АВГУСТинчетата пак не спят, зъбки бързат да се появят!

• 9 645
  • 301
  •   1
Отговори
# 285
  • варненка от София
Привет и от нас!
Честити месечинки на Калоян на мама Nana77 и на Ирма на мама ММария!

Минахме през консултацията днес, наддали сме 250 гр и вече тежи 8.150 кг и е 65 см, кюфтенцето на мама ми е тя. Здрава е и с много добри рефлекси за стъпване, седене и движение. Имаме си и колики, ама само пръцкаме и се хилим, значи си имам едно пръцкащо кюфтенце. Много съм доволна, че расте и наддава, още повече, че е на кърма. Днес смятам да забъркам картофено пюренце за сефте.
Ваксина нямаше и я отложихме за следващия месец, но това не ме притеснява, беше ми притеснено да не съм я напомпала с тази каша, но се успокоих. Аз мойта дуда от сега я държа на режим, вместо очакваните 160 мл, които би следвало да изяжда, сутрин аз й давам 120 мл цедена кърма и това й стига, не смятам за сега да увеличавам дажбата.
Дадоха ни и направление за изследване кръв и урина и другата седмица ще ги нося в лабораторията, днес само купих контейнерчета за взимане на урина. Много ми стана смешно как ще й лепя на дудката контейнера и ще чакам да си свърши работата, измислили са го хората значи.

dani777k  нашата кошара е на Кенгуру и аз съм доволна от нея, тестваме я още от 18-тия ден на шушето и грешка няма. Струваше около 130 лв.

velmar, а можеше да споделиш рецептата на сладкиша, аз оня ден правих сладкиш, но вече се изяде имже и аз нещо да спретна на мълето или ще чакам първо да се овъргаляме на спалнята и после ще подслаждам живота. Ние за последно таковинката  luvbed, в събота Blush

Благодаря на всички за отговорите за чашите и вече реших, че ще е Авент магичната чаша с мек накрайник.

Сега ми стана интересно и друго нещо, може и да е питано, но аз да си питам пак. Какво ли ви значат никовете, някои ги чета, но не разбирам за какво иде реч? На мен примерно ми викаха още от училище марула, без да има причина за това. От там ми остана марулка, а S-а идва от Силвия, приятно ми е. Ха сега сте вие.

За нова тема ми допада предложението на Дани: На половин годинка вече стана,АВГУСТовската мечта на мама! Останалите са много зимни, а зима още не виждам.
Хайде пак прекалих. Blush

Последна редакция: чт, 25 яну 2007, 15:49 от marulka_s

# 286
Здравейте и от нас Hug
ЧЕСТИТА ПОЛОВИН ГОДИНКА НА КАЛОЯН И НА ИРМА  bouquet
БУБЧЕ  smile3501 на теб -все така да продължаваш  Peace
Иначе и ние все още не се обръщаме,имаме горе-долу режим на хранене,ама на спане не-както е казала Дани,нашата "шушка"счита съня за загубено време Joy
Елена приятелката ми все още е в тежко състояние,бебето засега е добре,но се надявам всичко да завърши нормално и тогава ще пиша Praynig

НА ПОЛОВИН ГОДИНКА СТАНА,ВЕЧЕ АВГУСТОВСКАТА МЕЧТА НА МАМА newsm10
Сега и аз да Ви питам едно въпросче Winkкогато започна да давам зеленчукови пюрета,трябва ли да и дам да опита от всички зеленчуци и тогава да заместя обедното хранене newsm78
Ставам да пооправя малко,че чакам гости Joy

# 287
Пепър, твоята констатация за мъжките мами трябва да е много вярна. Сигурно там някъде, в дълееечните временааа, когато се е зараждало човечеството, Майката природа е решила да създаде мъжа повече да си пада по цици, отколкото кое да е друго същество Joy Ими то затова, милите  Laughing, харесват по-големите цици, щото подсъзнателно ги асоциират с повече млекце = по-добивна мама. Ааа и още нещо, заради вкуса на кърмата в нас е заложено да обичаме повече сладичко и блажничко Laughing
Такааа, ние днес се включихме към отбора на необичащите броколи с картофи Sick Поне ще разбера дали ще ми направи алергия от споменатия зарзават и респ. дали мога да му предложа смесени зеленчуци на Хип.
Момичета, благодаря ви за отговорите за стерилизацията. Аз ползвам Девин розов етикет още от първите дни на Ники, но и нея преварявам (все още). Вие преварявате ли я сега - имам предвид конкретно Девин розов етикет.

