Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 8

• 33 225
  • 719
  •   1
Отговори
# 540
Цели няма как, различно големи са, не съм ги избирала аз а ми ги тръснаха и каквито - такива.

# 541
  • на Мелмак
Да падне само или поне след 10минути. Сложи им и сол.

# 542
  • Paris, France
И различно големите ги слагам цели и заедно. Като спадне налягането, вадя малките, които са отгоре и почвам да беля, а големите продължават да се готвят от акумулираната топлина. Ако са още сурови, затварям и им давам още 5 минутки.

По същият начин варя цвекло и картофи заедно. Цвеклото долу, картофите горе и като изтече времето за картофите ги вадя, а на цвеклото давам още 5 или 10 минути.

# 543
  • София
Аз големите картофи ги режа небелени, така че всички да са с еднаква големина. На пара под налягане за 5 мин, свободно освобождаване.

# 544
  • София
Madlady, сигурна ли си, че кабелът влиза добре в кукъра? На мен вече ми се случи няколко пъти и го отремонтирах успешно на момента Hands Muscle - просто го притиснах докрай.
Да, такова натискане беше, че не мърдаше вече наникъде, а и самата форма на кабела пасна докрай. Simple Smile
Ще го мисля! Simple Smile))
Весели празници!

# 545
  • до най-прекрасния мъж
Картофите правя нарязани на парчета (на едро), с малко вода на дъното (колкото да вдигне налягане), в кошницата и за 5 мин високо налягане. Изчаквам малко 5-10 Мин и изпускам останалото налягане. Веднага изсипвам в купа и както са горещи поливам с мазнина и слагам лука, да си поемат ароматите. Като поизстинат, добавям зелените подправки и разбърквам. Аз мразя да беля горещи картофи и гледам да ми е макс лесно.

# 546
Blue Angel, и аз така ги правя. Белени, нарязани, с чаша вода под кошницата, високо налягане, 5 мин, свободно падане на налягането.

# 547
Картофите правя нарязани на парчета (на едро), с малко вода на дъното (колкото да вдигне налягане), в кошницата и за 5 мин високо налягане. Изчаквам малко 5-10 Мин и изпускам останалото налягане. Веднага изсипвам в купа и както са горещи поливам с мазнина и слагам лука, да си поемат ароматите. Като поизстинат, добавям зелените подправки и разбърквам. Аз мразя да беля горещи картофи и гледам да ми е макс лесно.
Така ще е, аз също мразя да беля горещи картофи. При нормално варене в тенджера си ги варя или на пара, където няма проблем да отворя и да бучна с вилица да видя готови ли са, или нарязани направо за салатата и в подсолена вода, но слагам и малко оцет за да останат стегнати а не да се разпадат. Сега нали с тая играчка ми е ново още, та реших да се допитам тук. Наистина сууупер рядко готвя картофи, но пък е все когато ще храня и други с тях, та по-добре да станат както трябва Grinning

# 548
  • Paris, France
Ненавиждам беленето на сурови картофи. Няма по-гадна работа в кухнята от тази. Морковите и краставиците се белят лесно, ама това твърдо и кръгло чудо. Мисля по 5 минути дали да вадя робота с диска или да хващам белачката. И в двата случая си е хамалогия. Сварените ги беля с голи ръце и даже без нож понякога.

За салата и мусака купувам червени картофи и не се разваряват. И 3, и 5, и 15 мин да ги оставя под налягане, седят си цели.

# 549
  • София
Здравейте,
Сдобих се с мултикукър Тефал Turbo Cuisine and Fry.
Вчера го сефтосахме с едни кюфтета по чирпански, станаха много вкусни, макар и грешките, които допуснах, но ме мъчи нещо друго... Много време нагрява, пуснах го първо да запържа зеленчуците, нагряваше поне 20 мин...после превключих на друга програма за основното готвене вече с всички продукти, отново чаках още 20 минути да нагрее...така ли е по принцип? Много разочароващо ми дойде...

# 550
Ако е за налягане и то с повечко и студени продукти и течност, може и да иска време. Но да загрява за запържване цели 20 минути, поне на мен ми звучи много...
Има ли различни степени там, да не би пък да е бил на слабо и да не си обърнала внимание?

# 551
  • София
Ако е за налягане и то с повечко и студени продукти и течност, може и да иска време. Но да загрява за запържване цели 20 минути, поне на мен ми звучи много...
Има ли различни степени там, да не би пък да е бил на слабо и да не си обърнала внимание?

На програма пържене максималните градуси са 160, бях на тези градуси...не знам, може и ние да бъркаме някъде, продължаваме с обучението. Благодаря Flowers Bouquet

# 552
Моят кукър е Тефал. Когато пускам на програмата за запържване, също 160 градуса,  докато запържа това-онова той си върти и все още загрява. Като съм готова изключвам програмата и пускам на каквато друга ми трябва, без въобще да е почнал обратното броене. Явно не е достигнал нужната темп.,но иначе почти моментално загрява и нямам проблем със запържване, задушаване. Ако веднага след това пусна друго - примврно на супа/яхния и сложа топла вода отнема по-малко врвме загряването. Но иначе също 15-20 мин.

# 553
Нямам конкретният модел,но и аз съм с Тефал и действам  точно като  Fran.
 Почти веднага започва да "цвърчи" каквото съм сложила да задушавам, като на дисплея продължава да върти явно до нужната температура. За вдигане на налягане винаги ползвам вряла вода от ел.каната и не съм засичала, но доста бързо вдига налягането,може би 4-6 минути. Има значение и количеството храна ,забелязала съм че при пълен кукър по-бавно вдига защото естествено отнема повече време да заври 4 литра супа, от колкото 2 литра

# 554
Здравейте, предстои ми закупуване на мултикукър, но много се колебая между няколко, ако може да изкажете мнения от кои сте доволни или не, защо, ще съм благодарна
Слагам линк на тези, между които се колебая

https://instantpot.bg/produkt/instant-pot-duo-crisp-ultimate-lid-6-2l/

https://instantpot.bg/produkt/instant-pot-pro-plus-5-7l/

https://www.technopolis.bg/bg/Multikukari/INTELIGENTEN-MULTICOOK … LOZhENIE/p/801310

Общи условия

Активация на акаунт