Съвети от дерматологa д-р Иван Пеев: Проблемна кожа, подходящи процедури и грижи

• 117 225
  • 1 322
  •   1
Отговори
# 825
Здравейте! Преди няколко дена видяхме това на ушлето на детето ни (1г8м). Първо беше по-малко, но сякаш се разрастна.
В понделеник ще го закараме при педиатърката.
 За пръв път му излиза такова нещо.
Какво е вашето мнение?

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 13:11 от Sash i

# 826
Здравейте, д-р Пеев!
От 11 годишна възраст се боря с акне, сега съм на 41. Кожата ми е светла и суха, респективно се омазнява доста бързо. В момента ползвам Юсърин душ олио, Акникеър клийнзър сутрин и вечер, пия пробиотик, взимам хомеопатия за алергии, мажа се с крем Солантра-вечер и денем А-дерма Фис АЦ.
Април месец пих Ринвок и се обринах по цялото лице, глава, гръб, гърди. Обрива спряхме със Зинат.
Летните месеци кожата не беше толкова чиста както преди Ринвок.  От края на Септември постоянно се обривам без причина, обрива започва около устата и брадичката, после около носа, бузите и средата на челото. Със Зинат успявам да го спра временно, докато спре действието на лекарството.
Спазвам диета според изследване за непоносимост към храни и не ям сладко, мазно, бял хляб, мляко, яйца.
Дерматологът ми се е насочил към Атопичен дерматит и Розацея, като има съмнения за пропускливост на червата.
Всички изследвания са в норма.
Какво е вашето мнение и трябва ли да потърся алерголог или гастроентеролог?
Мерси!

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 22:16 от Zzz...

# 827
Аз искам да питам, поради запарване и поява на червени петнисти пъпчици под бюста какво да ползвам?Имат лек сърбеж понякога.

# 828
Здравейте, д-р Пеев!
От лятото до сега ми излизат на различни места обриви,които са червени и силно сърбящи.Прилагам снимка.
Правила съм кръвни изследвания и тест за алергии -Алекс 2. Всички изследвания са без отклонения от нормата.
Може ли за насоки,къде да търся причината за обривите?
[img]/

# 829
Здравейте!

От 5 дни съм с копривна треска - уртикария. Пия сутрин хапче Десибел и час преди вечеря Фортекал. Предписано ми е от един лекар, за съжаление с моят личен не мога да се свържа.
Обривът обаче си продължава. Не съм сигурна дали това лечение е добро.
Иначе нищо ново не съм въвеждала в ежедневието като храна, козметика (и без това не ползвам много), единствено съм стояла на студено за около час понеже пътувам. Не съм била подложена на стрес.
Искам да знам дали това лечение е надеждно.

# 830
Здравейте,

Тази сутрин, докато оправях косата на дъщеря ми, която е на почти 8 години, забелязах едно петно. Ще приложа снимка. Може ли да ми кажете на какво се дължи? Дали е опасно? В понеделник имам час  за личният лекар и до тогава просто няма да мога да спя от притеснение.

# 831
Здравейте, не знам дали проблема ми е за вас, но реших да попитам, имам бебе на 2 месеца с нещо като червено петно на гърба, според вас хемангион ли е, съдов проблем или нещо друго

Здравейте,

Снимката не е достатъчно ясна. Може да е хемангиом. Не изглежда нещо притеснително.

Поздрави!

# 832
Здравейте!От няколко седмици кожата на лицето ми е много суха ,но най-вече около зоната на очите.А днес забелязах две червени петънца.Не ме сърбят ,но се усещат сухи и първоначално при нанасянето на крем за лице леко щипеше. Може ли да е нещо сериозно или просто имам нужда от по-добра хидратация на лицето.Ако е възможно да препоръчате качествена козметика за суха кожа.

Здравейте,

Използвайте козметика за суха/атопична кожа за няколко седмици и вижте как ще се чувствате. Може да пробвате с продукти на Cerave.

Поздрави!

