Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 8

• 33 041
  • 719
  •   1
Отговори
# 705
Ако искате да се опече хляб, банички, блат за торта няма да може, нали, щом от долу не нагрява?
А какво ще кажете за Инстант Пот, неговите преимущества и негативи?

# 706
  • Paris, France
Банички, хляб и блат за торта може да изпече, но не както фурна, а и площта не е голяма.

В уред, който пече само с горен реотан и горен вентилатор хлябът става с долна кога, която е бяла. Ето да я видите накрая:

Даже и претоплени тестени, които са вече изпечени остават с бледа и не особено хрупкава долна кора. И скъпите уреди със силно духане, но без долен реотан не дават добро изпичане на долна кора. Ето сравнение на 2 уреда с горен реотан, единият от 55 лева, а другият 250-300лв Косори:

Долу горе това ще се получи.

Хлебчета и блат може да се обърнат, но пица не. Olla GM пече с долен реотан директно в купата и втасва и повдига печивото по-добре, но е малка за 4 човека като air fryer.

Instant pot са хубави като тенджери под налягане, но не са силни с air fryer  Ще са ви много малки за 4 човека.

Ако имате място на плота, идея е да си вземете мултикукър с капак за печене, за налягане и запичане на сготвени ястия и отделно air fryer с горен и долен реотан с по-голяма площ.  

Аз нямам air fryer точно, защото сме 4 човека и пържолите трябва да ги правя на 3 пъти, защото мъжете ядат по 2.

Идете и вижте уреда в магазин за да придобиете представа за обема!

PS - малко преувеличавам някои недостатъци за да не се разочаровате.

# 707
  • Paris, France
Започнаха есенните намаления. В момента е време да си купите подобен уред. Видях, че в тукашния, и вероятно в немския Amazon Cecotec Olla GM fry deluxe е намален от 150 на 107€,  което е много, много добра цена за уред, който готви под налягане, без налягане, може да пържи в много и в малко мазнина, има избор на температури, може да пече идеално кекс и хляб, защото пече и на долен, но и с горен реотан. Има интегрирана везна. Купата е с прекрасно покритие и се мие в миялна. Има допълнителни купи, както с покритие, така и от и бокс, че и глинена за бавно готвене. Замества напълно тенджера под налягане, уред за бавно готвене, за кисело мляко, както и air fryer с обем до 3л (понеже е дълбок и тесен, а air fryer има по-голяма площ. Идеален за студент или малко домакинство от 3-4 човека. На по-ниска цена съм го виждала само като излезе преди 3-4 години (100€). По-многофункционален уред не съм срещала.

https://www.amazon.fr/Cecotec-programmable-multifonction-couverc … ure/dp/B0BHJF4MHY

Мултикукърът на Мултимекс, който може да готви на 2 етажа, 6л, с широка купа също е намален на 99€. Няма опция налягане, но е прекрасен уред за бърза вечера за сам човек, двама или до 4 човека. Долу въглехидратите като макаронени или ориз (спИцялнУ за natka😇) горе протеин и зеленчуци.
https://www.moulinex.fr/p/multicook-fry/7211419408

И двата уреда са много добри в това, което правят.

# 708
Започнаха есенните намаления. В момента е време да си купите подобен уред. Видях, че в тукашния, и вероятно в немския Amazon Cecotec Olla GM fry deluxe е намален от 150 на 107€,  което е много, много добра цена за уред, който готви под налягане, без налягане, може да пържи в много и в малко мазнина, има избор на температури, може да пече идеално кекс и хляб, защото пече и на долен, но и с горен реотан. Има интегрирана везна. Купата е с прекрасно покритие и се мие в миялна. Има допълнителни купи, както с покритие, така и от и бокс, че и глинена за бавно готвене. Замества напълно тенджера под налягане, уред за бавно готвене, за кисело мляко, както и air fryer с обем до 3л (понеже е дълбок и тесен, а air fryer има по-голяма площ. Идеален за студент или малко домакинство от 3-4 човека. На по-ниска цена съм го виждала само като излезе преди 3-4 години (100€). По-многофункционален уред не съм срещала.

https://www.amazon.fr/Cecotec-programmable-multifonction-couverc … ure/dp/B0BHJF4MHY

Мултикукърът на Мултимекс, който може да готви на 2 етажа, 6л, с широка купа също е намален на 99€. Няма опция налягане, но е прекрасен уред за бърза вечера за сам човек, двама или до 4 човека. Долу въглехидратите като макаронени или ориз (спИцялнУ за natka😇) горе протеин и зеленчуци.

Скрит текст:

Първият има ли запичащ капак? Например за мусаката или чушките? Изглежда примамливо Simple Smile

# 709
  • Paris, France
Разбира се, че има запичащ капак. Капакът на снимката, като шапка, е запичащият капак. Вдига до 200°С, колкото и повечето air fryer-и. Не може да работи едновременно с долния реотан. Когато се пече кекс, първо се пече на долен реотан и после 10-ина минутки на горен. Пече много добре.

Не е идеален и без кусури. Примерно, не може да се зададе 55 или 57°С за су вид, а само 60°С, което за някои хора е проблем и затова не може да замени пълноценно уред за су вид, но съм яла месо, приготвено на 60°С и беше хубаво, като от су вид.

От 14 минута показва печене с капака, на пиле. Има субтитри на доста езици и си заслужава да се изгледа.

