чувства, а ако има някакви предписания да е секцио, какво може да се направи?!?

Аз съм преживяла няколко операции и интервенции, с пълна , с непълна упойка. Предишното раждане беше спешно секцио, та Слава Богу нямах някакви настройки преди това как ще родя, че да няма разочарование после.

После, близки родили нормално се държаха така все едно като е секцио , не съм преживяла Великото чувство на раждането. БЛА БЛА БЛА! Така беше и с кърменето - на тези, на които лесно им се е получило, се опитват с някакви изрази да ти вменят някакви чувства.

Някое от момичетата го каза - никой не е в кожата и тялото на другия, да знае страховете му, какво е преживял и т.н.

Пожелавам ни едни здрави и спокойни бебета, леко раждане и възстановяване, независимо дали е нормално или секцио. Купонът почва след това Joy

# 608
Tsvetkova, буквално се наливам с вода постоянно, нямам представа количеството. Магнезия - преди пиех 2 х 2 Магне Б6, сега пия това + поне един диаспорал 400 мг, което реално си е двойна доза. Първия ден на високите дози бях изпила два диаспорала + Магне б6 2 по 2 и направо не можах да изляза от тоалетната..ама пък ми успокои контракциите, та съм много щастлива Grinning

# 609
Момичета, здравейте! Имате ли болки в кръста? Аз от няколко дни изпитвам такива, не са постоянни, пия си нош па и магнерот. Чак на 26ти ми е часът при АГ и не знам има ли смисъл да настоявам за по - ранен преглед предвид тези болки.

# 610
Аз мисля, че е нормално да имаме не разположения в кръста и гърба, все пак тази тежест от бебешоците не е обичайна за телата ни постоянно 🤗🤰🤰🤰
Аз съм с болки в кръста и гърба от седмица и не мога да стоя много права, но го имам за нормално, повече почивка, те първа предстоят "тежките" и "дебели" месеци 😄

Момичета, здравейте! Имате ли болки в кръста? Аз от няколко дни изпитвам такива, не са постоянни, пия си нош па и магнерот. Чак на 26ти ми е часът при АГ и не знам има ли смисъл да настоявам за по - ранен преглед предвид тези болки.

# 611
Аз мисля, че е нормално да имаме не разположения в кръста и гърба, все пак тази тежест от бебешоците не е обичайна за телата ни постоянно 🤗🤰🤰🤰
Аз съм с болки в кръста и гърба от седмица и не мога да стоя много права, но го имам за нормално, повече почивка, те първа предстоят "тежките" и "дебели" месеци 😄

Ох, така си е, при мен бебето върви голямо, много околоплодни води, + 10 кг, така че сигурно това да ме боли е най - естественото нещо. Предната бременност нямах почти никакви неразположение освен ниското кръвно, та сега изперквам често.
А някакви колани дали ползвате? Сещам се, че някой беше препоръчал...

# 612
Аз лично не ползвам нищо, просто се отдавам на почивка с книга в ръка или пред ТВто, олеква ми когато съм в покой, без много движения 🤗 Абе чиста мързеланка съм си станала покрай тази бременност 🤫, но... Поне е хубаво оправдание 😁

# 613
Аз нямам болки в гърба и кръста, но имам леко парене и липса на чувствителност и изтръпване на лявото бедро отстрани (особено при дълго време стоене права). Имам го от два месеца и едвам сега се навих да отида на невролог. Предполагам, че е възможно бебето да притиска нерв…

# 614
Аз съм с проблемен гръб и кръст отпреди бременността и няколко пъти имах доста неприятни моменти по време. Нося поддържащ колан с усилена част на лумбосакралната зона - няколко часа дневно когато имам изявен дискомфорт и болка.
Спя на твърд матрак и масажирам с някои облекчаващи гелове. Колкото и да са противопоказни всякакви противовъзпалителни, няма как.
При мен обездвижване води до по-голям проблем, така че не спирам да се движа - по-умерено когато имам чувствителност в зоната. Внимавам с качването на килограми, защото това допълнително товари прешлените и в комбинация с изместен център на тежестта - мама мия.

Общи условия

Активация на акаунт