Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 8

  • 33 225
  • 719
  •   1
Отговори
# 525
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 502
със сигурност купата не се слага мокра, и в упътването на моя кукър го пише, има и логика. Иначе, отвори го, разгледай, ако му разбираш. Аз и да го отворя, все тая, не отбирам от такива работи. Но ММ със сигурност ще установи какъв му е проблемът Simple Smile

# 526
  • София
  • Мнения: 33
със сигурност купата не се слага мокра, и в упътването на моя кукър го пише, има и логика. Иначе, отвори го, разгледай, ако му разбираш. Аз и да го отворя, все тая, не отбирам от такива работи. Но ММ със сигурност ще установи какъв му е проблемът Simple Smile

Благодаря за отговора! Simple Smile Очаквах, че все на някой му е спирал мултикукъра и ще се включи да разкаже, дали е ходил по сервизи или сам е открил проблема, но явно аз съм първата с развален кукър на тази марка! Grinning Признавам си години наред си беше стабилен, така, че не мога да се оплача.
А, Вашият мъж със сервизна дейност ли се занимава или просто си разбира от тези неща? Simple Smile
Ако може да помогне, ама то, аз мога да обясня това, което казах и в първото си мнение...
Не бях до него за да видя какво се е случило с точност...

# 527
  • Бургас
  • Мнения: 1 336
Първо се уверете че контакта работи, след това размърдайте щепсела, кабела по продължението и там където влиза в уреда. Ако не блесне дисплея от това упражнение го занесете на сервиз. Никой сервиз няма да ви го направи преди да ви е казал колко ще ви струва ремонта. Все пак уредът си е ваш и можете да го правите каквото си искате.

# 528
  • Paris, France
  • Мнения: 17 394
Не ми се е развалял кукъра, да чукна на дърво, но ако се развали, бих го занесла в сервиз. Има 105 причини да спре да работи и тук само можем да гадаем. Може кабел да се е отделил, може да е от шнура и контакта.

Купата винаги трябва да е идеално суха отвън, защото под котлона вътре има голи кабели. Като се загрее купата, пара от водата скапва електрониката. Това го пише във всяка книжка и е важно условие за сигурността и работата на уреда. И късо съединение може да направите с тази вода.

Винаги бърша профилактично купата, дори когато изглежда суха в съдомиялната. Понякога по ръба се задържа вода и после изтича вътре. Като избърша ръба я обръщам да стане както в купата, с дъното надолу и бърша пак. Често от дръжките протича вода.

Като не ви се бършат купи, купете втора и така винаги ще имате суха купа.

# 529
  • София
  • Мнения: 33
О, във никакъв случай късо съединение няма да направя. Изключително внимателна съм.
Никога не съм слагала купата много мокра, влажна да, но мокра чак да капе от нея не. И както казах това го научих наскоро от ревю на друг мултикукър.
Изтръсквам до дупка и чак тогава я слагам, но не знаех, че долу има има оголени кабели и все още не го вярвам,да Ви кажа честно! Simple Smile
Няма начин да е направено така безотговорно, със сигурност кабелите са изолирани и подсигурени, все пак говорим за утвърдена марка.
В книжката каквото и да пише, аз я нямам и тя не е минала през мен, защото както споменах, уредът е на майка ми, но тя в момента е при сестра ми. Не,че не ми се бърше, просто не съм знаела,че трябва. Смятах,че дъното на уреда е като котлон на печка.
Затова аз започнах да си готвя в кукъра, който никога, ама никога не ми е създавал проблеми, имам му голямо доверие. Кабела се измъква, ако се пренася нон стоп напред назад самият кукър, аз го държа на едно място, но да това беше първото нещо което проверих, на място си е.
Контакта също работи, изпробван е с друг уред.
Благодаря за съветите момичета, но тези неща са проверени.

# 530
  • Мнения: 2 310
Момичета, за колко време може да се сготви св. джолан, цял, с кожа?
Мариновах го и почти на марината /около 3-4 супени лъжици останаха/
 ще го пусна в тенджУрата.
Предварително благодаря Heart

# 531
  • Мнения: 24 501
Друга течност никаква ли не предвиждаш? Нещо ме съмнява да вдигне налягане с толкова, ако смяташ под налягане да го готвиш де. Че джолан си го представям и на бавно готвене да стане добре, ако имаш времето за това.

# 532
  • София
  • Мнения: 1 937
Madlady, сигурна ли си, че кабелът влиза добре в кукъра? На мен вече ми се случи няколко пъти и го отремонтирах успешно на момента Hands Muscle - просто го притиснах докрай.

# 533
  • Paris, France
  • Мнения: 17 394
Цял джолан с кожа пускам за 15 мин високо налягане с 200мл течност. През това време беля картофи и моркови, лук. Като съм готова, вадя налягането, отварям, вадя джолана в чиния и изливам останалата течност в кана. Сипвам зехтин, запуржвам лука и морковите, леко картофите, добавям джолана и течността и програмирам 25 минути и оставам налягането да падне само.

# 534
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 554
Джолан правя за 5 часа на бавно готвене, става мозък. Но моите са малки, по 600-700 гр бройката. За голям с кожа, може би 7-8 часа ще е ОК.

# 535
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 502
Madlady, не се занимава с поправка на уреди, просто разбира като отвори един уред какво му е счупено Simple Smile

# 536
  • Мнения: 24 501
Изглежда че ще трябва да варя картофи за салата, а аз такова не готвя почти никога от години... Помагайте с малко акъл под налягане ли да ги сложа и за колко време. Няма да са цели, че като гледам са в най-различни размери, ще ги обеля и ще нарежа да станат еднакво големи, та ще са на едри парчета. Върху решетка за готвене на пара, с достатъчно вода отдолу. И до тук ми свършват ясните идеи Grinning Под високо налягане ли да ги сваря или на пара без налягане? (На моя режимът на пара не е с налягане, затова ги пиша отделни, знам че при някои е).

# 537
  • на Мелмак
  • Мнения: 11 995
Високо налягане за три минути.

# 538
  • Мнения: 24 501
Благодаря. А после да ги чакам ли да спадне само някакво време или да го изпусна веднага?

# 539
  • Paris, France
  • Мнения: 17 394
Слагам ги цели в кошницата. 200-300мл вода и 10-15мин максимално налягане. Като спадне само вадя, слагам под студена вода и беля. Много лесно се белят и режат като са сварени и по-малко картоф заминава с обелките.

Нарязани на кубчета и белени слагам по същия начин, но посолявам и 3-5 минути налягане.

Благодаря. А после да ги чакам ли да спадне само някакво време или да го изпусна веднага?

Да падне само.

Общи условия

Активация на акаунт