Февруарчета 2024 - Тема 4

• 42 685
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
Аз също нищо не съм купувала, но имам основни неща като количка, легло, стол за хранене, вана ...от баткото. Също ще се възползвам от приятелки, които си предлагат дрехи и някои аксесоари, поне в малкия град при нас е практика да си заемаме🙂

# 631
на бебемани единственно може да вземете разни кодове предимно 5% и евентуално да купите някакви шишета и бебо мокри кърпи Simple Smile Обичайно нищо кой знае какво нее защото не се излагат всички а само някои марки и предимно не особенно модерни работи Simple Smile Но ние ходим за ваучери и мокри кърпи 🤣после я ползваме ваучерите я нк

# 632
Отчитам се и аз след ФМ. Расте си човекът.
 Не съм пазарувала още, но няма и кой знае колко да купувам. Имаме кошара, матрак, вана. На първо време ще ни трябва количка, столче за кола, стерилизатор и дрехи. Имам доста от малкия, но ще поръчам по-нататък от Джордж за първите месеци. Мисля всичко каквото мога да ползвам от големия. По-нататък активна гимнастика и стол за хранене. Имам уред за пюрета. Хубавото е че, както съм ви казвала имаме сайт за бебешки неща и това също ще ми спести пазаруване.
Една приятелка ми обеща гнездо, люлка ще търся втора употреба от олх, че големия изобщо не искаше да седи в такава и само дето купувахме нова..
Нещо, което съм си сложила като задължително в списъка е някакво устройство за бял шум.
Малко козметика от аптеката и сме готови Joy

# 633
И ние не сме купили много, а така ми се пазарува... Вълнението е голямо. Ходи ми се и до Икея. Толкова неща съм си набелязала оттам, благодарение на темата "Подготовка за малкия човек".

# 634
  • София
mystic, браво на човекът! Ако искаш, кажи сайта ви, що пък да не разгледаме Wink Какво е уред за пюрета?
Бочи, ей това ми беше опасението - че ще е загуба на време. За 5% няма да им плащам входна такса, че и време да губя Simple Smile

# 635
Пратих ти на лично, че да не реши някои, че си правя реклама сама.
Уред за готвене на пара може би е по-правилно да се каже. Имам този на Авент и ми беше незаменим помощник. След това мина през още две бебета и скоро си го взех, остава само да го почистя.

# 636
  • София
Аз съм човекът изложение...не ги пропускам, защото имам рекламно студио и са ми много полезни контактите....таааа....как ще пропусна бебе мания 😂 Там ще съм!
ToniShu благодаря за напомнянето ☺️
mystic193 искаме и ние да надникнем, защо да не си правиш реклама, няма нищо лошо ☺️

# 637
то няма входна такса на бебемания или поне до сега никога нее имало.
Иначе аз лично нищо няма да пазарувам 🤣Имаме всичкооооо. Ще купя само адаптери за двойна количка ( нашата става така ) и тук таме някой нов ромпер или ританки след като видя какво ми е останало от детето, а и нови шишета и залъгалки .И памперси за мен и детето 🤣Но от всичко останало ние имаме всичко

# 638
  • Белгия
Аз мисля, че тези машинки за пюрета са стриктно от човек до човек. С баткото много майки се кълняха в тях, аз се чудих, но най-накрая не взех. Не мисля и че бих го ползвала. Баткото от самото начало, от захранването, ядеше неща, които и ние сме яли и не съм чувствала нуждата да готвя отделно и специално за него. За мое щастие той не е злояд, така че нямам наблюдение дали в такава ситуация си заслужава.
Ние имаме голям уред за готвене на пара, който редовно използваме.

Така че който каквото и да ти казва, ти самата трябва да прецениш дали това ще ти върши работа или не.

# 639
Аз също се чудех много на тази машинка на Авент, но всъщност тя се ползва много малко време. Според мен е излишна вещ. Отделно от това, вече имам и мултикукър в него мисля да готвя за бебето живот и здраве като му дойде времето.
Единственото, което съм купила до сега е електрическо кресло, на което мисля да се гушкаме и надявам се да се кърмим. И за него се чудех много, но това определено беше от нещата които ми липсваха с първото дете.

# 640
абсолютно излишна машина! Ние я купихме ползвала съм я точно 5 пъти и тя нищо от тва не ядеше 🤣Някрая просто правих парчета на фурна и давах , ако трябва да ръгна някое пюре купувах готови. И накрая просто поръчвах кухня и тва е.Детето ми е захранено предимно ЗВБ с микс понякога пюре ама такива ситуации е имало. Макар и да е яла бут на плажа пилешки 🤣Пак понякога беше наложително передично да хапва. Тя ядеше парчета когато никой още не ядеше дори намачкано.Нее злояда . Само понякога нещо се прави на 6 без 20 ама аз не и угаждам квот яла яла тва е.Понякога има апетит за 6 ма понякога не яде нищо нейна си работа.Уреда си седи е така в шкафа даже трябва да го продам откровено казано защото с пюре няма да захранвам аз

# 641
Bochinka а съвсем в началото как ѝ даваше храната? Мен ме кефи идеята за ЗВБи се надявам да имам смелостта да го приложа, защото от сега ме е страх, че ще се задавя. За нероден Петко приказката май ми е любима 🤣 Като казах на майка ми за този вид захранване, тя ме погледна все едно съм луда, ама аз съм свикнала така да ме гледат.
Ако си чела книги/ статии или като цяло всеки източник на информация, който би препоръчала ще ми е от голяма полза, щом е вече успешно изпитан!

# 642
Малко извън темата, вие започнахте ли да ползвате козметика против стрии? И от коя сте доволни? Защото мисля, че е време да започна да мажа кълките и коремчето с нещо Simple Smile

# 643
Ася демирева имат платена лекция с педиатр Бояна Петкова за ЗВБ , отделно в ютуб е пълно с BLW клипове кво и що . Има приложение Solid Star в което може да си платиш и да следиш кога кое и на какви парчета се дава и в ква форма. И нее зле просто да отидеш на курс за първа помощ за бебета и деца. Фактически риска от задавяне е равен и при пюре и при парче.Давайки пюре обаче ти не учиш детето да дъвче и после доста деца имат проблем с някои парчета храна до 2-3 годишна възраст. Примерно виждайки реалната форма на храната и реалния вкус сьгласи се пюре от морков има различен вкус от моркоф на фурна примерно Simple Smile и те така доста деца не искат да ядат доста неща. Прави ми впеяатление че ЗВБ децата ядат повече плодове и зеленчук от пюретата.Защото пюре от думат и краставица звучи потрес и никой не дава и вече като дадаеш то не е актуално.Примерно говоря разбирасе . Аз как то казвам давах и пюрета но гледах винаги да има и от парчета и ако захранвам с морков пюре по ред причини на др ден да дам парче морков веднага Simple Smile

за стрии ползвам био ойл

# 644
Аз започнах с крем Дева, сега силно ми препоръчаха олио на Веледа и след като свърши крема ще пробвам олиото

Общи условия

Активация на акаунт