Най-после да си купя свестни препарати за почистване - 15

• 59 124
  • 728
  •   1
Отговори
# 660
Mavina1380, много благодаря за препоръките! Ще ги изпробвам.
Сега се сетих, че пробвах и универсалния препарат на Фито тези дни. Хареса ми, минах кухнеските плотове- добре се справи, не оставя следи, но нямах и кой знае какви замърсявания.

# 661
Пробвали ли сте препаратите HG? Сериозни ми изглеждат и се замислям да пробвам някой.

# 662
Пробвали сме, но зависи за кои типове питаш. Някои са хубави, а други-нищо особено (поне според мен и тези, които съм пробвала).
Тези, за почистване на перални са хубави, тези, за петна от дезодоранти също. Има един за камък, който също е хубав.
Напоследък не съм впечатлена от тези за почистване на бани и дограма, например. нещо са си сменили асортимента последните година-две.

# 663
Че колко Доместос мислите, че слагам в разтвора в кофата? На 7-8 л вода, я има, я не, 10 мл. Впръскване само, не миене с концентрат. Веднъж седмично. Основната част е Медикс за ламинат, с много малко Доместос.
Преди КОВИД не добавях Доместос, но от пандемията свикнах така. И парцала ми свети, никакви замърсявания няма.
Иначе подкрепям с две ръце да не се смесват концентрирани препарати за миене с хлор, с такива с киселина. Става страшно! Такава бурна реакция с отделяне на задушливи газове се получава, че може да не успеете да избягате от банята. Имам си обеца на ухото с такова смесване. Scream

# 664
Може и да звучи брутално, но аз чистя всички подове вкъщи с дезинфектант за повърхности без отмиване , който съдържа 70% спирт, веднъж-два пъти седмично. Пробвал съм биоспирит на фрош, портокала,  разни други, но не съм доволна от тях.

# 665
Има повърхности, които при допир със спирт побеляват и след това не могат да бъдат поправени.

# 666
Мисля, че спиртът е денатуриран и не нанася щети. Поне при мен не е.

# 667
  • на последния етаж
Този препарат дали се намира по магазините у нас? Имаше го в Лили, но вече не е наличен.

# 668
Мисля, че спиртът е денатуриран и не нанася щети. Поне при мен не е.

Денатурирането представлява добавяне в спирта на определени вещества в определени количества, които го правят неприятен за пиене. По същество обаче не променят свойствата на спирта. Може би имаш късмет, че не си избелила някой плот или повърхност вкъщи.

# 669
Със спиртния препарат на Фрош си бастисах масичката в хола. Смъкна лака от дървото на петна.

# 670
Със спиртния препарат на Фрош си бастисах масичката в хола. Смъкна лака от дървото на петна.
Спирт и лак трябва да се държат далече едно от друго.

Четох в предходни коментари за някакво животно, наречено “био спирт”. Защо си давате парите за глупости? Ако искате дезинфекция, ползвайте 70С-ов спирт за подходящи повърхност.

С това “био” в името на различни продукти доста пари се смъкват от потребителите. Спиртът си е етилов алкохол, който сам по себе си е био.

# 671
Тъкмо влизам за препоръка за повърхност с лак отгоре. За кухненски шкафове става въпрос, досега не съм чистила такова нещо и ми се иска да е с хубав препарат. Благодаря ви предварително!

# 672
Тъкмо влизам за препоръка за повърхност с лак отгоре. За кухненски шкафове става въпрос, досега не съм чистила такова нещо и ми се иска да е с хубав препарат. Благодаря ви предварително!
Аз ползвам спрей Циф. За кухни

# 673
LieToMe , аз ползвам спрей за стъкла и добре полирам с памучен парцал. Не ми остават следи

# 674
Лакирани и полирани повърхности се съсипват със спирт.

Общи условия

Активация на акаунт