Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 15

• 59 129
  • 728
  •   1
Отговори
# 645
Препаратът, който препоръчах — на Астониш, не оставя петна от третиране с него.
Той е точно като пяна. Напръсквам, с навлажнена кърпа разтърквам, след което неколкократно минавам с влажна кърпа.
Предполагам, че ако остане петно върху зоната на третиране с препарат, то е от недоброто премахване на самия препарат.

# 646
С какво миете пода? Имам и ламинат и теракот. Ще е добре да е с един препарат, тъй като ме мързи да пълня две кофи. Искам обаче и да дезинфекцира, защото съм с куче. Има ли такова чудо въобще?

# 647
Към препарата за под, аз ползвам Медикс за ламинат, но може и универсален, добавям Доместос. И ние сме с кучета.

# 648
Не смесвайте белина с други препарати, могат да се отделят отровни изпарения. Особено при наличие на домашни любимци, които дишат съвсем ниско над пода.
Добавям информация, съжалявам че е на английски, не намерих друго.

# 649
Петна след почистване остават от неизплакнат препарат. И при мен се е случвало, докато свикна с перящата прахосмукачка. Предимно използвам препаратите предназначени за нея, но съм пробвала локално да натъркам с препарат от ДМ за петна, такова от червено вино, беше прясно петно. След което с прахосмукачката само изплакнах и дръпнах водата. Нямаше и следа.

# 650
Ламината и почти всичко в къщи чистя с препарати на Фрош.
Ламината го чистя само с този на Фрош.
https://www.dm-drogeriemarkt.bg//frosch-universalen-pochistvasht … teilen.laufend%29
В къщи белина не се използва под никаква форма ,също имам куче.
Не смесвайте никога два различни препарата. Ама никога! Ако знаете какво причинявате на организмите си ,никога няма да го правите.
"Любимо" ми е като чуя ,че някоя мие баня ,гърне и т.н. с белина + кислол + не знам какво си. Така тровите огранизма си. Ама нямате си на идея колко отрова поглъщате с всичко това.
Кучетата живеят с нас и са обезпаразитени ,ваксинирани и всичко останало. Защо си причинявате всичко това ,заради една "чистота"?
Живеете в операционни зали ли? Държите на стерилност?
И всичко това го пиша за да ви кажа да се замислите за вашето здраве.
Повярвайте ми много народ е лежал в Реанимация точно заради смесването на препарати.
Моля ви замислете се и не си го причинявайте! Наистина се замислете.

# 651
Малко офтопик, но за мен домашен любимец и стерилност/маниакалност за тема чистота са взаимоизключващи се. Не че хората с домашни любимци (аз имам котка) поддържаме лоша хигиена, ама чак маниакални резултати няма как. И може би по-добре.

# 652
  • Glasgow
Аз мисля дори, че този бум на алергии може да е заради многото химикали в ежедневието.

# 653
Аз мисля дори, че този бум на алергии може да е заради многото химикали в ежедневието.
Да, отдавна чета твърдения в тази посока.

# 654
Аз и по Ковид времето не ползвах белина за дезинфекция вкъщи.
Пръскала съм стена с мухъл с Церезит, изчезва черното, но с дни мирише. На част от външната стена на кухненския бокс  се появява заради конденз и няма спасение.
Всяка зима избива и вече го чистя с магическа гъба. Успешно, поне видимо, спорите сигурна чакат зимата да се развихрят.

# 655
Mavina1380, би ли споделила нещо качествено за тоалетната, от доместос съм най-доволна, но през последната година се старая да намаля химията и го ползвам рядко.
За дървен под ползвам на Dr. Bronner's  кастилския сапун вече, разреден. Става и за врати и дограми и т.н.

# 656
  • София
Пода мия с медикс, доместос, перилис, каквото е на промоция, като гледам да не прекалявам много с миенето.
Имам паркет, ламинат, плочки.

# 657
Пода мия само със ZoFlora концентрат вече 2г. и мисля, че доста добре дезинфекцира.
За тоалетната - Domestos и също не го сменям.
За печката - в момента Cif пяна, като съм взела и още една пяна на Cif, която е за баня.Тези два продукта ползвам за пръв път и ако не ми харесат няма да повторя.
Обмислям да си взема парочистачка и да намаля препаратите до минимум.

# 658
Mavina1380, би ли споделила нещо качествено за тоалетната, от доместос съм най-доволна, но през последната година се старая да намаля химията и го ползвам рядко.
За дървен под ползвам на Dr. Bronner's  кастилския сапун вече, разреден. Става и за врати и дограми и т.н.
Честно казано до скоро използвах Медикс за гърнето ,но вече не купувам.
Има един препарат с оцет на Фрош и с него чистя гърнето и цялата баня. Купувам този с мирис на малина.
Иначе почиствам и с универсалният.
https://shop.lillydrogerie.bg/frosch-malinov-ocet-pochistvasch-preparat-1l-536703
Слагам си го в пръскало и така по-удобно си чистя всичко.
Този също е много хубав и без него не оставам ,може да се използва и за пране на ръка.
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/frosch-universalen-pochistvasht- … 009175196712.html
Този го използвам в кухнята и идеално се справя с натрупани мазнини.
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/frosch-preparat-za-kuhnya-sas-so … 009175953674.html
Тази паста мирише на ягоди и също върши чудесна работа за всякакви замърсявания. Перфектно измива и полира мивки ,кранчета ,всичко.
https://ttmarket.bg/product/stardrops-the-pink-stuff-the-miracle … gliysko-kachestvo

# 659
  • Mediterraneo
Аз пък не си сменям белината за други препарати. Обичам миризмата й( разбира се, не дишам от бутилката директно), мирише ми на чисто. Особено Доместоса за банята наистина не го заменям. Имам други препарати, постоянно купувам, сменям и пр. Но винаги имам шише белина( даже парфюмирана я водят, с аромат на лимон или "свежест") и Доместос. Рядко мия пода с белина заради кучето, но веднъж на месец със сигурност. Все пак се разрежда за чистене на пода.
Виж, амоняк не понасям, става ми лошо и ми се повръща от миризмата му. а тук е много разпространен за почистване.

Общи условия

Активация на акаунт