Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 8

  • 37 003
  • 796
  •   3
Отговори
# 795
  • Мнения: 677
Благодаря, сега ще разгледам.

# 796
  • Paris, France
  • Мнения: 17 712
PHILIPS HD2151/40 и
Мултикукър Tefal CY855830 EPC Cook4me +Connect.
Захващам се за това, че търсите уред, който да готви бързо под налягане и други функции не ви интересуват. От двата уреда Cook4me е по-бързия и удобен, както и с по-удобна купа с дръжки, която е с възможно най-качественото незалепващо покритие, което някога съм срещала. Моята е друга марка и модел, но абсолютно същата отвън и вътре и я ползвам вече 13.5 години. Не е мръднала, като и пека в нея. Соок4me Connect е 1600W и много по-бързо вдига налягане от мултикукърите, които са по 1000 или 1200W. Моята е 1300W за 5 литра и всички останали ми се виждат като охлюви в сравнение с нея. Също вади сама парата след края на програмата, което не винаги е позитив. Аз избирам по-малко време и след някакви минути я изключвам от контакта и оставям налягането да падне само. Проблемът с автоматичните механизми за вадене на пара е, че често блокират и тогава трябва да се чака налягането да падне само, което в пълен с 3 или 4 литра течност съд, който е изолиран, може да отнеме 30-40 минути. За боб и твърди меса не е фатално, но за нещо по-крехко - лошо. Cuckoo имат отгоре дупка за клапата, която може да се натисне с клечка за зъби, но Cookeo и моят нямат. Всички клапи са сложени във вътрешния капак.

Огромно удобство е закачения капак, за когото не търся място на плота, а и нямам.

Екранът на Cookeo (Cook4me) Connect не реагира на мокри пръсти. Продават едни писалки с гума, които се ползват успешно при готвене. Не е фатално, но може да е неприятно.

Аз сега не бих купила Cook4me, защото държа на функция печене на тестени директно в купата, а моделите на Cookeo/Cook4me на Krupps, Tefal и Moulinex или нямат тази функция, или я имат (за Русия), но е само една, висока температура, която прегаря печивото. За вашите нужди става, мисля, но за моите няма да пасне + цената е солена, а искам някакъв избор на температури.

Филипс и Бош също правят добри мултикукъри с налягане, но понеже не се предлагат моделите им във Франция, където живея, нямам опит с тях.

Instant pot и стария Silvercrest от Lidl готвят перфектно под налягане, но бавничко го вдигат, защото не са особено мощни. Ако времето не ви е супер важно са перфектна опция за готвене под налягане. Не вадят парата сами, така че може да предвидите 30 мин да падне сама, да зададете 10 минути по-кратко време и да имате готово, топло ястие когато пожелаете. На Instant pot целият горен капак се мие в миялна, а и съдът е от неръждаема стомана и на практика вечен.

Общи условия

Активация на акаунт