🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXI 🎬

• 58 388
  • 756
  •   1
Отговори
# 270
10 от криминалните филми от част 2, за които гласувах, се класират напред. Пренесох анкетата на word файл, оцветих в жълто 17 филма, в зелено филмите, които също съм гледала и в синьо филмите, които още не съм гледала, но ще го направя рано или късно.

Версия Пеликан е любимата ми книга на Гришам, но не гласувах за филма. Шефът на Бюрото Denton Voyles в книгата e доста запомнящ се герой със солидна осанка, а във филма се беше свил страхливо на диванчето в президентския кабинет. Тук грешката беше и на кастинг режисьора, и на Алан Пакула.  Другите артисти бяха добре подбрани.  

Не гласувах и за On the Waterfront (1954) с Марлон Брандо на реж. Елия Казан, но си заслужава да се види поне веднъж. Филмът е с 8 оскара, за него Брандо получава първия си Оскар. Негова реплика е класирана на трето място от Американския филмов институт: „You don’t understand! I coulda had class. I coulda been a contender. I coulda been somebody, instead of a bum, which is what I am, let's face it.“
Дава се за пример за method acting сцената, в която Ева Мари Сейнт си изтърва ръкавицата и той остава в образ, като я вдига и си я слага, т.е. влиза й под кожата.  
https://www.imdb.com/title/tt0047296/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_ … on%2520the%2520wa

Наскоро четох биографията на Брандо, дал е хиляди долари за психоаналитици, посещавал ги е десетилетия наред. По време на снимките на филма е ходел всеки ден. От IMDB: for the film's classic scene between Rod Steiger and Brando in the back of the cab, all of Steiger's close-ups were filmed after Brando had left for the day, so Brando's lines were read by one of the crew members. For many years Steiger, who had actually stayed during Brando's close-ups to help him put in a better performance, remained very bitter that Brando didn't return the favor, and often mentioned it in interviews.

# 271
Гласувах Simple Smile
От изброените като че ли най-любими са ми първият Спайдърмен (с Тоби Макгуайър и Уилям Дефо) и Железният човек. Естествено, не съм гласувала само за тях, просто те ми харесват най-много Simple Smile

Балада за пойни птици и змии изглежда ще е бокс офис провал? Ще гледам рикап, преди да пристъпя към филма, не обичам да си губя времето.

# 272
  • Fire & Blood ".... ако танцуваш с дракони трябва да очакваш да се изгориш" Джордж Р.Р. Мартин
Дяволче, мерси за анкетата. На мен не ми стигнаха гласовете, супер подбор си направил. "V като Вендета", любим филм. Пазителите, Батманите, Спайдърмените, Блейд, Пантерата, кажи-речи всичко ми харесва без Отмъстителите, не можах да харесам филмите и това си е.
Иначе "Балада за пойни птици и змии" ще му стискам палци да не се окаже провал. Аз лично съм огромен фен точно на тази книга, а от трейлърите и материалите съдя, че доста са се постарали и придържали към оригинала. Сноу е многопластов, интересен характер, перфектния злодей, а актьорът в главната роля доста добре докарва арогантния, чаровен, но с наченки на жестокост и садизъм бъдещ президент на Панем. Ще е интересно дали наистина ще потъне или изплува филмът.

# 273
  • Галифрей
Аз гласувах за Батман от (1989) Супермен с Кристофър Рийс. Спайдърмен от (2002) аз само тези съм гледала и според мен са най-добрите версии.  Другите там от ДС и Марвел не съм гледала не ми харесват. Писнало ми е тях тези по модерните, сюжета е един и същ само. Различни са силите или ще е мъж или жена. Нека хората да им се кефят, нямам нищо против  на мен просто няма с какво да ме впечатлят. Предпочитам класическите филми.

# 274
  • София
И къде е "Убий Бил"? Най-любим по комикси.

# 275
  • София
Добавен е.

Да изпреваря събитията и да кажа, че 300 го няма, защото ще го пусна при епосите, а пък Син Сити вече мина при криминалните и даже се класира за финалните анкети.

# 276
  • София
Taylor Swift: The Eras Tour - рулира в САЩ! 😮 Егати и боксофиса прави...

В България, Скорсезе започва слабичко, но ще го видя тези дни.

# 277
  • София
Аз се каня да гледам Екзориста. Имам едно вътрешно усещане, което ми подсказва, че няма да е като първите филми, но може и  да греша.

# 278
  • Berlin
Това The Pope’s Exorcist ли е? Гледах го скоро само заради Ръсел Кроу. Става за час и половина, ако няма друго какво да се гледа, ама аз други Екзорсисти не съм гледала и не ме влече като цяло някой да седи през целия филм в едно легло и други да му баят (както беше в случая). Базиран е на истинска личност, което май е най-интересното в случая и Ръсел Кроу беше в образ.

# 279
  • София
Това The Pope’s Exorcist ли е? Гледах го скоро само заради Ръсел Кроу. Става за час и половина, ако няма друго какво да се гледа, ама аз други Екзорсисти не съм гледала и не ме влече като цяло някой да седи през целия филм в едно легло и други да му баят (както беше в случая). Базиран е на истинска личност, което май е най-интересното в случая и Ръсел Кроу беше в образ.

