Съвети от дерматологa д-р Иван Пеев: Проблемна кожа, подходящи процедури и грижи

• 117 216
  • 1 322
  •   1
Отговори
# 840
Здравейте!

От 5 дни съм с копривна треска - уртикария. Пия сутрин хапче Десибел и час преди вечеря Фортекал. Предписано ми е от един лекар, за съжаление с моят личен не мога да се свържа.
Обривът обаче си продължава. Не съм сигурна дали това лечение е добро.
Иначе нищо ново не съм въвеждала в ежедневието като храна, козметика (и без това не ползвам много), единствено съм стояла на студено за около час понеже пътувам. Не съм била подложена на стрес.
Искам да знам дали това лечение е надеждно.

Здравейте,

Всяко лечение с антихистамини за уртикарията е оправдано, но това не означава че работи при Вас. Трябва да знаете, че има и други медикаменти, така че Ви съветвам да се консултирате с алерголог, който да следи състоянието Ви.

Поздрави!

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 12:51 от Рaдост

# 841
Здравейте,

Тази сутрин, докато оправях косата на дъщеря ми, която е на почти 8 години, забелязах едно петно. Ще приложа снимка. Може ли да ми кажете на какво се дължи? Дали е опасно? В понеделник имам час  за личният лекар и до тогава просто няма да мога да спя от притеснение.

Здравейте,

Това петно прилича на кръвоизлив от претъркване, удар или силно разчесване.

Поздрави!

# 842
Здравейте , имам много петна , черни точки и акне пробвала съм какво ли не . Нищо не помага имам и хормонален дисбаланс и поликистоза . Какво ще ми препоръчате , нищо не помага .

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 13:12 от Nia84

# 843
Здравейте! Преди няколко дена видяхме това на ушлето на детето ни (1г8м). Първо беше по-малко, но сякаш се разрастна.
В понделеник ще го закараме при педиатърката.
 За пръв път му излиза такова нещо.
Какво е вашето мнение?

Скрит текст:

Здравейте,

Как е сега? Разпространи ли си ? Прилича на бактериална инфекция (импетиго). Трябва да се лекува с антибиотик.

Поздрави!

Привет!
Мъжът ми се сети, че докато е имал стресница го е целунал по ушлето и
педиатърката му каза, че не е нещо притеснително и може да е от това, но то беше почнало да хваща коричка и сякаш да зараства.
Но сега Вашият отговор ме притесни!
Сега влязох да прочета за това импетиго, понеже не съм запозната, но той е нямаш големи мехури или други оплаквания, даже и в началото не го е сърбяло, въобще не си го е барало ушлето. Да порърсим ли друг лекар според Вас? Възможно ли е да е наистина от стресницата на мъжа ми? Няма другаде по тялото нищо.

# 844
Много благодаря за бързият отговор.
Успях да се върна и се видях с моят личен лекар, който ми изписа ми Ксизал 1 таблетка сутрин 1 час преди ядене, даде ми витамин Це, за да подобрим имунната система и ми би инжекция Урбазон. Надявам се това да има ефект. Гледам да не се излагам на студено и да внимавам какво ям.

Здравейте!

От 5 дни съм с копривна треска - уртикария. Пия сутрин хапче Десибел и час преди вечеря Фортекал. Предписано ми е от един лекар, за съжаление с моят личен не мога да се свържа.
Обривът обаче си продължава. Не съм сигурна дали това лечение е добро.
Иначе нищо ново не съм въвеждала в ежедневието като храна, козметика (и без това не ползвам много), единствено съм стояла на студено за около час понеже пътувам. Не съм била подложена на стрес.
Искам да знам дали това лечение е надеждно.

Здравейте,

Всяко лечение с антихистамини за уртикарията е оправдано, но това не означава че работи при вас. Трябва да знаете, че има и други медикаменти, така че ви съветвам да се консултирате с алерголог, който да следи състоянието Ви.

Поздрави!

