Майки на единствено дете!

• 16 119
  • 281
  •   1
Отговори
# 90
Не е наклон, а друга гледна точка. Някои хора сме по-практични и мислим в дългосрочен план. Някои хора са импулсивни и искат бебе тук и сега, независимо от много фактори и после реват. По-рано писа съфорумката, която има и отделна тема, дето има голямо дете, искала второ и сега реве, че не издържа.. ами за това е хубаво добре да се обмисли.
При здраво и право родено дете, наистина не съм срещала някой да се оплаква, че го има.
Естествено, че е много по- лесно с едно, и по- трудно на моменти с две, но всеки си прави избора, и не знам  някой после да казва
че  съжалява.

# 91
  • Варна
Е, не знаете - съседната тема дет се вика. Две даже беше пуснала в един ден. Пък и колко имат куража да кажат гласно, дори и така да се чувстват. Защото усещането е по принцип, ама се засяга второто дете лично, дори и да не е така.

# 92
Не всеки би си признал, че има колебания относно децата си. Веднага ще те гледат като някакъв ужасен човек...

# 93
  • Варна
Аз пък не мога да разбера кое е престъпното и необяснимото в нежеланието да изглеждаш като баба на децата си. Не всеки мре от желание да роди на 45+ и да, разбира се, че факторът възраст има значение в тоя случай.

# 94
Майка ми ме е родила на 30 едно време, когато всички са раждали на по 20. Винаги са я мислели за баба ми. Като бях дете се дразнех, нормално детско мислене. То и аз родих на 30 моето и някой ден може да ме мислят за баба й, дано не я е срам... то в днешно време наистина не знаеш баба ли е, дядо ли е, баща или майка на детето.

# 95
  • Варна
И моята ме е родила на 31, това през 70-те. Да, малко по-възрастна беше от майките на приятелките ми, но за баба ми е нямало как да мине дори и на онези години Laughing Факт, че сега е различно, аз нямам нищо против жените да раждат когато им се ще, но имам против някой да ми дава тон и да осъжда как аз се чувствам.

# 96
Не вярвам, че има някой, който би предпочел да не се е родил пред това  майка му да изглежда като баба в очите на някой с изкривени представи, но знам ли във форума може и такива да има. В релния живот не бях срещала майка, която съжалява, че е родила второто си дете, но тук в друга тема и такава имаше. Ами, ако си дебела, кривогледа и с голям нос (не искам да обидя никой, но такива са каноните, за който се интересува от мнението на други) пак ли няма да раждаш понеже някой си може да се присмее. Да не говорим, че вероятно и детето ще наследи твоите физически данни. Добре, че все още децата не могат да се моделират преди раждането, но с това мислене и до там ще стигнем.

# 97
Слънчоглед 66, браво за нагласата ти. Пожелавам ти го, щом искаш, да ти се сбъдне.

Иначе по темата за 45+ и здрави бебета  - абсолютно си е възможно, дори обратното е малко вероятно. Да, в по-голям риск е, но все пак има тестове, които определят с голяма точност и родителите могат да преценят какво да правят. И вероятността не е изобщо толкова голяма, както се опитват да я представят тук. Както ми беше казал един лекар, вероятността е по-малка от 1%, плюс това се разбира още около 12 г.с.
 Стига и двамата да искат и да могат да имат дете на 45+, понеже, както казах, за бащата ок, ама майката вече не е като на 25 с възможността за забременяване.

Преди седмица бях на гости на приятелка, на която гостуваше сестра й. Родила е на 44 г. Направила е всички тестове, и то в чужда лаборатория в началото на бременността. Всичко отрицателно. Детето е здраво, вече на 5 г. но е аутист. Няма поставени ваксини.(ако някой предполага, че е от това) Не прави никакъв зрителен контакт, не говори, не общува с хора, живее в свой свят, изпада в жестоки тантруми за някакви непонятни за нас неща. Имам друга позната, родила на 42 - близнаци. Единият близнак е със затруднения с ученето и лека форма на изоставане. И други такива истории имам около себе си. Да може процентно да не са много, но не ми се рискува. Познавам се много добре и не бих могла да се грижа за такова дете, още повече на такава възраст. Закъснях, докато го мислех и премислях си минаха годините. Не че не сме пробвали, но не се получи. И така. Simple Smile