Не, друг филм  е.

# 280
  • София
Убийците на цветната луна (Killers of the Flower Moon)
https://www.imdb.com/title/tt5537002/

Гледах го днес на кино в Парадайз МОЛ.
Предупреждавам, че филмът е 226 минути! Да, няма грешка! 3 часа и 26 минути!!!
Мартин Скорсезе не знам какво се опитва да покаже или докаже по-скоро, но това му е втори пореден подобен филм след Ирландецът. За статистиката, сегашният му социален епос е с 3 мин. по-къс. 😀

Филмът е добър и ще му дам добра оценка, но не достатъчно висока като за толкова чакан и претенциозен филм, което идва да ви подскаже, че съм по-скоро разочарован.
За някои филми 7 е много, за други 7 е малко... Зависи от 'стартовата база'

А тук говорим за Скорсезе в комбинация с Леонардо Ди Каприо и Робърт Де Ниро по дяволите!

Филмът е адаптация по роман бестселър и е историческа/биографична криминална уестърн драма. 😀 Да, сложно е... Като самия филм...

Ами хора, бях отвратен от хората като хора гледайки филма и знаейки, че всичко това е истина. Даже са спестени някои ужасии... Действието се развива през 20-те год. на 20 век в печално известната Оклахома.
Горе-долу събитията съвпадат с клането и пожара в Тълса. Тук обаче избивани са индианците Осейдж и по един много долен начин. Системно натравяне, странни инциденти, нож в гърба, затваряне на очите от всички власти и т.н. Този период е известен като ''Големият терор''
Как пък нямаше един свестен и положителен герой в този филм? Изключвам някои феберейци дошли за 15 мин. в края и стоящи като притурка.
Чисто емоционално няма как да ми хареса един подобен филм, нито да ми пука за някого. Общо взето исках всички да измрат. Това чувствах.
Хареса ми само Моли, индианката. Прекрасно изпълнение на Лили Гладстоун! 😊
Като режисура филмът е на ниво, но нищо специално. Скорсезе е правил доста по-добри филми от този.
На моменти не знаех какво гледам. Драма, сатира или документални кадри...
Актьорският състав също е на ниво, но отново имам същата забележка. Нито един от всичките светила в него не прави топ роля. Не ми харесаха, че да съм впечатлен и да изпиша сега хвалби по техен адрес. А ми се искаше.
Както споменах вече, само Лили Гладстоун прави роля от тези, които се запомнят и променят кариери.
Още от сега прогнозирам, че ще е номинирана за главна женска роля на оскарите догодина.

Може да си го спестите на голям екран и да го гледате на компа.
Аз поне си хапнах едно хубаво начос и пуканки, та поне заради това останах доволен. 😀😉
-
7.0

# 281
Гледах за втори или най-много за трети път Кагемуша - сянката на война. Класика на Куросава, във всеки случай отдавна не бях го гледал. От вида филми, подобен на който новото политкоректно и изопачаването на историческата истина няма да позволят да бъде направен.

https://www.imdb.com/title/tt0080979/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_7_nm_1_q_kagemusha

# 282
Убийците на цветната луна (Killers of the Flower Moon)
https://www.imdb.com/title/tt5537002/

Хареса ми само Моли, индианката. Прекрасно изпълнение на Лили Гладстоун! 😊
Като режисура филмът е на ниво, но нищо специално. Скорсезе е правил доста по-добри филми от този.
На моменти не знаех какво гледам. Драма, сатира или документални кадри...
......
Както споменах вече, само Лили Гладстоун прави роля от тези, които се запомнят и променят кариери.
Още от сега прогнозирам, че ще е номинирана за главна женска роля на оскарите догодина.

Може да си го спестите на голям екран и да го гледате на компа.

-
7.0

Да, да и да.
Лили даже и оскар ще вземe.

Странен феномен е този филм. Имаме силна история, имаме актьорите, имаме режисьора, имаме всички съставки а накрая буламач.

Лили Гладстоун и всички кадри свързани с индианците бяха наслада. Музиката също. Не трябваше да разтяга толкова локума. Очевидно бе "кой е лошия", нямаше нужда да търкаля сцени с недомлъвки и спечени разговори, за да си мислим, че ще ни откара до кулминация. Претупа сцените в съда. Накрая ми хареса идеята с радио пиесата.

3 от 5 му дадох.

Последна редакция: пт, 27 окт 2023, 21:50 от tinahris

# 283
  • София
Ами аз още в първите 5 минути разбрах, че Леонардо ще е отрепка и в следващите 5/10 минути разбрах кой стои зад повечето (да не кажа всички) убийства над индианците...
Всичко около тези герои беше досадно и скучно.
Твърде малко даваха индианците и тяхната безпомощност.
Радиопиесата и появата на самия Мартин Скорсезе беше готина.

# 284
Филмът щеше да е в пъти по-добър, ако беше направен от гледна точка на Осейдж. Ама на, Марти кат не пита нас.

Общи условия

Активация на акаунт