Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 8

• 35 398
  • 755
  •   3
Отговори
# 435
То вече и на мен ми е смешно... Така де, докато не реша да го пробвам пак това чудовище Grinning
Приятелят с такава тенджера е в друг град, а и снощи не ме отрази поне по телефона да го бях разпитала. Работи на смени и явно не уцелих кога да го търся.
Ще видя с повече вода да пробвам пък по-късно, навсякъде различно количество пишат за тая проба и вече не знам и аз колко трябва да е. Но не би трябвало да му е малко, ако готвя на пара и по-малко ще е.

# 436
Според мен не си нагласила клапана (това голямото). То трябва да е завъртяно най-надясно, по посока на часовниковата стрелка

# 437
Според мен не си нагласила клапана (това голямото). То трябва да е завъртяно най-надясно, по посока на часовниковата стрелка
Това не го схванах, кое да завъртя? Пробвах го на всички посоки дали мърда свободно, да не би да е заклещено нещо

# 438
Това, което се казва "ръкохватка за изпускане на пара" има няколко позиции, по посока на часовника трябва да е на последна позиция, мисля че е  ако не е затворен , изпуска пара. Тя се върти после наобратно, ако искаш да изпуснеш налягането

# 439
Плъзгач е моето, отделнои леко встрани, не се върти това черното отгоре на клапана. Освен че още като сложа капака на тенджерата и го завъртя да се затвори, само се мести в позиция затворен клапан, ако не е било. За което и аз проверих все пак. Със сигурност не съм я сложила с отворен клапан и да питам защо излиза нещо от него.
Чух се с приятел който тия дни и той си купи подобен, каза че и при него на първия опит е било така, свалил е това на клапана и го наместил отново и е било достатъчно.

# 440
natka, ти нали с Инстант пот  беше?
Ако е така, нищо не се върти.
Виж на картинката кое е клапана за изпускане на парата. Той стои свободно, не се затяга.
Бутонът за бързо изпускане на парата, за който пише chimaera, при Инстант пот няма как да е в неправилна позиция (или поне при моя модел).
Пак повтарям, от всичко, което си написала, излиза, че правиш всичко правилно, но като започна да свисти (което според мен, а и според упътването) е нормално в първите 3 минути, те плаши.

# 441
Правилно си разбрала, ще го поизчакам повече довечера колкото и да ми е притеснено.
Duo Easy е моделът.

# 442
Моят е базовия модел и аз си го нагласявам, явно твоят е подобрен. Щом е правил така и на твоя приятел, съветът ми да го пуснеш и излезеш от стаята, за да не се стресираш.

# 443
  • до най-прекрасния мъж
Сега ти погледнах специално модела. Клапанът е като на моят Дуо Крисп+АФ. Той си се върти свободно, няма позиции. Просто го нанизваш и толкова. Трябва добре да щракне и това е. Направих ти снимка, има един силиконов опръстен бял и в дъното има още едно уплътнение мъничко и леко заострено, моето е пожълтяло. Разгледай го хубаво да не е изпаднало нещо или да не е добре окомплектовано. Всичко поставяш правилно, явно е някакъв проблем в самата машина или в клапана.

# 444
Там си му е всичко, гледах ги пак тая сутрин. А от стаята бях излязла, надничах от прага като суек... Абе трагедия Joy
Поне се посмяхте с мен, ще си броя едно добро дело ако не друго Grinning

# 445
  • до най-прекрасния мъж
Тогава смело, няма да гръмне. Щом излиза парата, няма какво да гърми. Ако не спре, клипче и съпорта и така. И аз надничах като суек първия път. Сега смело посягам и му натискам клапана, ако не е влязъл добре Simple Smile
Стискам палци да си му взела страха и довечера да тръгне. Хубави машинки са и спестяват много време.

# 446
Здравейте!Подариха ми мултикукър херметик Silver Crest ssm1000 A2.Уреда не купуван в БГ и няма книжка с инструкции  на български. Моля за мнение за този уред и снимки на бг книжката.

# 447
Виж на сайта на Лидл, можеш по модела или по IAN евентуално да търсиш... обаче ако конкнетният модел не е продаван у нас съвсем същият, може и да няма упътване на български за него. Но ако има такова, там трябва да  го има качено.

# 448
  • Paris, France
Да ви е честит мултикукъра и дълго да го ползвате!

Търсих инструкции за Silver Crest ssm1000 A2, но не намирам. Съветвам ви да си преведете с online преводач инструкциите на английски, немски, френски, руски или какъвто език намерите. Не е сложно.

