Майки на единствено дете!

• 16 119
  • 281
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Бременност и бебе след 45? Не не и не. Навиваха ме по едно време... Просто не мога да си представя да си подложа психиката и физиката на това.

# 106
Дано Анонимна си е спазила обещанието да няма деца след 35+,защото по описанието е адски осъдително ,затормозяващо и осакатяващо действие ...Незнам,темата ми е доста интересна ,но и от другата страна на барикадата не е лесно-да чакаш 10+ години за бебе ,инвитро опити и т.н процедури за хиляди левове-мислите ли ,че тези двойки ги интересува,че са на 35+...

Благодаря за пожеланието, teddynm. Да, така се стече животът ми, че на описаната граница съм сама и без деца, т.е вероятно ще си спазя обещанието. Докато се усетя, че имам свой живот за живеене, мина твърде много време. Аз самата съжалявам, че за мен нещата са такива. Надявам се да не го пожелаете на детето си.

# 107
  • София
Ами ако се съберем на тези години с някоя голяма любов от миналото, има и такива случаи
Или няма чак пък такава голяма любов

# 108
Мен ме интересува без да го приемате като заяждане, просто чисто информативно и за мен самата: с какво е по-различно гледането на дете на 35,40,40+ от на 30 да кажем? Чисто физически. По-уморени ли сте, разкажете, ако имате опит. Естествено, ако не се брои за спам.

# 109
Ама защо не може да приемете, че децата не са единствен смисъл на живота? Има толкова много начини човек да се осъществи като личност... Имането на дете е само една част, но не и задължителна. Като не ти е писано да имаш дете, ще имаш нещо друго, ще откриеш друг път, други уроци..

# 110
  • гр.Пловдив
Дано Анонимна си е спазила обещанието да няма деца след 35+,защото по описанието е адски осъдително ,затормозяващо и осакатяващо действие ...Незнам,темата ми е доста интересна ,но и от другата страна на барикадата не е лесно-да чакаш 10+ години за бебе ,инвитро опити и т.н процедури за хиляди левове-мислите ли ,че тези двойки ги интересува,че са на 35+...

Благодаря за пожеланието, teddynm. Да, така се стече животът ми, че на описаната граница съм сама и без деца, т.е вероятно ще си спазя обещанието. Докато се усетя, че имам свой живот за живеене, мина твърде много време. Аз самата съжалявам, че за мен нещата са такива. Надявам се да не го пожелаете на детето си.

Анонимна ,съжалявам ,за което ,но от поста ви лъхаше такава категоричност,че никога няма да повторите "грешката" на родителите си ..т.е да сте късен и възрастен родител...Незнам ...Всеки си има истина,но за прав,здрав,отговорен и стабилен възрастен на 35+ копнеещ за детенце не виждам причина в тези негативи и предразсъдъци относно късното родителство ..Спирам дотук..

# 111
Когато съм се родила, мама е била на 35-6, тати на 42-3. Помня, че когато си говорехме със съученици малко ме беше срам да кажа тати на колко е. Техните бяха на 33-39, моят на 49. Не го заменям, той е бил и винаги ще е най-добрият баща, за мен.

# 112
  • София
Разбира се, че не са.
Но на малко хора им стиска да кажат директно, че не искат.

# 113

Tedium Не съм сигурна, че сте разбрала точно написаното от Анонимен, но е крайно неприемливо да сте така жлъчна към нея. Не искам да употребя друга дума.

Освен това подменяте темата на дискусията : говорим за 45 +, а не за 35 +.

Анонимна, Ако си отговорен човек, докато си отгледаш родителите и времето за безгрижен младежки живот изтича, без да е започнало. В подобна схема бях, малко хора биха разбрали. Вместо мисъл, идва бетонното :"А по-добре ли е да не си се раждал въобще" и елементарщини от този род.
Имате време, малко, но категорично имате време и за повече от едно дете.
От цялото си сърце Ви желая да срещнете добър партньор и Господ да ви дари детенце, а защо не и повече.
Чакам добри новини. Времето им идва.

Последна редакция: чт, 17 авг 2023, 23:10 от Deborana

# 114
  • При семейството си
Авторката изобщо няма терзания дали да ражда или не, още повече увредени.
Авторката има терзания дали да осиновява, много евентуално, и дали ще може, също толкова евентуално, да се привърже към чуждото.
Ако наистина има някакви подобни мисли, най-добре да си пообщува с осиновителки/осиновители, мисля бързо ще и’ се разреши дилемата.

# 115
Ами ако се съберем на тези години с някоя голяма любов от миналото, има и такива случаи
Или няма чак пък такава голяма любов
Голямата любов защо да върви с имането на деца?

# 116
  • Варна
В конкретния случай си мисля, че  авторката най-добре ще направи, ако помага в някои организации и то не директна работа с децата с тежък живот/здравословни проблеми.
Както винаги съм поглеждала назад и се страхувам, че в нейния случай дете/пряка ангажираност с тежки проблеми, е почти самоубийствено. Но има нужда да даде още грижа и любов, тъй че нека си потърси правилния път.

# 117
Не става въпрос за родители чакали 8-10 години за дете и правили много опити инвитро.Става въпрос за жена с голямо дете на 45 год,която явно не знае какво иска.
Ако беше категорична в желанието си,до сега да е родила.
Относно въпроса за разликата  да си родител на 25-30 или 45 години,да има голяма разлика.
Вече си на средна възраст,много по-уморен и изхабен особено ако си работил през последните 20 год.
Разликата с поколението на детето също ще е огромна.Твоите собствени родители вероятно на 70-75 години,не само,че няма да могат да ти окажат помощ,а вероятно ще имат нужда от грижи.
Въобще ,всяко нещо ,с времето си.

# 118
Робърт де Ниро стана баща на 80 години наскоро. Ми не е нормално това за мен, какво ще види това дете от баща си. Дано човкът да живее още много, но ще бъде ли пълноценен баща? Не мисля. Но да има деца там, поне има пари да ги издържа, явно другото не е важно.

# 119
  • При семейството си
А как знаем колко е голямо детето на авторката и колко огромна ще е разликата?!
Тя така или иначе, обаче, няма намерение да ражда второ.

Общи условия

Активация на акаунт