Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 8

  • 35 178
  • 751
  •   1
Отговори
# 750
  • Мнения: 161
Ехеее, колко сте изписалиии и все полезни и интересни  неща. Слагам вода на сърмите в слоукъра, но да не  ги покрива и слагам фолио под капака, някъде го бях чела. Лист фолио върху глинения съд и захлупвам, леко стърчи отвън фолио, не знам разбираемо ли обясних. В големия уред стават за 8 часа, вода не ми е оставала досега, ориза си я поема., разбира се зависи и от вида на ориза, зеле, с кълцано месо или кайма се приготвят.Обикновено включвам вечерта и сутринта се готви и  е топло в кухнята и ухапе много апетитно.

# 751
  • Paris, France
  • Мнения: 17 628
Майка ми прави невероятни сърми от кълцано месо, ориз и листа кисело зеле. С много мазнина. Слага ги в глинен съд и го запечатва с тесто, във фурна на 95°С цяла нощ и лиги ми текат докато го описвам. На обед на другия ден е без вода в съда и леко загоряло тук-там. На ориза си му трябва вода, както и доста мазнина за да не залепва. Моите и на баба ми сърмите вечно бяха с плънка като кебапче, сбита, а на майка ми бяха на зърна. Тя даже не мие ориза по 10 пъти и не го кисне, но слага много мазнина и малко ориз. Нещо като 100-150мл сланини и олио слага. Да си оближеш пръстите, но после трябва да ида да живея 2 години в дебелариум.

Общи условия

Активация на акаунт