Съвети от дерматологa д-р Иван Пеев: Проблемна кожа, подходящи процедури и грижи

• 117 344
  • 1 322
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте, докторе !
Това са ноктите на дете на 12г . Сега я забелязах. Тя винаги е имала бели точки ,но сега виждам, че са по всички нокти и по много.
Трябва ли да се посети лекар за това?

Здравейте,

При всички случаи е добре да посетите дерматолог.

Поздрави!

# 721
Здравейте, на 33 г. съм с мазна кожа в Т зоната. На бузите от 15 годишна имам петна и подкожни /кистички/ пъпки, които като ги изцискаш много трудно излизат, някои сякаш са капсуловани. На какви процедури да се подложа, за да изглежда добре и да се изчисти кожата ми. Нещо като карбонов пилинг, химичен пилинг ?

Здравейте,

Всички тези, които изброихте, са подходящи. Имайте предвид, че е много важно и каква грижа полагате вкъщи. Най-добре е дерматолог да направи оценка на кожата Ви и да Ви предложи подходящите процедури и домашна грижа.
Ако имате възможност, заповядайте на консултация.

Поздрави!

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 10:33 от Рaдост

# 722
Здравейте ,Др-Пеев
От скоро забелязвам,че имам разширени вени, какво бихте ми препоръчали ?

Здравейте,

Ако става въпрос за разширени вени, направете консултация със съдов хирург. Ако става въпрос за капиляри, пак съветвам първо да минете през съдов хирург, ако няма проблеми с дълбоките вени, капилярите могат да се третират с лазер.

Поздрави!

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 10:33 от Рaдост

# 723
Здравейте докторе ,
Искам да ви попитам ,какъв мъжки крем или нещо друго като медикамент/средство можете да препоръчате за моят мъж.Постоянно кожата му стои  мазна  ,пълна с пори ,черни точки и какво ли още не . .Кремовете за мъже ,са малко .Ползва веднъж Нивеа някакъв ,но без ефект .Но с какво може да си маже лицето или почиства ,за  да бъде по чисто ,и хидратирано?

Здравейте,

Ако кожата има много черни точки, препоръчвам да прави периодично медицинско почистване. Вкъщи може да измива лицето си с гел за мазна кожа и като за начало да започне да използва ретинолов серум нощем. Сутрин може да използва лек хиалуронов серум Обикновено мъжете не обичат да мажат много неща Simple Smile

Поздрави!

# 724
Здравейте,
какво лечение за заличаване на белези от акне на тийнейджър препоръчвате? Белезите са скорошни, червени на цвят.

Здравейте,

Препоръчвам овладяване на акнето първо. Успокои ли се то, след няколко месеца и червенините ще се заличат. Няма много успешни процедури, с които може да повлияете червения цвят. Ако има опасност от хлътнали белези, препоръчвам да започне процедури с микронийдлинг.

Поздрави!

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 10:34 от Рaдост

# 725
Здравейте, имам това в зоната на мишницата. Може би мина година, но беше по- малко. Сега е нарастнало. Не боли, не сърби, по никакъв начин не ми пречи.

Здравейте,

Съветвам Ви да направите консултация с дерматолог. По снимка няма как да се прецени.
Ако желаете такава, може да се свържете с клиниката.

Поздрави!

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 10:35 от Рaдост

# 726
Здравейте, състоянието на кожата ми е ужасно. Това е от около 4 години може би. Като преди имах хубава кожа без да полагам кой знае какви усилия...
Но нещата вече са доста зле и повече не мога да се гледам в този вид.
Бих искала да ви попитам към какви продукти да се насоча, понеже в момента не използвам нищо освен крем и почистваща пяна. Също от около 2 години може би ми се появиха някакви кафеви петна, но са навдигнати, не изчезват, а дори се размножават. Ексфолирване на кожата не ги премахва. Ясно е че може би съм за дерматолог, но исках да ви попитам как им е името точно на тези петна или не знам как ги нарека понеже са навдигнати много леко над кожата.И как се премахват?
Също да допълня, че съм с много чувствителна, реактивна и склонна към алергии кожа... Което още повече ме затруднява при избора на продукти.
Получавам сърбящи единични пъпчици, парене или зачервявания понякога дори и само от водата...
Прикачвам и снимки..
На 36г съм.
Благодаря!

Здравейте,

Петната, които имате, е много вероятно да са вирусни брадавици. А прилагането на ексфолианти ги разпространява много бързо. Определено сте за дерматолог. В практиката си ги чистя с лазер. Няма продукти, които да могат да ги изчистят.

Поздрави!

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 10:35 от Рaдост

# 727
Здравейте, д-р Пеев!

От няколко месеца ми се появиха 2 червени петна по лицето, които се налюспяват, и после падат люспите. От доста години страдам от псориазис, възможно ли е да се е възпалил и бихте ли могли да ми препоръчате нещо.