Единственото, че за супа си пише в книжката да не се изпуска налягането ръчно, та ако виждате да излиза супа, вината не е на уреда. 🌞
Tortilla в същия уред:

Портокалов кекс в GM fry:

Off: Роботът, който бърка кекса от последното видео също е на Cecotec. Ако търсите готвещ блендер с приставки за пара и бъркалка за полента и тесто - Cecotec имат феноменални уреди, по добри в някои отношения от Thermomix, който е високата летва при тези уреди. Не им правя реклама и нямам на тяхната марка, но бях силно впечатлена от техните, а имам доста добри подобни. И за тях в момента има намаления.

Препоръчвам от Amazon заради безплатната доставка и това, че Cecotec нямат добро обслужване, а амазон лесно връщат парите или сменят уреда.

Успех на всички.

# 710
Скрит текст:

От  немския амазон е с безплатна доставка до България

https://www.amazon.de/dp/B0BHJF4MHY/ref=mp_s_a_1_18

# 711
  • софия
По препоръки тук преди време купих Cecotec. Това е първи подобен уред и нямам база за сравнение, но този върши страхотна работа. Докато беше вкъщи правих доста неща, вкл. десерт, чата много ми помага за намирането на рецепти. Вече е изпратен на студентката, а единственото, което ме спира да купя още един за вкъщи е, че много мразя да имам неща по плота. Иначе ми замени котлон, фурна, страшна тенджера.

# 712
  • Варна
Вили55, благодаря за линка. Помогна ми да реша какво точно искам Wink. Поръчах си това https://www.amazon.de/dp/B0CZPKSGFV?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1.
В края на миналата година купих същия за снахата. Пробвала съм как пече баница, получи се чудесна. Никъде не видях долни реотани, но на програма за печене баницата нормално се изпече и отдолу.

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 15:55 от FloridaM

# 713
  • Paris, France
вили55, благодаря за линка. Исках него да сложа, но ми излиза, че няма доставка до Франция и не става. От немския амазон купувайте ако сте в България! Железни са.
Никъде не видях долни реотани, но на програма за печене баницата нормално се изпече и отдолу.
Скрити са под дъното, но ги има, както и в Ninja Speedi.
единственото, което ме спира да купя още един за вкъщи е, че много мразя да имам неща по плота. Иначе ми замени котлон, фурна, страшна тенджера.
Ох, и мене. Тукашните кухни са пословично малки. За кукъра и Thermomix нямам никакво място и ги държа извън кухнята и ги внасям само като ми трябват. Иска ми се и на мене комбинираната GM, както и малък air fryer, но просто няма къде да ги дяна. Не мога да ги сложа на газовите котлони, защото и тях доста ползваме, както и фурната. Ако си с индукционни котлони и наистина ти ги заменя, си струва да ги покриеш със силикон и да я тропнем отгоре. Като нямам място, покривам газовите котлони и слагам кукъра там. Но си ми трябват и няма как постоянно да го държа върху тях.

И off - ако някой търси малък air fryer, за сам студент, примерно, Cecotec имат на промоция 4 литров с горен и долен реотан, за 40€ от немския амазон. 1900W, 40-200°C. Много е бърз и доста добре пече, даже и хляб и кекс. Храна на един ред няма нужда от обръщане.
https://www.amazon.de/-/en/Cecotec-Hei%C3%9Fluftfritteuse-ohne-D … ung/dp/B0DGLC3Y3L

# 714
Вили55, благодаря за линка. Помогна ми да реша какво точно искам Wink. Поръчах си това https://www.amazon.de/dp/B0CZPKSGFV?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1.
В края на миналата година купих същия за снахата. Пробвала съм как пече баница, получи се чудесна. Никъде не видях долни реотани, но на програма за печене баницата нормално се изпече и отдолу.
Ще чакам отзиви когато пристигне!
От няколко месеца го заглеждам и се чудя дали ми трябва. Откакто го следя това е най-ниската цена.

# 715
  • Варна
Случвало ли ви се е да ви повредят, това, което сте поръчали? Първо онзи ден: "Thursday, 11 September
10:15 am. Parcel was damaged and will be returned. BG", а сега ми изписва това: Unfortunately, a problem occurred with your shipment and we no longer expect it to be delivered. We are sorry for the inconvenience. If you have not received your refund within 14 days, please contact us.
Чудя се дали да поръчам пак нинджата, или да чакам първо да ми върнат парите?

# 716
  • Paris, France
Случва ни се. Без проблем връщат парите и не се е налагало да се разправяме. Ако имаме парите и това, което сме поръчали ни е нужно спешно или е на специална, намалена цена и е налично - поръчваме го незабавно отново. С амазон проблеми не сме имали. На френски адрес поръчваме обикновено.

# 717
  • Варна
Пак поръчах... А излезе, че съм на сметка Laughing. Първата ниджа ми струваше $241, а сега - $228.

# 718
  • Paris, France
Я погледни нова ли е, че често намаляват върнати и за тях няма гаранция! Ако е нова - 👍.

# 719
  • Варна
Нинджата е нова, цената й е една и съща 190,58 евро. Плащах и в двата случая с US $ и разликата се получи заради разликата в курса долар - евро.

Последна редакция: сб, 13 сеп 2025, 19:57 от FloridaM

Общи условия

Активация на акаунт