# 845
Здравейте! На детето ми (1.6) му излязоха няколко пъпчици по лицето, които той разчеса и в момента изглеждат много зле. Личният лекар предписа фусидин, с който мажем от 2 дни но не виждам никакъв ефект. Само в тази зона има пъпки, от другата страна на лицето няма нищо.

# 846
Здравейте,
От два дни ми излизат пъпки със сърбеж,само в областта на горната част, те са малки ситни и на места.
Бременна в 8г.с
Може ли мнение?

# 847
Здравейте Д-р Пеев! От около три седмици забелязах едно петънце на главичката на дъщеря ми , помислих си че е раничка но уви вече трета седмица не минава

# 848
  • гр.Пловдив
Здравейте,д-р Пеев Simple Smile

От лятото и прекомерното потене ми изби това червено петно,третирано е с Ламизил,Тридерм и Фуцидин крем за по 10дни,по съвет на лекар роднина,но пак избива ,не сърби или боли,но червенината ме смущава ,а също и че не минава толкова време...Frowning1
Прилагам и снимки да погледнете , благодаря от ❤️

# 849
Здравейте! Преди няколко дена видяхме това на ушлето на детето ни (1г8м). Първо беше по-малко, но сякаш се разрастна.
В понделеник ще го закараме при педиатърката.
 За пръв път му излиза такова нещо.
Какво е вашето мнение?

Скрит текст:

Здравейте,

Как е сега? Разпространи ли си ? Прилича на бактериална инфекция (импетиго). Трябва да се лекува с антибиотик.

Поздрави!

Привет!
Мъжът ми се сети, че докато е имал стресница го е целунал по ушлето и
педиатърката му каза, че не е нещо притеснително и може да е от това, но то беше почнало да хваща коричка и сякаш да зараства.
Но сега Вашият отговор ме притесни!
Сега влязох да прочета за това импетиго, понеже не съм запозната, но той е нямаш големи мехури или други оплаквания, даже и в началото не го е сърбяло, въобще не си го е барало ушлето. Да порърсим ли друг лекар според Вас? Възможно ли е да е наистина от стресницата на мъжа ми? Няма другаде по тялото нищо.

Здравейте!
Възможно е. Предполагам, вече е отшумяло. Ако не е, се консултирайте с дерматолог.

Поздрави!

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 15:47 от Рaдост

# 850
Най-добрият начин за лечение на акне на лицето кой е? Може ли да ми препоръчате метод или доктор в София ?

# 851
Здравейте, имам една тъмна пигментация на крака, по която видимо има неравности, тя нито разсте нито пък изчезва с годините, на моменти ме сърби, с дължина 6-7 см. Мазала съм я дактакорт, с овлажняващи кремове, но нищо не ми помага, повече започва да сърби.

# 852
Здравейте, д-р Пеев и благодаря за помощта, която оказвате на всички нас!

По-долу прилагам изображение на червено петно, което излезе на корема на съпруга ми преди 3 дни - не се разпространява като розов лишей, няма мехурчета като херпес зостер, няма развитие, само го сърби.
Може ли да кажете, на прима виста, какво би могло да бъде?
Скрит текст:
Скрит текст:

# 853
Здравейте д-р Пеев. От години имам светло розово петно от вътрешната страна на крака. Не ми пречи и не ме притеснява. Тези дни забелязах, че е станало по-тъмно. И е в кафяво. Прилагам снимка. Какво може да е и защо потъмня? На 42 години съм.

# 854
Здравейте , имам много петна , черни точки и акне пробвала съм какво ли не . Нищо не помага имам и хормонален дисбаланс и поликистоза . Какво ще ми препоръчате , нищо не помага .
Здравейте,

Полискитозата е една от сериозните причини за акне. Хормоналният дисбаланс прави лечението му много трудно, както сте се убедили. Трябва да решите проблема с хормоните, защото в противен случай дори и да има подобрение от лечението, ще бъде за кратко време. Обсъдете вариантите с Вашия ендокринолог/гинеколог.

Поздрави!

Последна редакция: вт, 07 яну 2025, 15:48 от Рaдост

Общи условия

Активация на акаунт