Ние не сме съвсем престарели де, ама като си представя сега да мина отново цялата дандания с безсънието, пелените, ревовете, детските градини, неработенето... и бързо ми минава меракът.
Освен това плюсът при нас е, че детето ми има браточведи, с които израсна, виждаха се и все още се виждат почти ежедневно, особено единият буквално живееше у нас. Също много каним приятелчета на сина ми вкъщи, сега вече като са и малко по-големи даже ги взимам само с нас (без родителите им) и ги водя на разходки извън града, на басейни, колко от тях с мързеливи родители сме ги качвали на Мусала и къде ли още не... та винаги има детска патардия около нас.
Но пък това, че при вас не е така, не означава, че детето ти в бъдеще ще бъде само - ще има приятели, ще създаде свое семейство...
Относно осиновяването. За мен това е най-благородното нещо, което човек може да направи в и за живота си. Но съвет може да даде само този, който е минал по този път.
Това го казват жени, чиито деца са ревали сигурно 5 пъти за това време, познавам такива. На една приятелка първото дете беше "където го оставиш, там седи и мълчи". Второто е пълен набор от колики, никнещи зъби, рев с и без причина и към 6ти месец ме пита с мъка в гласа "кога ще свърши този ад"..
Много голям ангажимент е, много! Ме бих съветвала никой да си взима куче, освен ако не е суоер супер убеден и обожава да се занимава с животни.