# 288
Марулка, ам ирецептата не е нищо особено но се полу4ава много вкусно.Това е рецепта на свеки.Та- ябълков сладкиш  е chef 3яйца, 1 и 1/2 чаши захар се смесват.Добавя се 2 чаши брашно.Нарязваш 4-5 ябълки( обелени разбира се ) на малки пар4енца,и орехи нарязани( за да се усещат).Половината смес се изсипва в намаслена тави4ка поръсена с брашно,после изсипваш ябълките(омешани с канела и малко захар), и отгоре другата  половина на сместта.Пе4е се! Това е .Става много бързо Peace
Дай сега и твоята рецепта Wink
miss_74 ,не трябва да въведеш 1-во вси4ки зелен4уци за да заместиш  храненето NaughtyДа не говорим 4е има и такива зелен4уци ,които се дават на един по-късен етап.
А за никовете- и моят идва от името ми.-по-скоро от фамилията ми. ВЕЛикова, МАРковска.Приятно ми е  bowuu.А ина4е съм АНна,но ,както се досещате вси4ко производни са заети във форума
Кабив, да не са много броколито?Дари го харесва,но аз не слагам пове4е от 2-3 рози4ки в домашното Thinking.Не съм купувала готово  от броколи.

# 289
  • В ЛЮтеницата
Dreams,  ако още искаш мома - идвай и я взимай!!! ВЕДНАГА!!! Че ще ме умори това детенце.... Давам ти я с два чифта нови джинси и маратонки пума. Ако не ти е достатъчно - вземи и баща й, че на него се е метнала.
Тая малка гадинка е в конфликт със себе си - вече иска всичко да пипне, да обиколи къщата, да дръпне кучето за ухото и т.н., а не може да мръдне - нито да пълзи, нито да ходи и само ми раздава команди, крещейки неистово. Айде, пак пищи...
Честити месечковци!

# 290
Pepper искам, идвааам!  Joy  Joy  Joy Пак ме разсмя значи!  hahaha
AndyB тя религията позволява, ама в нашето семейство мъжете са моногамни и затова сърцето ни е грабнала Димана!  Laughing Иначе нали знаеш, че много искам и една девойка да си имаме - така наготово е по добре - няма да бременувам още 9 месеца. Ей сега отивам да взема Лора и мечтата ми се е сбъднала.  Mr. Green

# 291
опппссс, много съм разсеяна:

Честити месечинки на Ирма, Калоян, Росен и Анна!!!

velmar, аз направих същия, но ябълките слагам в сместа. Grinning

Dreams, ама ти освен че не искаш да бременееш, явно искаш и да е вече направо отгледана момата...като гледам само към каките си се насочила! Laughing

Последна редакция: чт, 25 яну 2007, 16:40 от AndyB

# 292
  • В ЛЮтеницата
Dreams, браво, браво - много смела постъпка, ама утре като ми я завръщаш - ще трябва със сватбен чеиз да ми я предлагаш  Twisted Evil

Последна редакция: чт, 25 яну 2007, 16:36 от Pepper

# 293
  • варненка от София
velmar-че ето го и моя сладкиш, като ще разменяме рецепти   chef:
1 пакетче краве масло, чаени бисквити (отиват около пакет и половина - два, аз лично взимам от чаените със сметана), 3-4 ябълки, 4 яйца, 1 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. захар, орехи на око, есенция ванилия или ром.

