Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 8

• 37 993
  • 803
  •   1
Отговори
# 795
На Инстант Пот имат къде да закрепиш капака отстрани и пак да не му търсиш място на плота, а поне за мен е удобно че не стои закачен за мултикукъра. Пак стои така изправен като го сложиш, но не винаги готвя с този капак и не го искам да е все там. Всеки си има предпочитания как му е по-удобно на него, разбира се.

# 796
Аз съм за Инстнат пот. Моят се ползва почти всеки ден. 🤣
Снощи правих зеле с пилешко - около 30 минути с рязането на Нинджа робота и дори запичането. Айде добавям и още 5-10 техническо. И най-удобно е, че дори и вдигането на налягането да отнема време, аз мога да правя нещо друго в същото, а не да стоя над котлона.

# 797
  • Paris, France
Да, закача се капакът на дръжката, но закаченият е много по-удобен. Няма повдигане, слагане така, че да пасне, въртене на целия капак. Хлопваш и врътваш копчето. Искам функциите на Cecotec GM H в корпуса на Cookeo/Cook4me и да е 1600W.

# 798
Моля за препоръки за мулти уред, който ще се ползва от студент. Основно готви паста и пече пица. Идеята ми е да я науча на рецвпти за супи и лесни манджички, но и да може да пече с долен реотан, заради пиците. Има ли такова животно?

# 799
  • София
Моля за препоръки за мулти уред, който ще се ползва от студент. Основно готви паста и пече пица. Идеята ми е да я науча на рецвпти за супи и лесни манджички, но и да може да пече с долен реотан, заради пиците. Има ли такова животно?
Най-близкото е Ninja Speedi, той е еърфрайер и с долен реотан. За супи не толкова, но за ориз със зеленчуци, паста one pot, яхнийки може да си прави, но само с месо, което се приготвя бързо. Може да пече баница, мусака, пица.

# 800
  • Paris, France
Уредите, които коментираме не правят кой знае какви пици. По принцип всеки такъв уред, който пече и на долен реотан може да изпече пица, но долната кора или ще е бледа, или ще е дебела.

Ninja speedi не прави хубави пици и не готви под налягане. За макаронени или ориз с месо отгоре е страхотен, но за останалото не.

Аз бих купила фурна за пица или уред, подобен на такава. Има и с избор на температури. Не заемат много място и може да седят в шкафа или под леглото. Нещо такова:
https://www.amazon.fr/DOMO-DO9177PZ-Four-pizza-express/dp/B076JMFYWT
Отделно бих взела мултикукър с долен и горен реотан. Препоръчвам Cecotec GM H deluxe fry, че работи и като air fryer. Той може и пици да пече, но съдът е дълбок и трудно се вадят и слагат.

Микровълнова с долен реотан и конвекция е добър уред за студент ако има място. И пици пече, и супа може да сготви, и сосове да се направят. Това имах аз като студентка. Сега няма голям избор и трудно се намират с долен реотан, но има. Долен реотан, горен грил, избухване с горещ въздух до 230°С, микровълнова 900W:
https://www.amazon.fr/MEDION-Micro-onde-programmes-automatiques- … ler/dp/B015Z9GD24
Това бих купила аз ако има място.

# 801
Благодаря, дами!

# 802
Моля някой да пусне нова тема. Утре ще заключа текущата.

# 803

Общи условия

Активация на акаунт