Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 8

• 35 371
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
  • Paris, France
Това казвам - първо си излизаше от това малкото, това ясно че така си прави. Вдигна се то и от там спря. Изписка, явно да си каже че почва вече баш готвене и след секунда се чу съскането и видях облака пара отгоре. Ей това не ми се видя нормално хич, не трябва ли да е така само като вече аз изпускам парата?

ОК. Почна ли най-накрая да показва минутите и спря ли да бълва пара? Да не би да не си затворила клапата? На позиция затворена ли е? Изчете ли книжката? Ако е спряла да излиза парата и отброява минутите - всичко е на 6. Като свърши, виж колко време отнема да спадне налягането! Важното е, че си жива 🤣

Невена, в България от памтивека на говеждото се казва телешко. Без значение бащата, дядото или телето е.
И няма нищо общо с истинското говеждо или телешко във Франция Smirk

Баба ми и дядо ми правеха ясна разлика между телешко и говеждо. Също между агнешко, пилешко и овче месо. Телето е крава или бик на възраст под 6 месеца. Както и да е.

От друг вид крави е или какво? И тук има Angus, Charolais итн.

# 421
На позиция затворено си е, проверих няколко пъти. Минутите си почва да си ги брои, но и на втория опит същата работа - вдигна се налягането, вдигна се и малкият вентил или каквото е там, от големия почна да излиза пара. 1-2 секунди след като започна да отброява времето. Пак го изключих от контакта, тъкмо ей сега, та се чеша още по главата и му се чудя.
Това дето е като капачка отгоре на вентила дето се сваля - свалях пак и махах, побутвах го да видя че си мърда а не е нещо заклещено. А явно с него нещо не правя както трябва. Не знам вече.

# 422
  • Paris, France
Уф, защо го изключваш? Той си има 10 защити, една от които е тази, през която излиза облакът пара. Като вдигне налягане, горещият котлон продължава да предава топлинна енергия и налягането се вдига над зададеното. Това изпускане е за да го регулира, мисля.

Я го остави веднъж да си изкара цикъла сам! Ако има проблем, той сам спира и написва Е1, Е3, Е8 или някаква друга грешка. Щом не изписва грешка, няма страшно. Моят понякога и по време на работа изпуска по облак пара. Рядко се случва, но се случва.

# 423
На третият опит може и така да направя. А защо го изключвам... щото само като чуя за тенджера под налягане и съм се препотила Grinning Няма логично и разумно обяснение което да ти дам. Смятай че даже не го и доближих, ами дръпнах разклонителя в който е включено Grinning

# 424
  • Paris, France
Смятай че даже не го и доближих, ами дръпнах разклонителя в който е включено Grinning

Ох, бе natka, хиля се с глас 😆🤭🤣. Кефиш. Всъщност на тебе ти трябва:

1. Мултикукър с WiFi

2. Психолог

3. Дъска, нож, зеленчуци и бутилка вино. In vino veritas, in aqua sanitas.

Мисля си да не би тази клапа, която го затваря да е нещо лепкава от фабрично масло и да не се затваря добре. Виж това ако парата излиза от това, дето е като кол и се мести нагоре и надолу:

Хващаш дръжката и дърпаш нагоре. След това буташ надолу и държиш 10 секунди. Няма да се отвори, споко!

# 425
Пропуснах да напиша, че и при мен понякога излиза пара от клапана , когато готвя (вдига налягане, чува се малко свистене и поплавъка излиза нагоре, излиза малко пара от клапана и започва да отброява времето). Не при всяко готвене се случва, обаче.

# 426
Абе смей се, той смехът е здраве Grinning
Вино вече си сипах, против нерви и лоши енергии... то омалях да се нервя и шашкам. Зеленчуци хубаво се бях заканила на едни големи главо цвекло, ама не им дойде ред точно сега, много ги обичам на пара. И чесън бях наострила за тях, ама друг път ще е.

А това клипче е за друг проблем. Както казах - това малкото нещо дето от него излиза пара докато загрява, си се вдига и от там спира. И при вече вдигнато налягане, това нещо е навирено нагоре, отброява си времето, но почва да излиза от това голямото до него. Не знам как да го обясня по друг начин, а с писане на едно и също вече омръзнах на всички сигурно.
Ама нищо де, научих пак нещо, ако ми се случи пък това. Ще го броя пак че не съм капО Grinning

# 427
Natka,  пускай го тоя кукър. Няма да гръмне, обещавам Stuck Out Tongue Winking Eye

Шегувам се и мен ме беше страх. Ама пускай смело.

# 428
  • до най-прекрасния мъж
Натисни това голямото, черното, дето излиза парата от него много хубаво. Ако не е влязло много хубаво на място, от там излиза пара. Случвало ми се е при почистване да не го защракам добре и не задържа налягането. Може и да е дефектен този клапан. Просто го натисни хубаво и ако не стане, снимай клип и го прати на съпорта, ще ти съдействат.

# 429
Натисках го, мърдах нагоре-надолу, утре пак ще го направя това преди да пробвам пак. Точно такива съвети ми трябваха - има ли нещо което може аз да не правя както трябва и да пробвам. На тях ясно че ще им досаждам ако все така продължава, колкото и да не ми се занимава да им го пращам обратно при нужда.

# 430
  • до най-прекрасния мъж
Вътре има едно силиконово уплътнение в него, поне моят модел има. Може нещо от там да е проблемът. Прочетох в другата тема, че си го намествала. По принцип, ако всичко е наред, не трябва да излиза пара от там. Само когато изпускаш налягането, тогава. Аз и в движение съм го натискала, с дълга дръжка, да не ме изгори. Затваря се и си продължава да си готви. Не му се притеснявай, ще свикнеш. И дано утре е размислил и да те зарадва.

# 431
Пак казвам, проблемът ми е с голямото, не с малкия поплавък на който е силиконовата тапа. Нея я сложих както си беше сложена и поначало, тя си трябва да си е там. И от там спира да излиза каквото и да е, след като стигне налягането. Щраква си нагоре и с него приключва въпросът. Тя ако не е сложена тая тапа, не мисля че за 5 минути ще вдигне налягане, а то някъде толкова отнемаше.
Сега е наказан в ъгъла, хубаво да си помисли нощес, ама ха! Grinning

# 432
  • до най-прекрасния мъж
Не, не, ти не ме разбра. В този черният клапан, който се защраква отгоре на капака и от който ти излиза парата, има един силиконов опръстен. Той уплътнява клапана и го държи на място. Прозрачен е, напипва се с пръст и се вижда, като се вгледаш. Може този опръстен да е дефектен или самият изпускателен клапан.

# 433
  • Paris, France
Това? 

Не е нормално от клапата, през която се вади налягане да излиза непрекъснато някаква пара докато уредът работи под налягане. По принцип нищо не трябва да излиза. Очевадно има проблем. Аз бих се свързала с IP още утре.

Пусни в търсачката leasing steam valve Instant pot и виж какво излиза!

# 434
Сега е наказан в ъгъла, хубаво да си помисли нощес, ама ха! Grinning
Усмихна денят ми natka. Имах нужда и ти благодаря.
По-напред си писала, че имаш приятел, който също скоро си е купил мултикукър. Помоли го да дойде и да ти покаже как да работиш с твоят. Според мен ще е трудно по телефон да обясниш на производителя какво прави уредът ти. Успех!

Невена, аз също благодаря за рецептата с говеждо. Звучи обещаващо. Ще я пробвам, но в гювеч. Не обичам храна, сготвена под налягане.

Общи условия

Активация на акаунт