Коремът вече си личи, ДЕКЕМВРИйче в него спи. - ТЕМА 10 (2023)

• 52 712
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Мен гърба и кръста не ме болят...все още.
От лежане на една страна ме болят тазобедрените стави сутрин като ставам съм като робот ...това го преживявам, но при смяна на позицията или по-дълго вървете ме боли ниско долу корема и сухожилията явно, АГ казва, че съм ок..пия си но шпа и магнезия, но за тези болки не ми помагат! Ако имаме съвет как да ги облекча тях ще съм благодарна.. упражнения, масаж или нещо?

# 616
Аз имам болки в кръста и гърба когато дълго време съм във седнало положение, или ако много дълго лежа.
Също имам спазми във прасците и стапалата, найчесто нощно време. Знам че магнизиума ми е малко под нормалата и пия всеки ден. Възможно ли е заради това да имам спазми.

# 617
  • София
Мен ме заболява кръста ако седя продължително време права. Колани не нося. Също така от миналия месец ме боли сакралната кост при притискане явно от седалищното разположение на бебо.И при разходки си имам болки ниско долу в костта. Пия магнезий, колаген. Взех си и течен магнезий да мажа на кръста.
Умората от една седмица пак е на макс и съм като разглобена. Яко мързелуване му удрям и сиести по два часа след обед.

# 618
Мен гърба от преди ме боли, сега разликата е, че не ходя на масаж да го облекчавам 😁 седалищния нерв ме наболява при седене дълго права

# 619
Мога да кажа от личен опит за тазобедрените стави . От както започнах да ползвам възглавница за бременни нямам проблем с тях . Преди се будех от болка вечер и само се въртях на 30-40 минути .

# 620
Момичета мен пък много ме наболява срамната кост.. Особенно вечер като ставам до тоалетната едвам отивам.. Въртенето вечер също ми е много трудно.. Ако повървя повече, почва да ме наболява я горе под гърдите , я ниско долу.. Така ще е.. Хем таза се разширява, бебето натежава,органите се изместват и притискат.. Ще стискаме кълки 🤭
За мен са сладки болки, чакани с огромно нетърпение! ☺️ Още нищо не съм купила за бебчо, това ще стане най-вероятно ноември, но честно казано вече нямам търпение...
Относно раждането не си правя някакви планове, но съм повече за секцио.. Но както казва моята АГ,, нали ти е ясно, че ако ми дойдеш с 5 см разкритие ще те срежа ама друг път" 😁
Повечето сме вече в 7ми месец, честно казано хем бавно, хем бързо минава времето... Дано Господ е с нас и да прегърнем живи и здрави рожбички! 🙂

# 621
Аз съм много доволна също от възглавницата за бременни - придържа ми и кръста, и корема, а и тъй като е мъничка като легна в нея на една страна, на лявата, няма мърдане, докато съзнателно не се разместя по някое време. Откакто минах на 600 и нещо магнезий и прогестерон вагинално ги нямам тези болки или придърпвания ниско в корема. Понякога пия и по 400 магнезий, защото не успявам да има достатъчно време между магнезия, желязото, общите витамини и киселото мляко, което ям сутрин и вечер 🙄

# 622
Аз също ползвам възглавница за бременни и определено вечер дискомфортът е по - малък. През деня обаче ми е трудно да почивам, особено напоследък,  че бъдещият батко беше болен и нон стоп търча покрай него. Като вървя и аз усещам тежест в корема, долу, явно натежава госпожицата, няма как. Само болките в кръста ме морят. Някои жени описват, че при контракции именно там усещат болка, та допълнително го мисля.

# 623
  • София
Кристина и мен най-често ме боли срамната кост и областта на сухожилията там долу. При мен бебето е седалищно за момента, иначе тежестта е нормална, килце и малко. Като мине 3 кила, не знам какво ще е...
Но и аз си казвам, че толкова време го чаках тоз момент, че няма да се оплаквам за тия детайли. Важното е да се родят живи и здрави!

# 624
Мами измислили ли сте имена за бебчетата вече или в последния момент ще ги мислите ? Аз се бях спряла на Аделина , но май се отказвам , че и на таткото не му харесва , и сега се чудя за Амира , понеже търся нещо интернационално или арабско , понеже таткото е от турски произход . Кое ви харесва повече ?

# 625
Живи и здрави ние имаме име за момченце. На мен повече ми харесва Амира, Ава е също хубаво име 🙂

# 626
На мен и Аделина и Амира ми харесват, Амира определено е по-ориенталско ...
Нашето ще е за момиче нещо с "Е", но още не съм се спряла, колебая се и аз между няколко 😊

# 627
Аз като прекарам малко повече време права/ активна ме заболява по хода на седалищния нерв, от дупето към бедрата ми се схваща и като легна да почина, после едва се раздвижвам. Възглавницата за бременни ми е много обемиста и съм я ползвала в единични случаи. Някой намирал ли е по-компактна из българските онлайн магазини?

# 628
Още преди да знаем пола измислихме имената и сега даже си наричаме бебка по име ,но не сме казали на родата . Хем нямам търпение да кажа на всички,  хем искам да го запазя в тайна до раждането и да е изненада. 
      Аз съм за Амира 🙂 .

# 629
Здравейте, мами! Имам един въпрос. Знам, че много от вас се следят в “Щерев”. Аз засега се следя в “Лозенец”, но ми се иска да направя един преглед женска консултация + тонове и в “Щерев”. Бихте ли ми препоръчали специалист, който прави такива прегледи и интерпретира запис на тонове? Питам, защото като разглеждах екипа им в сайта, не видях нито едно познато име сред проследяващите бременност. При феталните специалисти е друго - там половината са светила 😄 Обаче едва ли правят обикновена женска консултация, та затова питам - вие при кого се следите, доволни ли сте?

Общи условия

Активация на акаунт