Маслото се разтопява на дъното на тавата, в която ще се пече сладкишът (трябва да е правоъгълна), върху маслото се нареждат бисквитите, отгоре следват настърганите ябълки, орехите, залива се със сместа от яйцата, брашното, захарта и есенциите и се пече. Вкусничко е.

Иначе преди малко дадох на шушето картоф за първи път и мога да се похваля, че беше приет с овации. Утре увеличаваме дажбата, а след няколко дена пускаме в ход и морковите, макар че морков вече е пила на сок.
Другата добра новина при нас е, че оризовата безмлечна гнус свърши и минаваме на плодово млечни каши.

Тук всички се годяват и сватосват, аз мога да кажа, че момата ни не е за изпускане, апартамент кеф ви във Варна, кеф ви в столицата, вила на Щъркелово гнездо до Самоков, помислете за кандидати Mr. Green.

# 294
Dreams, ама ти освен че не искаш да бременееш, явно искаш и да е вече направо отгледана момата...като гледам само към каките си се насочила! Laughing

Анди не дей така бе мило попиках се да се хилотя тука сама като лудите, к'во ще си каже детето  Joy  .........
И нали знаеш - вземи си кака да те отрака  Joy   Joy   Joy

# 295
  • София
   ЧЕСТИТА ПОЛОВИН ГОДИНКА НА КАЛОЯН И НА ИРМА
   Исках много неща да пиша, но май няма да ме оставят сега.
   Мами днес ходих до офиса за тези 315 дни да подам документи и стана въпрос за данъчното облекчение за дете/деца. Някой подавал ли е за това данъчна декларация и знае ли дали има смисъл и колко пари се връщат например. Защото ако не си заслужава да не се занимавам, разбрах че трябва да се подава по постоянно местожителство на някой от родителите, а скоро не мисля да ходим нито в Пазарджик нито в Добрич  Simple Smile Това ми напомня и че еднократните помощи за родени деца не съм си взела, но за тях поне срока е три години  Wink

# 296
  • София
Pepper, може да се конкурираме за приза най-ревящо бебе!  Tired Или по-точно - дерящо се. Всичко трябва да става както той иска. Баси характера от сега проявява!  Twisted Evil Ама чакай да не стресна девойките... мале, тренирам за гадна свеки, значи - да се мъчат горките, пък моя да не е сам Blush
НА ПОЛОВИН ГОДИНКА СТАНА,ВЕЧЕ АВГУСТОВСКАТА МЕЧТА НА МАМА  Peace
tedi79 пък не значи, че се казвам Теди (ако някой още не знае Laughing), Ани съм, но Теодосиева, а 79 ми е набора. Много оригинално, няма що. Tired
Ние кошарка още си нямаме, така че и аз ще се възползвам от питането на Дани, да се информирам Wink
Васиа, супер! Много се радвам, на хора решили се на повече деца, особено на такива грижовни и всеотдайни като теб!  bouquet Действайте за 3-то сега! А защо не и близнаци! Wink Heart Eyes
Велмар, има снимка на Ангелчо - в 5месечните, точно след на Ивчо Naughty Mr. Green

# 297
И моят ник идва от името  Embarassed и почти навсякъде съм си така. Така, че драго ми е  Laughing аз съм Валентина Стефанова -  val_stef  Blush

Ей, Vasia наитсина вие сте герой, че искате толоова дечица, то е много хубаво де, ама да си имам гледачка  Grinning Моя мъж и той искаше като забременях поне 3, ама сега и за второ не ще да чуе  hahaha

marulka_s, извади оферта за зет  Laughing чак се чудя мъжките мами какво се бавят още, а не заемат ред при вас. Ти нагласи номерцата, че опашката с тия имоти ще е голяма, а и момата си я бива  Grinning

# 298
  • гр.Добрич
Как да няма кандидати за Стефаначето? Ние ще се наредим ако има опашка. Варна е близичко до Добрич, пък и апартаментче в София няма да откажем. Щом се харесат чедата, няма да пречим.

# 299
  • В ЛЮтеницата
Утре ще направим разбора на анкетата, че днес не ми остана време!

Общи условия

Активация на акаунт