Мултикукърът е много хубав и не отстъпва на Instant pot, Cookeo или друга известна марка. Има купа от неръждаема стомана, много програми, няма въртящи се копче, което да се развали и готви супер вкусно. Кусури освен липса на дръжки на купата и липса на вътрешен капак не му намирам за човек, който не търси да пече в него на долен реотан. Даже и парата се изпуска с допълнително, странично копче така, че да не се изгорите.

В новия модел не ми хареса как е закрепена гумата на капака - на един обръч, който не се сваля и малко трудно ще се мие, защото капакът не може да се мие в съдомиялна. В предишните модели беше закрепен на обръч с 3 пръчки към средното колело, и като хванеш пръчките, много лесно се сваляше и измъкваше от обръча.

Намерете начин да си преведете инструкциите! Не се пълни с оризови и други зърнени или бобови над половината, а с течности над 3/4 и чакайте налягането да падне само! Така не пръска. Много е тихичък.

Задължително е да изчетете упътването! След това си намирате всякакви рецепти, за всякакви кукъри с налягане като IP (Instant pot) Cookeo, Cook4me и готвите със същите времена.

Чисти се с малко оцет и вода ако загори дъното, да покрие загорялото и 10 мин максимално налягане. Гореща вода и оцет за обръч или дъга след макаронени.

Преди употреба се сваля горната гума, всичко се измива с гореща вода и капка препарат, изсушава се много добре и се сглобява и поставя. Наливате вода до половината, с един лимон вътре, 10 мин налягане и като падне и излезете водата е готов за употреба.

Работи и като уред за готвене с горещ въздух ако му докупите горен капак като:

https://www.amazon.fr/Moulinex-croustillantes-programmes-automat … 800/dp/B08XZ4XMWK

https://www.storececotec.fr/fr/autocuiseurs-ollas-gm/tete-de-four

Добро сравне ие с Cookeo:

Там, където от него почва да хвърчи вода е, защото някой не си е изчел книжката, в която си пише да се изчака налягането да падне само когато се готвят бобови, супи с много вода итн.

На първо време може да направите нещо на пара. Мисля, че минималното количество вода беше 500мл в него, но може и да е 300.

Успех и минете да се похвалите!

Доста е интуитивен и бързо ще свикнете.

# 449
Да ви е честит мултикукъра и дълго да го ползвате!
Благодаря за изчерпателния отговор но май дълго време ще си стои в кашона!

Търсих инструкции за Silver Crest ssm1000 A2, но не намирам. Съветвам ви да си преведете с online преводач инструкциите на английски, немски, френски, руски или какъвто език намерите. Не е сложно.

Мултикукърът е много хубав и не отстъпва на Instant pot, Cookeo или друга известна марка. Има купа от неръждаема стомана, много програми, няма въртящи се копче, което да се развали и готви супер вкусно. Кусури освен липса на дръжки на купата и липса на вътрешен капак не му намирам за човек, който не търси да пече в него на долен реотан. Даже и парата се изпуска с допълнително, странично копче така, че да не се изгорите.

В новия модел не ми хареса как е закрепена гумата на капака - на един обръч, който не се сваля и малко трудно ще се мие, защото капакът не може да се мие в съдомиялна. В предишните модели беше закрепен на обръч с 3 пръчки към средното колело, и като хванеш пръчките, много лесно се сваляше и измъкваше от обръча.

Намерете начин да си преведете инструкциите! Не се пълни с оризови и други зърнени или бобови над половината, а с течности над 3/4 и чакайте налягането да падне само! Така не пръска. Много е тихичък.

Задължително е да изчетете упътването! След това си намирате всякакви рецепти, за всякакви кукъри с налягане като IP (Instant pot) Cookeo, Cook4me и готвите със същите времена.

Чисти се с малко оцет и вода ако загори дъното, да покрие загорялото и 10 мин максимално налягане. Гореща вода и оцет за обръч или дъга след макаронени.

Преди употреба се сваля горната гума, всичко се измива с гореща вода и капка препарат, изсушава се много добре и се сглобява и поставя. Наливате вода до половината, с един лимон вътре, 10 мин налягане и като падне и излезете водата е готов за употреба.

Работи и като уред за готвене с горещ въздух ако му докупите горен капак като:

https://www.amazon.fr/Moulinex-croustillantes-programmes-automat … 800/dp/B08XZ4XMWK

https://www.storececotec.fr/fr/autocuiseurs-ollas-gm/tete-de-four

Добро сравне ие с Cookeo:

Там, където от него почва да хвърчи вода е, защото някой не си е изчел книжката, в която си пише да се изчака налягането да падне само когато се готвят бобови, супи с много вода итн.

На първо време може да направите нещо на пара. Мисля, че минималното количество вода беше 500мл в него, но може и да е 300.

Успех и минете да се похвалите!

Доста е интуитивен и бързо ще свикнете.

Общи условия

Активация на акаунт