Февруарчета 2024 - Тема 4

• 42 722
  • 754
  •   1
Отговори
# 600
да ти кажа аз имам неща от предна бременност на Нм които пак ще ползвам та две бременности си струват а и после мога да ги подаря още даже да се носят от някоя майка Simple Smile заслужават си

# 601
Някой бори ли се със силната умора и кааааак?😄 Нямам сили за нищо, а водех много активен начин на живот. Сега батерията ми свършва още към 13ч, не спортувам и дори почти не се разхождам. Дали не е липса на витамини? АГ ми изписа само фолиева киселина и нищо повече. Не издържам вече и искам да съм малко по-активна...

# 602
по време на бременност силите са по малко нормално е но ако е чак така в 1 часа вероятно имаш липсв най вече на вит Д . Пусни си витамините като цяло е странно че не ти е назначил да пиеш вит Д той винаги е в дефицит за жалост при нашите ширини. а и щетовидните са причина за умора също

Последна редакция: пн, 04 сеп 2023, 20:46 от Анонимен

# 603
  • София
И аз не пия Д, но пък и нямам такава липса на енергия - може би заради липсата на нещо тревожно не са ми назначили Д-то. Обаче аз си имма престой навън на слънце всеки ден, пък и се тъпча яко с плодове и зеленчуци (е, не всичко, де). Мналоот лято в началото си бях пуснала изследване за Б-групата, с профилактичните прегледи на работа - излезе, че нямам недостиг. Понеже от тогава само съм подобрявала храненето и подвижността, се надявам, че и Б-тата са ми добре. Пък ще видим, де, дано не греша.

Днес най-идиотски излязох в дъжда с платнени маратонки и си намокрих краката и се върнах безславно след километър и нещо Simple Smile ММ ме посрещна с леген с топла вода със сол, за да ги накисна - то било много релаксиращо, мисля да практикувам и без нужда Simple Smile

Последна редакция: пн, 04 сеп 2023, 21:17 от ToniShu

# 604
Мами започнахте ли да пазарувате и ако да какво?! Ние сме взели количката и ми се иска лека полека да си вземем някои неща, че да не се насъбира наведнъж. Сега съм в чужденка за шишета, тъй като с дъщеря ми ползвах Томи типи и Нук, но не мисля че помогнаха при коликите или бяха нещо уникално. Имате ли насоки и ако да за кои бебешки атрибути🥰

# 605
  • София
Нищо не взимам от сега. Не пречи човек да заделя парите, пък после може и накуп Simple Smile Загледах нещата на Аngel baby, определено ще имаме доста неща от там. Като се поприберат хората от почивки, ще видим и кой какво има останало за назаем/продажба от неговите деца.

А, да, да докладвам, че в мартенската тема има мами с Ковид - да внимавате. Май минавал бързо, но пък цял ден караш с висока температура, кому е нужно.

# 606
И аз не мисля нищо да взимам още. Заглеждам се, харесват ми, сърбят ме ръцете, но съм си казала поне до 6ти месец да изкарам. Виж, ноември мисля да се развихря на черния петък,  стига да има подходящи промоции. Ще си направя един списък, ще разпитам за мнения кое/откъде/има ли смисъл и т.н  Каквото мога бих взела и втора ръка. Все пак бебешките работи трудно се амортизират.

# 607
  • София
Аз мисля да пазаруваме в последния момент, но и по-мащабните покупки ще са само на кошара и кош за кола. Всичко друго го имам от сестра ми и братовчедка ми. За дрешки има време, ще са последни. Иначе за да направя кефа на каката, която иска да купи тя нещо, я заведох във Вис Виталис и взехме шапчица (че нали първо шапка се купувало) и биберон. Каката е горда, че първите покупки са нейни ( с нейните спестявания, да подчертая)...много е сладка ❤️

# 608
Тони вит Д не се наваксва хубаво от слънце макар и да е слънчев витамин. Това че не са назначили вит Д си е тъпо защото той влия за костите много и за самите нас и за бебето.
Иначе това че нямаш недостиг на вит Б не значи че имаш оптимални нива. От плодове и зеленчуци вит Д няма ба си наваксаш. Много хора гледат реверенции а реално група В повечето са или на горна или Над горна граница зашото нашите лаборатории са малко занижени. А вит Д трябва да пият всички бременни не бременни няма значение колко време прекарваш на слънце Simple Smile ба не говоря се е задьлжително да си мажеш лицето с фактор всяка година за да нямаме рак на кожата и разни пигментни петна които след 30 се появяват много често Simple Smile
Но липсата на енергия може и да е от щетовидна жлеза а не само от витамини

Бтв в мол серди НМ за бременни не струва

# 609
Това за шапката не го знаех, пък отскоро станах фен на всякакви такива суеверия, пък таткото два пъти 🤣 почвам да диря шапка, преди някой да е купил нещо за детето преди мен 😅 пък който е накупувал неща без да я знае тая работа, сега да хвърля бърже сол през рамо или да извърши друго действие против злощастие което му е известно 😂

# 610
  • София
Бочи, не си съвсем права, да знаеш - приятел на ММ си направи експеримент и си изследваше Д-то специално за целта. Установи, че зимно катерене на Черни връх, за няколк очас в двете посоки, по тениска с къс ръкав и с дълги панталони, върши работа за снабдяването с Д Simple Smile Той например, онази зима, не взимаше добавка (катереше с кучето постоянно), но не съм питала за след това, че малко пътищата ни се разделиха. Така, де, исках да кажа, че не точно "всеки" трябва да го пие Joy
Иначе знам, че не се набавя  с храната, не съм имала това предвид Wink

LadyGl, много добра идея за Черния петък! Подсети ме, че в темата за количките казаха, че и тях намаляват.
KrissSsstina, страхотна кака имате, браво на нея! Помня като бял ден първият път, когато аз пратих пари на кака за разходи в студентските й години, от една стипендия в гимназията - няма такава гордост, не се забравя Simple Smile

# 611
точно това ти казвам че за да снабдяваш вит Д трябва да седиш на слънце часове без слънцезащита и също така жените винаги са повече в дефицит заради ежемесечното кьрвене с което изхвърляме доста неща от тялото така че ММ ти е друга спатия Simple Smile ник сме жени тотално различна порода човек 😀

# 612
  • София
Аз не споря, споко, само исках да уточня за "всички" Simple Smile

# 613
  • София
Това за шапката не го знаех, пък отскоро станах фен на всякакви такива суеверия, пък таткото два пъти 🤣 почвам да диря шапка, преди някой да е купил нещо за детето преди мен 😅 пък който е накупувал неща без да я знае тая работа, сега да хвърля бърже сол през рамо или да извърши друго действие против злощастие което му е известно 😂
Шапка се купувало за да се роди лесно. Баба му на моя мъж ме осведомява постоянно за такива неща 😂

# 614
Аз се амбицирах да чета още суеверия 😅 ако сме спели с брадва под възглавницата, нямало да боли раждането. За вас не знам, ама аз съм много на кантар да го пробвам 🤣

Общи условия

Активация на акаунт