# 98
Нали авторката затова пита,за да получи различни мнения и гледни точки.Разбира се ,че тя и бащата ще си решат.

# 99
Не вярвам, че има някой, който би предпочел да не се е родил пред това  майка му да изглежда като баба в очите на някой с изкривени представи, но знам ли във форума може и такива да има. В релния живот не бях срещала майка, която съжалява, че е родила второто си дете, но тук в друга тема и такава имаше. Ами, ако си дебела, кривогледа и с голям нос (не искам да обидя никой, но такива са каноните, за който се интересува от мнението на други) пак ли няма да раждаш понеже някой си може да се присмее. Да не говорим, че вероятно и детето ще наследи твоите физически данни. Добре, че все още децата не могат да се моделират преди раждането, но с това мислене и до там ще стигнем.
И аз това се чудя! Само много елементарен и комплексиран човек би бил засегнат от това какво били казали някакви хора по повод на възрастта на родителите. Не страдам от комплекси нито за възрастта си, нито за нещо друго. Междудругото в класа на сина ми има няколко семейства доста по-възрастни от мен, а аз родих на 32. Много отговорни, свестни хора, никога не ми е хрумвало да се подигравам с това.

# 100
Тина 2011, нали не смяташ, че проблемите, за които говориш, имат общо с възрастта на родителите? Със същата вероятност родителите може да са на 20 години. Обаче понеже в България все още е "о, ужас!" за родители над 45 години, то затова има склонност да се приписва всичко отрицателно на това.

Пък щяла да изглежда като баба му на детето. Чудо голямо....!!! Щот пък трябва да те интересува чуждото мнение.....

# 101
Като дете не възрастни родители (около 40те и двамата, в зората на 90-те) аз още преди години се зарекох, че след 35г няма да раждам. Някои от причините:
 - да, колкото и да не ви се вярва, това с "Дядо ти идва да те вземе" тежи. Вероятно не на всички, но на мен ми тежеше. Много.
- късните родители са по-слабо адаптивни, чисто психически, към външни кризи. Чуха се вече мнения от опит,  че има разлика да си с бебе на 25 и на 40.
- късните родители са, по мое мнение, по-склонни да са прилепчиви към децата си, повече им треперят, с което и повече ги задушават. Особено ако е дълго чакано, "ах, най-накрая син/дъщеря", не дай Боже 1во/2ро дете. Готово мамино дете. Е, ще взривя форума, ясно ми е, ама... Имам и такива примери в обкръжението си, детето е типичното мамино глезанче, което не знае думата "не" какво значи, от 3-годишно взимаше и хвърляше телефона на майка си, когато тя говори, в момента е безконтролен тийнейджър.. Тепърва ми е интересно що за човек ще стане.
- и като съм тръгнала с взривяването, да довърша - да, да обикаляш по доктори и болници и да решаваш проблемите на старостта, вместо да си уреждаш живота на 20-30г не го пожелавам на никой. Едно е да се сблъскаш с тия неща, когато имаш семейство, стабилност и уседналост на 40+. Съвсем друго е още да се ориентираш в живота на 20-30г и да се чудиш своя ли живот да гледаш, или техния да крепиш. Не е ок, семпло казано. Правила съм и правя всичко по силите си. Но бих се чувствала провалена като родител, ако трябва дъщеря ми един ден да минава през същото.

# 102
Анонимна, казваш, по-добре да не си се раждала, така ли?

Защо не застанеш с името/ника си, а си анонимна? Като ще взривяваш нещо-си-там, застани зад думите си.

За теб виждам единствено неблагодарност към родителите ти и завист към нечий друг живот и положение. Ти на колко години роди и нещо велико ли се случи от това?

# 103
То винаги е ангажимент да водиш родителите си по лекари и емоционално да преживяваш какво им се случва. На 40 с деца и работа няма да ти е по-лесно от колкото на 25, дори по-трудно ще ти е чисто времево и емоционално отново да ги поставиш като приоритет и да преживяваш случващото се наред с работа, семейство и брак. Това чисто прагматично казано. Иначе грижата за родителите може и да е по-малка ,,тежест", зависи кой какъв мироглед има.

# 104
  • гр.Пловдив
Дано Анонимна си е спазила обещанието да няма деца след 35+,защото по описанието е адски осъдително ,затормозяващо и осакатяващо действие ...Незнам,темата ми е доста интересна ,но и от другата страна на барикадата не е лесно-да чакаш 10+ години за бебе ,инвитро опити и т.н процедури за хиляди левове-мислите ли ,че тези двойки ги интересува,че са на 35+...

Общи условия

Активация на акаунт