Да напомня за моето запитване, при нужда мога да кача изображение.

Да. Със сигурност изображение би помогнало, но диагнозата псориазис се поставя при преглед.

Поздрави!

Здравейте, прикачвам изображение.

# 728
Здравейте, д-р Пеев!
Какво бихте препоръчали за такъв тип кожа: с широки пори, зачервявания, капиляри, омазняване в Т зоната, чувствителност/реактивност и петна. 35+ съм и вече мисля за анти-ейдж. Ще съм благодарна, ако ме насочите към процедури и продукти, с които мога да я поддържам в добро състояние, както и какво мога са направя за хлътването под очите:
Скрит текст:
,

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 17:14 от Adaline

# 729
Здравейте, д-р Пеев! Аз съм на 32 г., жена. От може би 7 г. имам розацея, която първоначално всички специалисти объркваха с акне, но вече са категорични какво е. Спазвала съм терапии с антибиотици и кремове. От скоро се мажа вечер върху проблемните зони със азелаинова киселина 10%, метроза и след около 10 минути намазвам цялото лице с Авен Цикалфат или друг цинков крем, какъвто намеря. Сутрин се мия само с вода, а вечер с нежно измивно. От няколко години забелязвам драстично влошаване в периода септември-април, каквато и поддръжка да прилагам. Борбата ми е ежедневна, бих искала да избегна антибиотичната терапия поне веднъж. Какво бихте ми препоръчали (рутина за студените месеци), за да се радвам на дълги ремисии? Изпитвам страх от лазери и процедури с опъване, дърпане и прочие. Ако е важно да спомена- не ползвам грим.

# 730
Здравейте докторе!
Все още нямам ясна представа какво е това.. Немога да намеря добър дерматолог в моята област тук. Меланом ли е това?
От януари стой, и не изчезва

# 731
Здравейте, д-р Пеев!

От няколко месеца ми се появиха 2 червени петна по лицето, които се налюспяват, и после падат люспите. От доста години страдам от псориазис, възможно ли е да се е възпалил и бихте ли могли да ми препоръчате нещо.

Да напомня за моето запитване, при нужда мога да кача изображение.

Да. Със сигурност изображение би помогнало, но диагнозата псориазис се поставя при преглед.

Поздрави!

Здравейте, прикачвам изображение.

Здравейте,

От снимката не прилича на псориазис, но все пак направете консултация, за да си решите проблема.

Поздрави!

# 732
Здравейте, д-р Пеев!
Какво бихте препоръчали за такъв тип кожа: с широки пори, зачервявания, капиляри, омазняване в Т зоната, чувствителност/реактивност и петна. 35+ съм и вече мисля за анти-ейдж. Ще съм благодарна, ако ме насочите към процедури и продукти, с които мога да я поддържам в добро състояние, както и какво мога са направя за хлътването под очите:
Скрит текст:
,

Здравейте,

На въпросите ви мога най-точно мога да отговоря на индивидуална естетична консултация, но ще ви дам някои насоки.
За широки пори - микронийдлинг, мезотерапия, пилинг, продукти с ретинол
Омазняване в Т зоната- домашна грижа за мазна и комбинирана кожа, ретинол, медицински почиствания.
Хлътване по очите - трябва да се прецени на живо, но може би сте подходяща за филър, след като се прецени дали не е необходимо първо да се направи в друга зона.
Това е една обща информация, тъй като не знам желанията ви и очакванията ви. За това е необходимо да се направи консултация и да се изгради персонален подход.

Поздрави!

# 733
Здравейте, д-р Пеев! Аз съм на 32 г., жена. От може би 7 г. имам розацея, която първоначално всички специалисти объркваха с акне, но вече са категорични какво е. Спазвала съм терапии с антибиотици и кремове. От скоро се мажа вечер върху проблемните зони със азелаинова киселина 10%, метроза и след около 10 минути намазвам цялото лице с Авен Цикалфат или друг цинков крем, какъвто намеря. Сутрин се мия само с вода, а вечер с нежно измивно. От няколко години забелязвам драстично влошаване в периода септември-април, каквато и поддръжка да прилагам. Борбата ми е ежедневна, бих искала да избегна антибиотичната терапия поне веднъж. Какво бихте ми препоръчали (рутина за студените месеци), за да се радвам на дълги ремисии? Изпитвам страх от лазери и процедури с опъване, дърпане и прочие. Ако е важно да спомена- не ползвам грим.

Здравейте,

Розацеята има различни форми и състояния, трудно ще съм ви полезен без снимка. Може да пробвате да смените метроза гел-а със Солантра гел (изписва се от дерматолог). Цинковия крем не трябва да е много силен, за да не пресуши кожата. Правени ли са изследвания за H. Pylori ?

Поздрави!

# 734
Здравейте !
Препоръчате ми нощем крем за суха кожа против бръчки ?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт