Февруарчета 2024 - Тема 4

• 42 693
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
Не спорим говорим си Wink

ПС аз лично знам че обувки че купуват първо в не шапка ама то нащо ще ползва на сестра си 🤣
Аз не споря, споко, само исках да уточня за "всички" Simple Smile

# 616
От лекар знам, че витамин Д се пие по предписание и поради липса. Той се натрупва в организма и това също може да е проблем.

# 617
  • София
Аз викам всички на уроци при на KrissSsstina семейната ценност от вида баба Wink А Бла ще събере всичко в книга, да има за поколенията Wink
Нашето го прецаках вече - подстригах се, а уж не трябвало (суеверията варират, дори не знам какво точно съм му прецакала) Simple Smile

# 618
И аз се подстиграх. Също съм в кюпа.😃🤣🤣
Сега какво да е шапка ли, обувки ли?

# 619
Проблем е само ако е много над горна граница.
Знам го и аз от много лекари Wink В случая доста АГ та просто даже и не назначават тия изследвания или изобщо ги гледат от горе от горе «В граници си супер си » а ти може да си на долна граница и хич не си супер.отдавна съм в кюпа с витамините и съм бая на Ти с тях щом даже смятам да завършвам и специално образование за да не има. и диплома да си вея за съветите.
Но фактически фактически голяма част от хората са с дефицит. А бремените имат нужда защото бебето сърба брутално. Ето сега моя приятелка имаше желязо на долна граница и бебето и на няма и 2 месеца е с нисък хемоглобин доста.А е пила желязо без особенно да се вдълбава в изследвания.За бебета се изписва по 1-2 капки вит Д перманентно докато не се закрие фонтанелата и там лекарите винаги следят как се движи и ако трябва увеличават дозата.
Като цяло е редно да се изследва переодично при бременност аз лично пускам често защото е важно и има значение.При не бременност пускам 1-2 пъти в годината най важни витамини включително вит А примерно Е и разни ей такива.
Някои хора им е все тая и не се занимават.Аз като цяло смятам яе по добре мултивитамини тогава от колкото само един фолат в случая бременните имат нужда от доста неща.

Има си доста изследвания на тая тема какво и как допринасят но това е обширно много и трябва да се чете и вниква.Аз доста време посветих на това
От лекар знам, че витамин Д се пие по предписание и поради липса. Той се натрупва в организма и това също може да е проблем.
Ето примерно стойности които са оптимални а в нашите лаборатории 80 почти не съществува за вит Д . Аз в случая съм 56 което е оптимално ниво но според лабораторията завишето Simple Smile така че просто в БГ тая тема е много как биха казали «Не модерна болест » и тука се трактира това което е на мода.

Последна редакция: пн, 04 сеп 2023, 23:13 от Анонимен

# 620
Аз да ви се похваля вчера бях на втората ФМ в Надежда (там общо са 4) и бебока е супер. Голям е инат обаче, все е в поза с дупето нагоре и док-и не можеше да му види сърцето добре, та ме праща да се разхождам, да ям нещо сладко и да пия кафе, за да го събудим. След 2 часа висене, чак на третия път ни се завъртя да го видим хубаво, че явно хич не му се позираше и още от сега ще ни учи на търпение. Докторката ми накрая ми каза другия път да пия и да хапна преди ФМ, че с момченцата било по-трудно събуждането Grinning

# 621
Моят такива акробатики правеше, че едвам го измериха. 😂😂😂
Вярно бях хапнала и АГ вика - "Хапнало е момченцето, пълно му е коремчето". И няма спирка. Не си завиждам като проходи. 😁😁😁

Та може би наистина храната прави борбата. 🤰😁 иначе и аз ще правя 4. Макар и с пренатален тест, пак ще си направя и четирите.

# 622
Добро утро! Аз пък отново изоставам с новините Grinning преди две седмици докторката ми беше казала, че по-скоро е момче, но тъй като рано сутрин си скачаше като на трамплин, не беше много убедена. Вчера, доктора пак го видя, този път с много навита пъпна връв около крачетата и думите бяха "ми аз..  нищо мъжко не виждам категорично" Grinning посмяхме се, да видим на следващия преглед дали ще си покаже човечето какво е. Та така. Залозите в семейството продължават Grinning

# 623
пренаталния тест няма общо с феталните , там се гледат органите , костите и тем подобни неща Simple Smile

# 624
пренаталния тест няма общо с феталните , там се гледат органите , костите и тем подобни неща Simple Smile
Знам.
Казвам го по друг повод, но няма значение! 🤞😊

# 625
Бочи, не си съвсем права, да знаеш - приятел на ММ си направи експеримент и си изследваше Д-то специално за целта. Установи, че зимно катерене на Черни връх, за няколк очас в двете посоки, по тениска с къс ръкав и с дълги панталони, върши работа за снабдяването с Д Simple Smile Той например, онази зима, не взимаше добавка (катереше с кучето постоянно), но не съм питала за след това, че малко пътищата ни се разделиха. Така, де, исках да кажа, че не точно "всеки" трябва да го пие Joy
Иначе знам, че не се набавя  с храната, не съм имала това предвид Wink

LadyGl, много добра идея за Черния петък! Подсети ме, че в темата за количките казаха, че и тях намаляват.
KrissSsstina, страхотна кака имате, браво на нея! Помня като бял ден първият път, когато аз пратих пари на кака за разходи в студентските й години, от една стипендия в гимназията - няма такава гордост, не се забравя Simple Smile

Тони, може ли да пратиш линкче към темата за количките? Blush

# 626
Така ти прозвуча коментара просто.Simple Smile
Знам.
Казвам го по друг повод, но няма значение! 🤞😊

# 627
  • София
Тони, може ли да пратиш линкче към темата за количките? Blush
Разбира се! С голяяяма радост Simple Smile Ето я

# 628
  • София
За покупките. Взехме количка, столче и кош за новородено. Даже и това ми се вижда рано, но бяха с добра отстъпка. На черен петък, при добри оферти ще пазарувам. През това време ще нахвърлям основно какво ни трябва. Ако черния петък е побългарен, ще пазарувам Декември и Януари.

# 629
  • София
Бебемания 2023 от 20-22.10 в Интер Експо Център. Не знам дали е добро, просто търсех какви изложения има на бебешка тема и май друго не открих (освен отминалото в Бургас).

Общи условия

Активация на акаунт