# 833
Здравейте, д-р Пеев,
Въпросът ми е следният: какъв успокояващ крем/гел, или какво друго средство, бихте препоръчали да се използва при реакция на кожата към Epiduo gel (adapalene, benzoyl peroxide)? Обичайно използваният хидратантен крем (на La Roche-Posay) „щипе“ и зачервява кожата още повече. Необходимо е средство, което да успокои кожата, докато се изчаква да отмине реакцията. Временно е спряна употребата на Epiduo, а в бъдеще известно време ще бъде използван през ден или веднъж на два дни.
Предварително благодаря! Blush

Здравейте,

Пробвайте с Aquaphore. La roche posay има специален възстановяващ крем, който се комбинира с Епидуо - Effaclar H Iso cream.

Поздрави!

# 834
Здравейте д-р Пеев! Появи се това нещо на ухото на детето ми (1.6г.) Миналата година също през декември месец имаше същата екзема, но от вътрешната страна. Тогава си спомням, че мазахме с крем здраве и се оправи доста бавно. На какво се дължат тези екземи и то точно по ушите? С какво да третираме раната според вас?

Здравейте,

Този тип екземи около ушите влизат в спектъра на атопичния дерматит. Най-вероятно с времето ще престанат. Съветвам Ви да ползвате много слаби кортикостеоридни кремчета (напр. Fucidin H) за 3-4 дни, до успокояване на зачервяването, и да ползвате козметика, подходяща за атопична кожа.

Поздрави!

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 12:48 от Рaдост

# 835
Здравейте,от известно време имам това топче на клепача. Дали е опастно и на какво може да се дължи появата му

Здравейте,

Не се притеснявайте от това образувание, не е опасно. Може би е фибром, трудно ми е да преценя от снимката. Премахва се много лесно с изгаряне.

Поздрави!

# 836
Здравейте! Преди няколко дена видяхме това на ушлето на детето ни (1г8м). Първо беше по-малко, но сякаш се разрастна.
В понделеник ще го закараме при педиатърката.
 За пръв път му излиза такова нещо.
Какво е вашето мнение?

Скрит текст:

Здравейте,

Как е сега? Разпространи ли се? Прилича на бактериална инфекция (импетиго). Трябва да се лекува с антибиотик.

Поздрави!

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 12:49 от Рaдост

# 837
Здравейте, д-р Пеев!
От 11 годишна възраст се боря с акне, сега съм на 41. Кожата ми е светла и суха, респективно се омазнява доста бързо. В момента ползвам Юсърин душ олио, Акникеър клийнзър сутрин и вечер, пия пробиотик, взимам хомеопатия за алергии, мажа се с крем Солантра-вечер и денем А-дерма Фис АЦ.
Април месец пих Ринвок и се обринах по цялото лице, глава, гръб, гърди. Обрива спряхме със Зинат.
Летните месеци кожата не беше толкова чиста както преди Ринвок.  От края на Септември постоянно се обривам без причина, обрива започва около устата и брадичката, после около носа, бузите и средата на челото. Със Зинат успявам да го спра временно, докато спре действието на лекарството.
Спазвам диета според изследване за непоносимост към храни и не ям сладко, мазно, бял хляб, мляко, яйца.
Дерматологът ми се е насочил към Атопичен дерматит и Розацея, като има съмнения за пропускливост на червата.
Всички изследвания са в норма.
Какво е вашето мнение и трябва ли да потърся алерголог или гастроентеролог?
Мерси!

Здравейте,

Ако има съмнение за розацея и носителство за хеликобактер пилори, разбира се, добре е да се консултирате с гастроентеролог след изследванията за хеликобактер. Не съм сигурен относно консултацията с алерголог. Добре да се уточни дали става въпрос за розацея.

Поздрави!

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 12:50 от Рaдост

# 838
Аз искам да питам, поради запарване и поява на червени петнисти пъпчици под бюста какво да ползвам?Имат лек сърбеж понякога.

Здравейте,

Ако имате запарване, първото се погрижете да е по-малко. Може да пробвате да мажете канестен - два пъти на ден.

Поздрави!

# 839
Здравейте, д-р Пеев!
От лятото до сега ми излизат на различни места обриви,които са червени и силно сърбящи.Прилагам снимка.
Правила съм кръвни изследвания и тест за алергии -Алекс 2. Всички изследвания са без отклонения от нормата.
Може ли за насоки,къде да търся причината за обривите?
[img]/

Здравейте,

Имате изразен дермографизъм. Консултирайте се с алерголог, за да направите по-детайлни изследвания.

Поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт