Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 15

• 58 076
  • 728
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Оцет.
Съжалявам за изпитанието, през което минавате.

# 271
Когато нашия се запали първият път, се обадих на познат от пожарната, баш пожарникар на терен, не в администрацията. Същото ми каза, ако дойдем, ще стане мазало. Каза че не е опасно.
След това се е палил още два пъти, като смърдеше ужасно на ла*на, тоест сажди...но не сме викали пожарната.

Отмирисваше се след няколко дни. Зимата беше естествено и при нас.
Денем оставях да сеъпроветрява..няма друг начин просто.

Съчувствам и аз.
Първият път бях сама с бебе, нарамих чанта и беж при баща ми за 2 дена. Супер гадно.

Накрая бабата умря и внуците разкараха печката. Рахат.

# 272
  • софия
Най-ефективно средство, което открих, за премахване на неприятна миризма са индийските пръчици. Преди години в работата ни преместиха в уж новоремонтирана стая, в която ужасно тежко миришеше на лекарства. Проветрение не помогна. Оставяли сме през нощта отворен прозореца на ножица. Само пръчките изсмукаха миризмата.
Оттогава винаги имам вкъщи и в работата. Студените месеци няма нищо по-ефикасно, колкото и каквито свещи да паля.
Етаж, пак в работата, се беше палил. Беше зима, по етажите и стаите - Кербала. Ужас беше. Тогава чистене и проветрение помогна, но през деня стоеше нон стоп отворено и след това правиха и ремонт.

Съчувствам за ситуацията.

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 20:23 от zvаnchе

# 273
  • Mediterraneo
Аз пък получавам позиви за повръщане от тези пръчици. И те по- скоро замаскират гадната миризма и става още по- гадно. Има хубави освежители/ ароматизатори за тъкани, които неутрализират неприятни миризми. Има такива и за цигарен дим, буквално изсмукват миризмата на цигари, би могло да помогне в случая.

# 274
  • София
Каквото може первш килимо, пердета дамаски... Миеш стени, подове... Май има между другото някакви спец препарати, пусни търсака ако тук никой не знае... По спомени оцета поглъща миризми, можеш да пробваш да завриш и оставиш известно време една тенджера с вода и оцет🤷‍♀️и проветряване... Но без ремонт може дълго да мирише

# 275
  • софия
Пръчиците наистина имат тежка миризма, каквито и да избереш, но после лесно и бързо се проветрява.
Различни спрейове съм пробвала. Не премахват нищо, смесват се с миризмата. На мен от тях ми става по-гадно.

# 276
  • София
https://yyi.dobrblog.com/articles/kak-da-premahnete-mirizmata-sled-pozhar.html
Намирам тази статия например, авто превод и гадно се чете, но има някои елементарни неща, които не пречат да се пробват.

# 277
Две вечери ни се наложи да пренощуваме в апартамент в подобна ситуация посред зима. Бях обявена за луда , но при минус 10 спахме на отворен прозорец и двете нощи.
Направо ми прилошаваше при спиране на достъпа на чист въздух. Само дългото проветряване впоследствие помогна , добре че повече не се наложи да се подлагаме на това.
Съчувствам , тези миризми са упорити и пропити във всичко, няма лесно спасение освен ремонт , миене и пране на всяко нещо.

# 278
С какво мога да почистя дамаска на кухненски столове от бяла изкуствена кожа? Не са само захабени от времето, но и зацапани (особено два, на които имаше възглавнички от тъмен цвят).
Пробвах веднъж магическа гъба - голяма грешка.

# 279
Опитай с мицеларна вода на тампон.

# 280
  • София
Има си препарати за изкуствена кожа, богат избор. Има и веро и гъбичка(мека), после с чиста вода и забърсваш. По принцип е хубаво после да минеш с нещо подхранващо, да не пресуши, нищо, че е искуствена кожата.

Например, не съм пробвала, но нещо такова ти трябва https://tonex1.com/%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B5%D1%81%D0%BE%D0%B0%D1 … 0%BD-rinpel-200ml

Или това, до колкото разбирам е и за изкуствена идруги, по принцип е хубава фирма, даже май точно това поюзваме за колата https://tonex1.com/%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B5%D1%81%D0%BE%D0%B0%D1 … D0%B6%D0%B0-500ml

100%има и същият тип продукти с диван на етикета 😁тъй де, виждала съм...

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 15:32 от Angel_Dust

# 281
Момичета, някоя от вас да има случайно идея с какво мога да почистя боя (оцветено от плик за пазаруване) върху лирата в банята?

# 282
Спирт или олио - с това чистя кухненския плот, ако не стане с едното - с другото Simple Smile

# 283
Защо не опиташ механично, с магическа гъба? Предполагам, че лирата е боядисана с блажна боя.

# 284
Аз бих пробвала с Доместос или белина.

Общи условия

Активация на акаунт